Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Pruhovaná letadla
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-47N-5- Glori gal 1/72 Konverze ze stavebnice Academy.

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 10 led 2006, 21:11

Zjitra pridam ty foto P-47N od High Planesu. Koncem vrati na kratky cas moj fotak, ktery ma stale pujceny sestra -tak prave abych udelal ty foto. :?

Michael, kdy postavis to N-ko z ty Academy i udelas na nem nejty, nebude znat co je to v pozadi za Revellom i Tamiyu. ;-I
No ja planuji predelat dva modely P-47M od Revellu na Razorbacky, jen kvuli tomu co bych se neudelal moc praci, jako pri Academy ci Hasegawe. A Tamiyu mam taky. :wink: )
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 10 led 2006, 22:10

To je pěknej gulášek :-D Připomíná mi to naši anabázi s Me 109 od F - G 14, kolik jsme jich přeřezali, čumáky, zadky, boule atd. :grin: A pak si vydaj finemoldse, ale těch bych neměl doma 32 jako těch odlévaných ve verzích F - G 14 v o něco málo nižší kvalitě.
Co dál s P47, mám doma Academy a Hasegawu Razorbacky, M a D Revell a N od Hellera. Takže je prostě jen tak zbouchám se setem od Aires a bude po srandě.
To křídlo na N, mě přeci jen stále zajímá. Pokud by jste jej někdo z vás formoval, s dovolením bych si jedno rád zakoupil a bude po nerváku 8)
Dejte mi pak vědět jak to dopadlo. Budu sledovat diskusi dál, ale až se vrátím z lodě.
Mějte se ok a přeju hodně zdaru.
čau Honza
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desert Rat » 10 led 2006, 23:09

Honzo, mùžeš zkøížit academácký Razorback s Revellí Bublinou - vyzkoušeno, funguje to. Nahradíš celý høbet trupu cca 5mm pøed vìtrným štítkem - až tìsnì pøed SOP.
Desert Rat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 11 led 2006, 06:07

Desert Rat píše:Jejda, to jsem tomu zas dal korunu :cry: Nebylo to Michaeli nic osobního proti Tobě ani Tvému modelu - úsilí předělat to do eNka si vážím a přeji úspěch ! Věřím, že to brzo dobře dopadne !

Myšáku díky za podporu. :) Ten předchozí příspěvek jsem asi blbě napsal, teď už mě nic nezastaví, leda že bych si uříznul ruku.

Rumcajsi, jsem zvědavej na ty fotky.

Tak a teď zpět k P-47. Včera večr jsem se pustil do nejtů. Zatím mám VOP, motorovej kryt a levou stranu trupu. Křídla zatím odpočívají. Dneska bych rád ten trup dorazil, čeká mě pravá strana a spodek. Zatím je to v syrovém stavu před finální úpravou.Fotil jsem to ráno, takže možná že nebude moc vidět.
Přílohy
Levá strana.jpg
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 11 led 2006, 11:02

Predstavuji slibene foto.
Prominte kvalitu foto, jeste musim se hodne ucit jak dobre fotit. :oops: No tezko je to udelat, jak jsem drivej zminil, fotak ma stale pujceny sestra. :x

Mozna na tech foto model vypada trohu horsi nez v realu. Nezapomente kliknut na foto (na tech zmenseninach vypada to uplne spatne). :wink:
Přílohy
P-47Nl.JPG
P-47Nk.JPG
P-47Nj.JPG
P-47Ni.JPG
P-47Nh.JPG
Naposledy upravil Rumcajs dne 11 led 2006, 11:45, celkově upraveno 1
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 11 led 2006, 11:14

Dalsi foto.
"Nejlip" z cele stavebnice vypada ten motor. :lol: Ctyri kusy kolicek nejsou ve stavebnici - dvoji z nech jsou od Pavly (dnes jiz nevim ktere).
Do modelu jsem nakupil motor R-2800 late i podvozkove sachty od Airesu, kokpit od Pavly i lepty od Parta. A taky hodne peknych dekalu: PYN-up, Three Guys Replicas, Aztec. Podle mne pujde z ni udelat peknou zmenseninu "N-ka" - no nebude to celkem lehke... :?

A tak vypada ten model postaveny (udelal ho Jerzy Ciupek z Polska):
http://i3.photobucket.com/albums/y64/hadzi/Rozne/P47N.jpg
Přílohy
P-47Ng.JPG
P-47Nf.JPG
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 11 led 2006, 12:12

No není to úplně nejlepší, ale co jsem zatím viděl a slyšel, tak asi je to verzi N z dostupných dvaasedmdesátek nejlíp udělaný. Doufám že jenom do tý doby než dodělám to moje :grin:
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 11 led 2006, 12:34

Když se tak na ten High Planes dívám, tak je načase, aby "Reidel-boys" obnovili aktivitu na tomto projektu. :?
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 11 led 2006, 13:46

Libor Jekl napsal:
Když se tak na ten High Planes dívám, tak je načase, aby "Reidel-boys" obnovili aktivitu na tomto projektu.

Jsem taky pro - "vsetkyma destoma". Jeno Riedel napsal na "Nymburku" co pockaji rok nebo dva, kvuli Italeri (obacime jak to dopadne, ci vubec udelaji nove "N-ko"). :(
Naposledy upravil Rumcajs dne 11 led 2006, 18:57, celkově upraveno 1
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 11 led 2006, 14:32

Libor Jekl píše:Když se tak na ten High Planes dívám, tak je načase, aby "Reidel-boys" obnovili aktivitu na tomto projektu. :?

Já kdyžtak Fredymu pomůžu s křídlama. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 11 led 2006, 18:28

Pamatuj si, ze Freddy nikdy nic nekopiruje. [-X
A taky si pamatuj, ze Zeme je placata. :tongue:
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desert Rat » 11 led 2006, 18:34

Danny, uplne staci, ze se kvuli mpm a Fredymu lidi rezou na Nymbecu, ne ? Proc to zatahovat i sem :cry: To by byla skoda tim prznit zatim dost slusnou uroven upce-fora.
Desert Rat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 11 led 2006, 19:16

No, ja nevim, zatim jsem tu na nikoho samonasiraciho nenarazil... :x
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desert Rat » 11 led 2006, 22:02

No, když se dostateènì dlouho šije do libovolné persóny, tak se "samonasírací" mùže stát asi kdokoliv :grin:

Danny, to není nic proti Tobì. Mì už nedávno taky vytkli, abych nepoužíval ošklivá slovíèka, tak osvìtu šíøím dál !
Desert Rat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 15 led 2006, 19:46

Tak copak asi dělal strejda Michal celý týden? Strejda chodil do práce a to i o víkendu. :-D . Přesto jsem si občas urval čas na modelaření. Pokrok nejdříve vzad a pak vpřed. :x . Po dohadech s profilem křídla jsem ho vzal a tu náběžku se snažil alespoň trochu opravit. Kilo Milliputu, broušení , obnova rytí a velkých nejtů. :cry: . Pak jsem se snažil podle šablon narýt inspekční krytky na spodu křídla. Po několika pokusech jsem to vzdal a dolepil je tam z plast. destičky, ktreou jsem pak zbrousil na papírovou sílu.Jak to všechno proběhlo vidíte na fotkách. Po nastříkání surfacerem, jsem tam našel jěště nějaký nedobroty, tak jsem to ještě natmelil. Teď mě čeká udělat na krytky hlavy šroubů a křídla onejtovat. To je tak na tejden. Celý to musim jěště pořádně načančat, aby to nebylo jak od sekery. :)
Přílohy
finiš vrch.jpg
Tady je finiš vrchní strany, ta už se mi začíná líbit
finiš spodek.jpg
Takhle to vypadá po zbroušení krytek a surfejsu.
krytky.jpg
Krytky před broušením
křídla po opravě.jpg
To bílý na náběžce zespodu je milliput. Okolo šachet je ten plast tak slabej, že se bojím na něj špatně podívat. :-)
Michael Skočil

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Pruhovaná letadla