Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Pruhovaná letadla
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.Vb 1/72 Tamiya

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 04 čer 2006, 17:17

a takhle vypada klapka po prejeti koleckovym kreslem :cry: :cry: :cry:
Su fakt zvedav, co s tim budu delat...
Přílohy
klapka.jpg
podotykam ze rozmery jsou 6 x 4 milimetry
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 04 čer 2006, 17:20

Ty voe, tak s toho by mě trefilo :cry: Už sis dal panáka? :)
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 04 čer 2006, 20:17

hmmmm :shock: to mi je vazne luto. Ale nastastie je to plech, opravit sa to da.

PS: inac aj mne sa stalo podobne, odvtedy ked mi nieco spadne ani sa nepohnem a obzeram sa ze zi to nezmasakrujem stolickou hned ako sa pohnem. .... viem taketo rady teraz nepotesia.... :oops:
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 04 čer 2006, 21:11

Michael Skočil píše:Ty voe, tak s toho by mě trefilo :cry: Už sis dal panáka? :)

Sak me taky trefilo, panaka sem si ale nedal, pac to bych dnes uz nic neudelal...a sel sem maskovat vrtuli

Pavol Papp píše:hmmmm :shock: to mi je vazne luto. Ale nastastie je to plech, opravit sa to da.

Problem je, je zdeformovana cela ta plocha klapky. Ta ma z druhe strany naleptany pasky, tudiz to nepujde uplne perfektne dorovnat, budou tam varhany. (ty plastovy tycinky a chybejici trojuhelnicky az takovej problem nebudou)

Pavol Papp píše:PS: inac aj mne sa stalo podobne, odvtedy ked mi nieco spadne ani sa nepohnem a obzeram sa ze zi to nezmasakrujem stolickou hned ako sa pohnem. .... viem taketo rady teraz nepotesia.... :oops:

Nj a zde je problem, ze sem si to neprejel ja...

A posledni problem je, ze jsem s tim chtel jet do Chodova, ale zacinam byt skeptickej :?
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 05 čer 2006, 22:35

po skoro 1,5 hodinove resuscitaci se podarilo obnovit zakladni zivotni funkce a trvale nasledky budou (snad) minimalni.
Poradna doktora Chocholouska nabada: nejezdete si koleckovym kreslem po vztlakovych klapkach

Jinak - klapka byla odbarvena, rozlepena debonderem, plocha klapky rovnana vsim moznym, nakonec notne prebrousena (bylo to porad hrbolaty). Jedno zebro sem delal znova, jeden trojuhelnicek taky (mrcha mrnava, ma to tak pul milimetru), pak uz "jen" slepit a dodelat novy tycinky. (a nasurfovat, nabarvit, zalakovat a ... jedno pivko za odmenu :-D )

Akorat se obavam, ze ta hodka a pul mi bude v "Chodovskem sprintu" docela chybet (uz jen 4 dny...)
Přílohy
klapka3.JPG
ale po nabarveni to ujde
klapka2.JPG
takhle to jeste vypada celkem divoce. To zebro dole sem fakt uz nedal, nebylo ohly do boku, ale v plose a hned dvakrat...
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 06 čer 2006, 06:23

Tak to je mazec. Dokázat narovnat plech z leptu mi přišlo jako nemožný a ono to jde.
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 06 čer 2006, 10:13

Honza Jezl píše:Figurky cechoslovaku opravdu nebudou (leda ze by mi je nekdo byl ochoten vyrobit s cimz nepocitam :-D )

nicmene maly posun. Model je nastrikan, ted prijdou na radu dekaly. Zatim tam je jen jedna vec, ktera me trochu zlobi (co se tyce shody se vzorem), ale snad nebude tak zle. Pokud to poznate, (i kdyz z foto to neni moc videt) zkusim to opravit :-D

levá kokarda je blíž k náběžné hraně 8-)
Daniel Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 06 čer 2006, 12:19

Daniel Bílek píše:
Honza Jezl píše:Figurky cechoslovaku opravdu nebudou (leda ze by mi je nekdo byl ochoten vyrobit s cimz nepocitam :-D )

nicmene maly posun. Model je nastrikan, ted prijdou na radu dekaly. Zatim tam je jen jedna vec, ktera me trochu zlobi (co se tyce shody se vzorem), ale snad nebude tak zle. Pokud to poznate, (i kdyz z foto to neni moc videt) zkusim to opravit :-D

sajze, fakt ze jo, v realu se mi to zdalo OK, hned jak prijdu dom to musim zkontrolovat. Videt je to hlavne na te zbranove sachte. hmm.. No...ale to jsem na mysli nemel a radsi uz mlcim, abych se jeste nedivil :grin: :grin:

Ad vyrovnani plechu - tu plochu klapky (z druhe strany nez jsou zebra) bylo nutny hodne prebrousit, dokonale vyrovnat to proste neslo. A to jedno zebro taky uz narovnat moc neslo (minmalne vyroba novyho byla rychlejsi)
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 06 čer 2006, 13:00

Pavel Š píše:Mně se nezdály ty pruhy na VOP, ale asi jen blbě koukám. A je někde foto na tohodle spita na kody na trupu? nebyly taky z pravé strany NNoK?

to doufam ze ne, foto z druhe strany ovsem nemam...

pruhy na VOP by mely byt OK, dokonce jsem je odmeroval a prepocitaval podle fotky (jineho stejne zbarveneho stroje)
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 06 čer 2006, 14:40

Pavel Š píše:OK, proto jsem se ptal. Včera jsem se díval do Hurta na Čechoslováky v RAF a ony ty kody byly jednou tak, jednou tak... někdy NN-D, někdy D-NN..... čert se v tom vyznej :?

S těma pruhama jsem myslel, jesli začínaly hned na oblouku VOP, některé měly pruhy až kousek od oblouku, ale na těch lítali Francouzi v RAF (tedy Duperier, tuším, to byl).

No prave - s tema kodama je to pakec, dokud clovek nema foto konkretniho stroje, tak muze nejspis jen hadat podle jinych stroju stejne jednotky a doufat, ze se trefi. Takze v tomhle bych se radsi moc nestoural, aby to nahodou nekde nekdo nevytasil (tohle by se mi predelavat fakt nechtelo)

Ad ocas - odmeroval jsem to podle jine masiny (myslim ze foto je tu i nekde na foru) protoze nikde jinde ty pruhy nebyly poradne videt.

Ze ja radsi nedrzel hubu, neni nic horsiho nez zacit pochybovat, kdyz uz je to v podstate hotovy :grin: :grin:

Pro upresneni pruhu na ocase: http://www.modelforum.cz/viewtop ... t=spitfire
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 06 čer 2006, 20:55

Honza Jezl píše:
Daniel Bílek píše:

sajze, fakt ze jo, v realu se mi to zdalo OK, hned jak prijdu dom to musim zkontrolovat. Videt je to hlavne na te zbranove sachte. hmm.. No...ale to jsem na mysli nemel a radsi uz mlcim, abych se jeste nedivil :grin: :grin:

Ad vyrovnani plechu - tu plochu klapky (z druhe strany nez jsou zebra) bylo nutny hodne prebrousit, dokonale vyrovnat to proste neslo. A to jedno
zebro taky uz narovnat moc neslo (minmalne vyroba novyho byla rychlejsi)

Sorry Honzo , já už radši mlčím 8-) :twisted:
Daniel Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 06 čer 2006, 21:01

no tak ta klapka je krasna ako od mamicky.... inac ake oznacenie ides robit, pozriem sa ti po fotkach na ten stroj...
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 06 čer 2006, 21:24

:grin: :grin: niekto je slepy :grin: :grin:
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 07 čer 2006, 11:51

Na toho mojeho mam jedinou nezretelnou fotku (viz obrazek), ale aspon vim, ze je to cech a ze sedi kodovy pismena a cisla. Coz je vic nez u leckerych jinych modelu z me vitrinky. (a rek bych ze nejen me)

Hotovy to snad bude do konce tydne, chtel bych to vzit do chodova, ale bude to dost o...hubu. Dnes teprve jdu na wash :-D kazdoapdne pokud nenastane zadna katastrofa, na modelbrnu bude :-D
Přílohy
011_zmenseny.jpg
je to az ten treti v rade, na nem jedinym jsou videt vsechny tri kodovy pismena
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 12 čer 2006, 19:53

Kupodivu jak jsem hned v prvnim prispevku slibil, tak v cervnu dodavam hotovy model. Vice fotek viz:
http://www.modelforum.cz/viewtop ... 4922#64922
Přílohy
PA090011.JPG
Honza Jezl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Pruhovaná letadla