Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Kreslené podklady ‹ Letadla ‹ Rozkresleno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lietadla a tričká.... Modelárčenie inak

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lietadla a tričká.... Modelárčenie inak

Příspěvekod BenjiH » 12 úno 2022, 00:35

Blíži sa 78. výročie realizácie leteckej operácie Jericho. Uskutočnila sa 18.2.1944...

Priznám sa, že za oných čias, som sa o existencii celej udalosti dozvedel z časopisu ABC. Bol to vydanie Špeciálu zo zimy 1988. To je tak dávno. :-)

Toto je/bol časopis, ktorý formoval moje detstvo, moje záujmy, moju budúcnosť... a som za to veľmi vďačný. Dovolím si sem dať náhľad na úvodnú stránku uvedeného čísla, ako aj jednu stranu z tam vydaného komiksu o operácii Jericho. Snáď sa tým nepreviním proti autorskému zákonu

ABC spec 88 zima.jpg
ABC speciál zima 1988

ABC spec 88 zima Jericho.jpg
Jericho komiks- zdroj ABC speciál zima 1988

Hltal som to číslo od začiatku do konca... A keď som sa po mnohých rokoch dostal konečne k tomu, že si viem nakresliť to, čo ma baví/chcem... vedel som, že Pickardovo Mosquito nad Amiens chcem mať na zozname položiek, ktoré som zvládol.

A tu je výsledok môjho snaženia. Chcel som pri tomto motíve zo zrejmých dôvodov udržať aj ten duchu toho komiksu.
Tričko_012_limitka_v2_MF.jpg
Limitka 012 Jericho

Dajte mi vedieť (prípadne), či sa páči.
Trička sú už tiež hotové a disponibilné na e-shope. Ich obrázky sem dám až zajtra/pozajtra.
"Ja jsem nevinnej!!! Lidičky, ja jsem skutečně nevinnej...!!!"
BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 19 úno 2022, 15:35

Sľúbil som, že sem dám aj náhľad na tričká.

Limitovaná edícia s názvom Jericho je inšpirovaná netradičnou leteckou akciou. Verím, že sa bude páčiť aj na tričkách. Detaily tričiek sú tu: https://www.ahashop.sk/Mosquito-FB-VI-O ... 4-d202.htm

A pre tých, ktorí neodbočujú do môjho e-shopu.... Dovolím si aj sem pár obrázkov:
Men_01_001_012 Mosquito FB VI Jericho_denim.jpg
verzia 1

Men_01_001_012 Mosquito FB VI Jericho_tmavy_tyrkys.jpg
verzia 2

...všetko dôležité nájdete na odkaze v podpise. Ďakujem za komentáre a prípadné želania na ďalšie motívy.
BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 19 úno 2022, 18:35

Benji, pekny "dreveny zazrak" =D> =D> =D> , ale kedy zrobis ten Mig-19S, najkrajsie ero v CSLA ?! To tricko s devatnastkou by som si urcite kupil! Keby si ju spravil v tejto konfiguracii...
0211531.jpg
1643372251_1557483855_P1050038_002_001.jpg

Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 19 úno 2022, 20:06

Zdravím Vladimír, a ďakujem za pochvalu.

Chce to trpezlivosť. :-) Jedného dňa príde rad aj na Mig-19... Teraz je na stole už rozpracovaná Mig-15... ale ešte to bude chcieť nejaký čas tiež. Kováky sú špecifické a nechcem to uponáhľať... :-D

Ale v cieľovej rovinke je aj úplne iné "éro" a myslím, že aj to by sa mohlo páčiť. Možno budeš mať chuť kúpiť si aj to. ;-I

Apropo, čo presne myslíš tou konfiguráciou? Jedná sa o nejaké konkrétne trupové číslo, alebo typ Mig-19, alebo oboje?
BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 20 úno 2022, 11:51

Benji, myslim takyto pohlad na tu 19stku, bud trochu z nadhladu, prip. podhladu, aby bolo vidiet tu eleganciu nosnej plochy! Inak, je to dost osemetna vec, nakreslit kov, aby to vo finale bol kov! Inak mozes spravit i tu 0504 na mojom bokoryse... :wink:
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 20 úno 2022, 14:26

Sleduji už delší dobu a dovolím si svůj pohled "minimalisty". Poslední motiv Jericho už je téměř pro mě akorát, tedy letadlo (v nouzi největší i s pozadím), nápis a datum = to je to, co chci. Žádné další serepetičky okolo, i web výrobce by tam nemusel být. Pokud by to takhle šlo třeba i jen pouze pro mě, tak beru Jericho, Františka, Clostermanna, Gabreskiho, Safonova, Fejfara...
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 06 bře 2022, 19:30

Zdravím všetkých priaznivcov kreslených profilov... ;-)

Všetci sme zasiahnutí udalosťami, ktoré sa aktuálne dejú na Ukrajine. Rozmýšľal som, ako na to všetko zareagovať aj na mojom e-shope a obecne pri kreslení lietadiel.... Rozhodol som sa, že Vám predstavím nový model... Su-27 v ukrajinských farbách.

Veľa e-shopov ponúka tričká s motívom Ukrajinskej vlajky, nápisov, hesiel. Predávajú trička a pomoc sľubujú odoslať na pomoc Ukrajine.

Ja som sa rozhodol nasledovne, inak!... a tento text nájdete na našom webe. Tričko zároveň distribuujeme bez nášho loga.

MIMORIADNÉ PODMIENKY! Vzhľadom na udalosti, ktoré sa aktuálne dejú na Ukraine sme sa rozhodli podporiť (s Vašou pomocou) dianie na Ukraine a Limitku "BPS Ukraine" predávame iba za výrobné náklady! Ušetrené prostriedky => 5€ môžete následne odoslať VY samotní na číslo účtu niektorej z organizácii, ktoré robia zbierky. Doporučujeme Slovenský (https://redcross.sk/ukrajina/), alebo Český červený kríž (https://www.cervenykriz.eu/aktuality/uk ... alsi-pomoc). Ďakujeme Vám za Vašu pomoc! Rozhodli sme sa na to ísť touto transparentnou cestou, aby sme sa prípadne vyhli akýmkoľvek pochybnostiam o konečnej destinácii Vami vložených prostriedkov. Ďakujeme Vám za Vašu spoluprácu, pochopenie a Váš prípadný nákup a hlavne pomoc prostredníctvom Červeného kríža.

Tričko s motívom Ukrajinského SU-27 je teda na webe iba za výrobnú cenu=> 16€. Môžete si ho pozrieť tu: https://www.ahashop.sk/Suchoj-Su-27-BPS ... e-d207.htm

A pre tých, ktorí neodbočujú do môjho e-shopu.... Dovolím si aj sem pár obrázkov:

Men_01_001_014 Su-27 BPS Ukraine_tyrkys.jpg
verzia Tyrkys

Men_01_001_014 Su-27 BPS Ukraine_biele.jpg
verzia Biela

Ostatné info nájdete na našom webe (link v podpise).
Tričko_014_limitka_UA_v1_r20.jpg
detail Tyrkys

BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 09 bře 2022, 12:23

Zdravím všetkých priaznivcov kreslených profilov... ;-)

Čas pokročil a prichádza ďalšia novinka z našich "dielní", takže mám tu česť Vám predstaviť poslednú novinku z virtuálneho "štetca"... K tomuto modelu musím poznamenať a robím to veľmi rád, že autorsky sa na ňom podieľal arthur1966 (väčšina z Vás ho pozná, lebo v tejto sekcií MF má mnohé fantastické kresby). Chcem sa Peťovi aj takto verejne poďakovať, za jeho nasadenie.

Písať niečo o Avii B-35 v československých "vodách" je ako nosenie dreva do lesa.... :grin: Tak snáď sa bude páčiť aj na tričkách. Detaily tričiek sú tu: https://www.ahashop.sk/Avia-B-35-1938-d208.htm

Men_01_001_013 Avi  B-35_nebeská_modrá.jpg
verzia 1

Men_01_001_013 Avi  B-35_ladovo_siva.jpg
verzia 2

Tričko_013_limitka_Avia B-35_v1_r20.jpg
detail verzia 1

všetko dôležité nájdete na odkaze v podpise. Ďakujem za komentáre a prípadné želania na ďalšie motívy.
BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 15 bře 2022, 21:09

Námět i provedení Avie B-35 ;-I ;-I ;-I
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BenjiH » 03 dub 2022, 10:07

Zdravím priatelia,

naša posledná novinka reflektuje tak povediac na dianie vo svete ( :( ) a v spolupráci s Peťom (Arthur1966) sme pripravili pomník jedného úžasného stroja, ikony medzi lietadlami. Nič viac nedodám, každý kto rozumie, tak ten aj chápe. Ďakujeme Vám za Vašu priazeň, spoluprácu a prípadný nákup.

Tričká sú k dispozícii na našom e-shope. Detaily tu: https://www.ahashop.sk/Antonov-An-225-M ... e-d213.htm

Men_01_001_015 Mrija UA_tmavomodra.jpg
verzia 1

Men_01_001_015 Mrija UA_kralovska_modra.jpg
verzia 2

Ostatné info nájdete na našom webe (link v podpise). A ešte detail v Tmavomodrej...
Tričko_015_limitka_Mrija_UA_v1_r20.jpg
detail Tmavomodrá

BenjiH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 27 dub 2022, 09:30

Pre absolútny nezáujem o Mriju (aj keď to nebolo myslené politicky, len ako spomienka na jedinečný ľudský výtvor, ktorý sa už zrejme nikdy v histórii nezopakuje),sme sa rozhodli s Braňom pokračovať motívmi CS lietadiel...po Avke bude nasledovať o5 Avka...snáď to dotiahneme do úspešného konca :)
Přílohy
199.jpg
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 14 čer 2022, 07:56

...oslík je hotový, Braňo tomu ešte pridá tričkárske prostredie
Přílohy
Diana final-MF.jpg
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Klokan » 14 čer 2022, 09:04

arthur1966 píše:...oslík je hotový, Braňo tomu ešte pridá tričkárske prostredie

Mezek je kříženec samice osla domácího (Equus asinus f. domestica) se samcem koně domácího (Equus caballus)
mezek = mulica ≠ oslík
Klokan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 14 čer 2022, 09:18

pardon...mulica ](*,)
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 15 čer 2022, 08:26

Noo, Peto, pekna "mulica" ! =D> =D> =D> =D> :wink:
Martinicky Vladimir