Peto, sak totok. Aj mne to viac pripada ako metalicky odlesk, nie ako biela farba. Len aby dostali holy kov, to by museli v tej hektickej dobe kamuflaznu farbu aj podklad dosledne odfarbit, alebo obrusit. Ovela jednoduchsie a rychlejsie mi pride to nastriekat standardnou, bezne dostupnou "striebrenkou".
Caute, dalsi update. Kolorovane su uz vsetky Kobry a obloha je viac do vialovej, kedze na zemi su dlhe tiene, pomaly uz sa blizi zapad slnka. Plus pozeral som rozne "cloudy sky" na webe a toto sa im podoba. Farba Kobier nie je cisty kov. Je to bud biela, alebo ruska striebrenka, jej obrazky vid vyssie.
Naposledy upravil 66misos dne 08 pro 2014, 06:38, celkově upraveno 1
Michal uz je to lepsie ...to slnko je nielen nizko, ale i dost sikmo zpredu cca. na 11 hod. ...na tych trupoch kobier je nazorna ukazka nasvietenia ploch ...co je viac obratene k slnku, resp. odvratene od slnka...napr. ako je cast trupu od odtokovej hrany kridla k VOP viac-menej odvratena od zdroja svetla...
Zaujímavé...všimli ste si chalani, že kým na prvej a tretej kobre sú svetlá, odrazy a tiene takmer identické, tak na tej druhej v poradí je všetko o kus temnejšie, tmavšie? Pritom, súdiac podľa výrazného vrhnutého tieňa na snehu dostáva rovnakú dávku slnečných lúčov, ako tie ostatné mašiny...
Naposledy upravil arthur1966 dne 05 pro 2014, 10:08, celkově upraveno 1
Ahojte, ta druha Kobra je tmavsia aj na povodnej cb foto, takze suhlasim s Vladom. Plus je mozne, ze na bokoch je viac odymena z vyfukov. Ale aj tak, mozno ju este trochu zosvetlim, nech tak nekrici. Inac, ten ziarivy lavy horny roh nie je len od Slnka, ale aj v dosledku kvality forografie. Nejako sa m nechce verit, ze o trochu menej ziarivy pravy horny roh by bol v dosledku Mesiaca, kedze dalsie Slnko uz nemame
Caute, este som sa trochu pohral s jednotlivymi odtienami, doladil nejake detaily a hlavne vycistil oblohu: Este nejaky popis a myslim, ze uz by to mohlo byt hotove.
Naposledy upravil 66misos dne 08 pro 2014, 10:07, celkově upraveno 1
Pani, vdaka za komentare. Peto, tie "divne" odlesky na bokoch su aj na cb. fotke a podciarkuju silno leskly povrch. Myslim si, ze aj hviezda na smerovke prvej Kobry je deformovana nie kvoli "lajdackemu" obstreku bielou farbou, ale ze sa straca vo vyraznom odlesku hlinikovej farby. Aspon je to kontroverznejsie Vysledok je v galerii http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=648&t=89899