Díky za fotky, ale ony neukazují jednu z důležitých věcí kvůli které podle mě nebyly vidět na běžných fotkách pásy (i když samozřejmě netvrdím že je všechny stroje musely mít) a tou je přepážka oddělující pilotní prostor od chladiče, která pásy v místě uchycení ke konstrukci schovávala. Nakreslil jsem místo odkud by přibližně pásy vycházely a to na většině fotek není vidět.
..je divný, že na nákresu trupový sestavy není tenhle díl nikde naznačený a ani díl A5954-71..(což by mohl být buď alternativní díl k A5954-35, nebo patří do předního kokpitu). Minulý týden jsem při prohlížení nových obrázků, nebo snad videí..? (já si prostě fakt už prd pamatuju...! Viděl záběr..(dobový)..kde byl střelec ke kokpitu, nebo ke gun-okruhu (to nabylo pořádně poznat..) připoutaný ocelovými lanky, které měl připnuté ke svému opasku.. (já to časem určitě najdu..! Ale nebylo to na Feečku...myslím..
Takže jsem po nějaké době zase udělal kousek práce. Začal jsem barvit vnitřek kokpitu, pokusil jsem se ztvárnit slepované pásy dýhy které tvořily přední část kokpitu. A v tu chvíli jsem si uvědomil něco hodně nepříjemného . Totiž to, že byl vnitřek horní části kokpitu tvořen jen jedním kouskem překližky a ne horní částí a zadní vlepenou přepážkou jak je to na modelu. A ani při pověstném (a pravdivém) lícování těchto stavebnic nebyly bočnice z jednoho kusu . Takže jsem byl postaven před nelehkou volbu, buď vše nechat tak jak je to ve stavebnici (a ono to bude pro většinu modelářů dostačující řešení, které neubere stavebnici nic z její krásy), anebo se pustit nelehkou cestou, při níž se musí slepit horní část trupu, do ní vlepit přepážku, vytmelit, nabarvit a modlit se aby se slepený kokpit do trupu vešel. Pak jsem si vzpomněl že se tu v blízké době chystá ještě jedna stavba FE.2b a bylo rozhodnuto. Druhá varianta je správně . Takže přikládám několik fotek z toho jak jsem si přidělal práci .
Pořád trochu váhám, ale nejradši bych variantu číslo 3. Ono se to vlastně bude lišit jen horním křídlem. Takže můžu dělat v pohodě do té doby než budu lepit horní křídlo na model.