Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Bloody April 2012
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.III, Werner Voss, 1/48

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D.III, Werner Voss, 1/48

Příspěvekod zdesko » 21 dub 2012, 18:11

..zrovinka jsem se dopátral z kterých zdrojů to pochází a chtěl na to upozornit..no, jak vidno, tak už se to "provalilo".. :-D Tím je to myslím odbyté.. :wink: Už jen to srdíčko s příborem je docela chechtózní.. :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 21 dub 2012, 18:35

Zejo :D zisk zadny, ale pobavilo mne to, (no, ten pribor v srdicku, je vazne narez :-D ), tak snad jste taky trosku se zasmali :grin:
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 21 dub 2012, 18:46

zdesko píše:..zrovinka jsem se dopátral z kterých zdrojů to pochází a chtěl na to upozornit..no, jak vidno, tak už se to "provalilo".. :-D Tím je to myslím odbyté.. :wink: Už jen to srdíčko s příborem je docela chechtózní.. :grin:

Já pořád čekal až něco napíšeš, ale ty pořád nic. Tak jsem to sem musel dát sám. :-D :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 21 dub 2012, 20:13

Hellboy píše:
zdesko píše:..zrovinka jsem se dopátral z kterých zdrojů to pochází a chtěl na to upozornit..no, jak vidno, tak už se to "provalilo".. :-D Tím je to myslím odbyté.. :wink: Už jen to srdíčko s příborem je docela chechtózní.. :grin:

Já pořád čekal až něco napíšeš, ale ty pořád nic. Tak jsem to sem musel dát sám. :-D :-D

Zlobici jste! Oba dva! No aspon ze sem vas pobavil :-D
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 26 dub 2012, 18:38

Mensy pokrok, panove...Neco mne ale rika ze do konce dubnu to nestichnu :grin: No neda se nic delat...Kazdopadne, manualny pripravovani modelu je u zdarneho konce, jideme na drevo, ha!, ani nevite jak se tesim :wink:
Přílohy
P1060691.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 26 dub 2012, 19:41

Ja myslim že to nevypadá vůbec špatně ba naopak. To zvlnení překližky se mi líbí budu muset na nečem zkusit. Mám v šuplíku už přez rok rozřezanou D.V tak možna tam.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 28 dub 2012, 14:15

Jakube dekuji! i kdyz zvlneni preklizki vypada dost zive a atraktivne, pri barveni povrchu vznikli jisty komplikace, s kterema sem, ale pocital...Povrchova uprava komplikuje se tim ze, vic barvy, pochopitelne, zustava v propadlych mistech a tam kde povrch bouli - barva temer nedrzi...tim vznika prilis silny, neprirozeny kontrast a mizi jednotlivost... Vyresil sem to tak, ze rovnomerne nastikal model, v benzine naridenou olejovkou, nechal odlezet a kdyz to bylo temer suchy, jednotlivyma tahama stetcem, naznacil strukturu dreva. Pak prijide lesteni, lakovani a filtr, ktery ten povrch mel by zjednotit...no, jak to dopadne, to se uvidi...V tomhle stadiu to nevypada vubec zle, ale posudte sami...
Přílohy
P1060787.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 01 kvě 2012, 14:57

Neni vsecko podle mich predstav...ale de to...bohuzel, nebude to nic extra, ale do skleniku, akurat...
Přílohy
P1060973.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 01 kvě 2012, 15:04

To zvlnění překližky se mi velice líbí... jsem zvědavý, zda někdy najdu odvahu se o něco takového pokusit.
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 kvě 2012, 15:11

..aj,aj,aj..! Ty ses nám rozjel Sergeji..! =D> Máš to pěkný...móc pěkný..! [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 01 kvě 2012, 15:16

Dekuji! Ale, kdyz budu uprimny, riknu to takhle narovinu - lituji ze sem do toho sel... Sem prece pocital s tim, ze deformovany povrch skomplikuje "dreveni", ale ze na tolik :? A stejne ten vysledek neni podle predstav...Ponauceni, na zvlneny povrch pouzivat sablonku, ci obtiski od HGW...nikoliv olejovki a mulitan, sirokoplosny tahy, jeste vic zdurazni deformacii a trup...jak to rict :-k vizualne straci "pevnou kostru"...
P.S. Panove, moc dekuji za kladne hodnoceni...pozvednout sebevedomi, rozhodne potrebuji...uz sem nekolik krat chtel s tim prastit o zed... zase musim rict, ze zvlnena preklizka je o necem jinem, nez to nac sme zvykli a je rozhodne neni k zachozeni...tak sem to skusil, no...
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 01 kvě 2012, 15:28

Ahoj, zrovna jsem Ti to chtěl napsat, že by se vyplatilo na takovéhle zvlnění vyzkoušet "dřevo" od HGW a olejovkou to jen doladit. Na druhou stranu to byl první pokus a máloco se povede ideálně hned napoprvé. A nebo budeš muset napříště na roztírání olejovky po povrchu zkusit menší štětec. Na druhou stranu nemám obavu že bys to napodruhé nezvládl (Ty se jen tak nevzdáš :-D ). Přesto a právě proto =D> =D> .
Naposledy upravil Hellboy dne 01 kvě 2012, 16:43, celkově upraveno 2
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 kvě 2012, 15:38

..no, víš pohled na překližkový povrch může být oko od oka různý. Umím si představit, že někdo si v duchu řekne.: .."tss, takhle přece překližka nevypadá".. Ale pro jiné může naopak přesně odpovídat tomu, jak to z určité vzdálenosti může být viděno na skutečném, olétaném stroji. Já se hlásím k této skupině. Zároveň připouštím, že se můžeš na sebe čertit, protože představa byla malinko jiná. Ale myslím si, že ta tmavší místa tomu dodávají živost. To, že nejsou vidět "letokruhy" může sice malinko zlobit Tvé výtvarné ego, ale letoun po nějakém tom měsíci provozu už opravdu není taková leštěnka, jako čerstvě postavené repliky mašin, na nichž jsou letokruhy snad ještě lakováním "schválně vytažené" na povrch. Víš sám, že já jsem na některé modelářské výtvarné techniky docela háklivej a občas remcám. Ale tady fakt není proč brblat. Nech to tak. Uvidíš, že po nějakém čase se začneš na hotový model dívat se zalíbením a začneš si sám říkat.: "..ale se mi ten Albík docela povedl..!" :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 01 kvě 2012, 16:10

Ja se musim pridat ke Zdeskovi, takhle nejak si predstavuju vzhled zvlnene preklizky na letounu po nejake dobe bojoveho nasazeni. Navic je z meho pohledu velike plus, ze ses pustil do experimentu s necim novym, modelareni je podle me o hledani novych cest, i kdyz treba ne vzdy s uspechem, mohl bych vypravet.:)
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 01 kvě 2012, 17:01

Z přiložené fotografie toho nejde až tak moc poznat, ale jak už bylo řečeno - co se nepozdává dneska, bude se náramně líbit napřesrok.

Jen se ještě jednou vrátím k tomu kování po stranách trupu (viz str. 3):
Nejspíše je tam kvůli označené kladce (ta je na obou stranách, a to +/- na správném místě, navíc svislá orientace vnějšího kování také odpovídá).

D.III OEF kování.jpg
téma stavby na theaerodrome.com str. 47
D.III OEF kování.jpg (68.44 KiB) Zobrazeno 2956 krát

Knowledge brings fear.
Martin Pohl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Bloody April 2012