Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Kreslené podklady ‹ Letadla ‹ Rozkresleno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dorky Mimetallovie

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Dorky Mimetallovie

Příspěvekod 66misos » 17 lis 2021, 20:41

Caute,
konecne som sa dokopal za opatovnemu pokracovaniu prac na dlhochostovej Dore, konkretne Fw 190D-9 "Hneda 4".
Vychadzam z Eduardovho navodu, kedze doma mam tu stavebnicu. Neviem, ci nakresy v navode su uplne presne, ale aspon mi vysledok bude sediet so stavebnicou. Nejake dalsie doplnky a male korekcie robim podla dalsich vykresov, co som nasiel na webe.
Toz, zatial tolkoto:
201228_Fw-190D-9 late_L.jpg

Uvidime, v akom tempe vytrvam...
66misos

• Odpovědět s citací

Re: Dorky Mimetallovie

Příspěvekod Jozeff66 » 17 lis 2021, 20:49

Rozsir trocha smerovku,je klasicka D-9. (:)
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 18 lis 2021, 01:42

A uz sa tu pohodlne usadzujem, sledujem a fandim :)
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 18 lis 2021, 10:21

Noo to ma podrz! Ty expert na era VVS, si sa dal na skopcakov?! Tak ci tak, drzim palce, a nech ti to odsypa! :-D
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 18 lis 2021, 14:46

Ja som to tusil ze tam bude nejaka kuleha.
Jozi diky za upozorneenie. Preto som to sem dal, aby sme nejaku principialnu blbost odchytili hned na zaciatku. Ako som pisal, je to kreslene podla Eduardovho navodu na Fw 190D-9 Late...
Martin, nebude to rychlovka, tak aby si v tom kresle nezaspal ;-)
Vlado, to aby "energia vesmiru" bola vyvazena, takze aj nieco z druhej strany barikady. A navyse Dora, pripadne ceckove TeAcko je podla mna asi najkrajsie lietadlo z WWII.
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 21 lis 2021, 18:32

Dnesny update.
Opat som pozrel chvost v stavebnici Eduard a je to tak pol na pol. Vo farebnej kamuflaznej scheme to je dobre, ale v popiskovej scheme, z ktorej som vychadzal, je chvost zo standardnej Dory. ALE, ked som tie dva obrazky prekryl, tak sa lisia v paneloch aj v obrysoch. Tak som pozhanal nejake dalsie vykresy a profily, spolu asi 8 a postupne ich prekryval. Kua, nedali sa najst ani dva, ktore by sa uplne zhodovali. A rozdiely boli vsade - v celkovych obrysoch, v paneloch, v nitovani, krytkach, tvare a detailoch TaCkoveho chvosta, no skoro na eblo. Takze obzrazok nizsie je kompilat z viacerych vykresov s vyuzitim "artistic licence", tj, dopasovaval som to tak, aby sa to hodilo, resp. ako sa mi to pacilo. Netvrdim, ze je to 100% dobre, ale na Doru s velkym chvostom sa to podoba.
211121_Fw-190D-9 late_L_02.jpg

Co ma prekvapilo, ze celkova dlzka lietadla sa nezmenila, teda aspon podla vacsiny vykresov. Zasadna zmena na smerovke spocivala v tom, ze jej nabezna hrana isla od korena kolmejsie hore, nie tak sikmo, ako pre beznej D-ckovej smerovke a zruseny bol ten cicik na vrchu. A nejake zmeny v paneloch, ale to neviem, ci je iba vec rozdielnosti vykresov, alebo to tak bolo aj v reale.
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 22 lis 2021, 00:27

Ahoj Mišo,

výkresy sú peklo. :-) Ten cicík ma pobavil. Aj tak sa dá nazvať anténa.

K tomu trupu. Nemyslím si, že som najväčší znalec na FW-190 tu na fóre (ani na prvú 100-fku by som si netrúfol :grin: 8-) )... ale jedna vec je takmer istá. V rámci "prestavby" z "A" FW na "D" FW... sa menil trup od motorovej prepážky vpred, a od pripojenia "segmentu" pred chvostovkami dozadu.... Smerovka naviac bola "rozhodená" tým segmentom pred pántom kormidla.

Centrálny trup (nazvime teda tak to čudo medzi mot.prepážkou a miestom pripojenia segmentu) a krídlo sa tak prakticky oproti A-8, A-9 už vôbec nemenili. Jediné, čo konštruktéri zmenili/pridali boli zosilnenia. Také pásnice, ktoré zvonku (aby sa práve nešahalo do konštrukcie trupu) pribili na trup (začiatok od mot.prepážky a končili zhruba na úrovni kokpitu/sedačky) ... a tie tam (ak dobre vidím) už máš. Museli to tak urobiť, keďže celý trup natiahli.

Priznám sa, že som Ti začal písať preto, že sa mi zdalo, že ich na výkrese nemáš (tie výztuhy)... a až keď som to dopísal a nasadil, pre istotu moju lupu... tak som ich tam zbadal (a upravil poslednú vetu vyššie). To je daň za to horšie rozlíšenie, v ktorom tu tie naše obrázky vkladáme.
"Ja jsem nevinnej!!! Lidičky, ja jsem skutečně nevinnej...!!!"
BenjiH

Odeslat odpověď

Zpět na Rozkresleno