Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Kreslené podklady ‹ Letadla ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rucne kresl.Fiat CR.32HOTOVO!

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rucne kresl.Fiat CR.32HOTOVO!

Příspěvekod ls65 » 23 srp 2011, 11:33

Moc hezké obrázky. Jen mě drobně matou stíny. Podle rozdílného úhlu pod křídlem a výškovkou jsem usoudil, že světelný zdroj (slunce) je 10 m nad letadlem někde nad motorem. Letadla s třílistou vrtulí např. Fiat G.50 mají slunce dvě. Jedno před čumákem (stín vrtule) a druhé normálně nad hlavou (stín křídla a výškovky). Nejsem malíř a tak pokud mé řádky jsou bláboly neznalého tak se omlouvám. Samožřejmě na celkový výborný dojem z obrázku to nemá vliv.
P.S. Dočkám se i nějakého anglána????
ls65

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 23 srp 2011, 16:38

ls65 píše:Moc hezké obrázky. Jen mě drobně matou stíny. Podle rozdílného úhlu pod křídlem a výškovkou jsem usoudil, že světelný zdroj (slunce) je 10 m nad letadlem někde nad motorem. Letadla s třílistou vrtulí např. Fiat G.50 mají slunce dvě. Jedno před čumákem (stín vrtule) a druhé normálně nad hlavou (stín křídla a výškovky). Nejsem malíř a tak pokud mé řádky jsou bláboly neznalého tak se omlouvám. Samožřejmě na celkový výborný dojem z obrázku to nemá vliv.
P.S. Dočkám se i nějakého anglána????

Nechcem sa hrať na múdreho, ale rozdielnosť uhlov tieňov vyplýva z rozdielnehych pôdorysov nosných plôch(hlavné plochy sú kolmé na os trupu, náb. hrana výškovky je šikmá). K tomu treba pripočítať zmenu tvaru trupu(zužovanie) a fakt, že väčšinou každý predmet je nasvietený z viacerých zdrojov svetla(jeden primárny zdroj-slnko, a sekundárne zdroje-odrazené, umelé, atmosferické svetlo atd.) A samozrejme svetlo umelecké-aby čo najviac vynikli tvary lietadla(trocha špekulatívne, ale funguje to) :D
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 23 srp 2011, 20:28

ls65 proste to ber tak, ze slnko svieti na moje era, ked je na 10. hodine a pod uhlom 35-40 stupnov :? :grin:
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 24 srp 2011, 06:50

Pěkné Vladimíre. Skoro mám pocit, že Ti jdou Italové lépe než Japonci. =D> =D> =D>
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 24 srp 2011, 17:43

Miloš Völkl píše:Pěkné Vladimíre. Skoro mám pocit, že Ti jdou Italové lépe než Japonci. =D> =D> =D>

Diky Milosi...ja mam tak isto podobny pocit :D ...asi to robi ta pestrost markingu a kamuflazi??!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švanda » 26 srp 2011, 06:48

to je ďábelská rychlost, takovýho krasavce za týden =D> =D> =D> já umím nakreslit akorát prasátko co má hlavu jako :-D trojúhelník a tělo obdélník
Švanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 26 srp 2011, 08:26

Švanda píše:to je ďábelská rychlost, takovýho krasavce za týden =D> =D> =D> já umím nakreslit akorát prasátko co má hlavu jako :-D trojúhelník a tělo obdélník

Svando moc diky...tak "pekelne tempo" uz dalej skusat nebudem :grin: ...a z toho, ze malovat "nevies" si nic ""nerob"", kazdy vieme cosi ine :) ...
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fredy » 29 srp 2011, 08:50

Vlado, čo už dodať ku opäť exelentnému výtvoru. O chvíľu asi začnú admini uvažovať o vytvorení tvojej vlastnej podsekcie, aby sme sa mi ostatní necítili trápne. =D> =D> =D>
Život je rad za sebou nasledujúcich provizórnych riešení.
Manfréd "Fredy" ŤUKOT
fredy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 29 srp 2011, 19:44

fredy píše:Vlado, čo už dodať ku opäť exelentnému výtvoru. O chvíľu asi začnú admini uvažovať o vytvorení tvojej vlastnej podsekcie, aby sme sa mi ostatní necítili trápne. =D> =D> =D>

Fredy moc diky..."zas tak excelentne tie moje kresby nie su, aby admin uvazoval o podsekcii s mojimi pracami :grin:"...
Martinicky Vladimir

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie