Peto, alebo pilotovi doplnit pravu ruku so zdvihnutym palcom, ako "kameramanovi" hodnoti uspesny zasah. Neprestavam obdivovat tie nepravidelne odlesky a tiene okolo radov nitov. Normalne to budi dojem tenkej deformovanej obsivky. Neskusal si tie rady nitov urobit viac transparentne, aby viac splynuli s povrchom a neboli take vyrazne?
Vďaka za komplimenty! Michal, tie nity, no to je tak: ja chcem aby kresba vypadala ako kresba a nie ako pokus vytvoriť umelú fotografiu. Vieš, ako tie realistické zátišia starých majstrov - ako živé, no predsa na prvý pohľad jasné, že to nie je foto, ale maľba. Niekedy to dopadne lepšie, niekedy...
Zdravím všechny vyskytující se na tomto fóru, které průběžně sleduji a musím s uznáním říct, že jsou zde nádherné práce. Já sám pro sebe si občas udělám nějakou radost a něco si vytvořím, jako v tomto příspěvku, kde jsem si udělal obraz konce našeho jestřába - Stanislava Fejfara v jeho Spitu RY-S, kterého zde tak nádherně ztvárnil Arthur1966, tak se s vámi o to podělím. V tom L+K jsem ten obrázek neviděl, ale zkusil jsem to podle sebe. Nemám to tak dokonalé jako ostatní zde, ale mám z toho taky radost.
Dělám to v psp7, kde skládám jednotlivé vrstvy na sebe, až do finální podoby, něco obdobné jak to děláš taky a to vše dělám od ruky v programu dostupnými nástroji. Modely si připravuji v simulátoru Il-2, kde si udělám kompletní skin daného stroje a pak si tam modeluji daný souboj, o kterém si načtu co se dá, aby to odpovídalo reálu a pak podle toho vytvářím obraz, jako v případě Fejfarova spitu. Takže tak nějak to dělám já. Přidám souboj Františka Fajtla u 17.perutě RAF.
Peto, len pracuj, pracuj na tej Lavocke! Ja ju potom od Teba odkreslim...mam ju tiez v plane, kedze by som mal dokoncit par typov zo sovietskeho letectva ...
Oukej, koukej! Enem ma zarazilo, že som nenašiel žiadny WA na Lavočku - vypadá to, že sa nedochoval ani jeden originál. Škoda, taký to bol krásny stroj...
Ano Zdenku! Rozhodne. Ja sa trápim s nejakým ťažko čitateľným (špinavým a viac-krát prefocovaným) manuálom. Snažím sa uloviť nejaké tie detaily. Je to bieda. Vďaka!
Peto, "nekomplikuj mi zivot...ked das na tu Lavocku premnoho detailov, tak ako ja budem obkreslovat to mnozstvo" ? Priliz detailovane kresby su na skodu celkovej vyzaze kresby. Menej, niekedy znamena viacej...