Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Pruhovaná letadla
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 E 3a Tamiya 1/72, švýcarské letectvo

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 07 úno 2006, 09:49

Je toc pěkný, ale ty kříže - nejsou nějaký divný? :grin:
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 07 úno 2006, 11:08

Díky za reakce, jsem rád, že se líbí, nicméně přidal bych slůvko ZATÍM, nebotˇ dokud model nebude hotový v bezpečí vytríny, vždy se dá ještě něco po.:-$. tak, že model při nejhorším skončí i v koši.

To Honza: Díky za nabídku , zvážím to :-k :D Ale nevšim jsem si na zimní JU87, nebo pouštní 109 , že by to barvení byla taková nuda :)
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 07 úno 2006, 14:31

David Koktavý píše:Díky za reakce, jsem rád, že se líbí, nicméně přidal bych slůvko ZATÍM, nebotˇ dokud model nebude hotový v bezpečí vytríny, vždy se dá ještě něco po.:-$. tak, že model při nejhorším skončí i v koši.

To Honza: Díky za nabídku , zvážím to :-k :D Ale nevšim jsem si na zimní JU87, nebo pouštní 109 , že by to barvení byla taková nuda :)

Heh, diky, ale to neznamena, ze barveni miluju :-) Teda - jeste "radeji" nanasim obtisky a nasledne 3x lakuju a prebrusuju...
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DeKa » 07 úno 2006, 15:46

Prekvapive dobre na kombinaci svycarske kamo, ktere se mi nelibi a Emila, ktereho taky nejak zvlast nemusim, ten Svycar vypada fuckt pekne. Zavidim...
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 09 úno 2006, 08:07

Heh, diky, ale to neznamena, ze barveni miluju :-) Teda - jeste "radeji" nanasim obtisky a nasledne 3x lakuju a prebrusuju...

Jo tak dramata tohodle typu mám taky moc rád :P :grin: :grin:
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 09 úno 2006, 08:17

DeKa píše:Prekvapive dobre na kombinaci svycarske kamo, ktere se mi nelibi a Emila, ktereho taky nejak zvlast nemusim, ten Svycar vypada fuckt pekne. Zavidim...

Tak tohle je docela dobrý konstatování :D , Něco jako nelíbí se mi brunetky , nelíbí se mi ženský s dlouhýma nohama, ale včera jsem viděl brunetku s dlouhýma nohama a byla nádherná :P :grin: :grin:

Každopádně jsem rád, že se v rámci tvého vkusu ten model líbí :) ...
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 20 úno 2006, 17:14

Tak v rámci bojkotu švýcarské státnosti za to, že nás porazili v hokeji, jsem se rozhodl model přes víkend nedodělat a navíc jej trochu zprznit :mrgreen:

Nanesl jsem dekály i s popisky. Číslo na levé straně mi zrovna zasáhlo do dírky pro zvedák :evil: a obě čísla se mi trochu zkrabatěly, ale nehodlám to řešit, za to drama mi to nestojí...

Takže Honzo, dohromady to asi nedáme [-( leda, že by jsi sehnal někoho, kdo nám bude lakovat a přebrušovat obtisky :grin: :grin: :grin:
Přílohy
2006_0220_010_net.jpg
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 20 úno 2006, 21:24

Zprasil obtisky? hehe, vitej do klubu :-D Sak ty to nejak zvladnes, o to se nebojim :-)
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 07 bře 2006, 07:59

Hlásím s měsíčním předstihem hotofo :uff: \:D/ \:D/
Stavba mi trvala přesně dva měsíce (5.1-5.3) a je to po dlouhé době rychle dokončený model. Pravda asi trošku utrpěla kvalita, ale na to se za vitrínou doufám nikdo ptát nebude :-$ ...

Pár poznámek k finiši:
Patinu jsem prováděl olejem do spár a pak mokrým štětcem. Kvůli bílé jsem si namíchal odstín do spár spíše do šeda, což se neblaze projevilo na ostatních polích s červenou atd. Kolem pilotního prostoru jsem povrch mírně "vyšisoval ", no vypadalo to celkem obstojně. I když se mi to zdálo trochu přehnané, líbilo se mi to. No ale k mému velkému překvapení po zalakování finiš lakem se podstatné detaily ztratily :? takže nakonec je vidět jen odření...
Navíc se mi tak trochu zdá, že jsem z toho trochu udělal "papírový" model, ale to se dá svést na ty pruhy :)

Pár poznámek ke stavebnici:
Kdo nechce dělat přímo švýcarskou 109, tak stavba Tamiye je bez problémů a úplně v pohodě...

Ještě omluva za kvalitu fotek, ještě nemám vychytaný fotokoutek (foceno narychlo v ruce). Navíc kvůli bílým pruhům a zpracování na notebooku jsem zřejmě ani nevychytal expozici. Až nafotím něco lepšího, kdyžtak to tu aktualizuji.
Přílohy
2006_0306_modely_032_na_forum_7.jpg
2006_0306_modely_035_na_forum_8.jpg
2006_0306_modely_030_na_forum_6.jpg
2006_0306_modely_016_na_forum_5.jpg
2006_0306_modely_013_na_forum.jpg
2006_0306_modely_011_na_forum_2.jpg
Naposledy upravil David Koktavý dne 07 bře 2006, 08:04, celkově upraveno 1
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 07 bře 2006, 08:01

Ještě něco...
Přílohy
2006_0306_modely_042_na_forum_9.jpg
Foto ze závěrečné vitrinos ceremony vedle dalších dvou 109. Ta čtvrtá se do záběru nevešla...
2006_0306_modely_015_na_forum_3.jpg
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 07 bře 2006, 08:11

Davide, super, myslím že je to OK. Já bych udělal jednu změnu oproti tobě, přestříkal bych ty červeno - bílý pruhy hodně naředěnou šedou, nebo zelenou kamuflážní barvou, takový filtr, přeci jen ty pruhy na můj vkus moc řvou.
Tohle neber jako kritiku, spíš jiný pohled na patinu. Za dva měsíce je to super výsledek =D>
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 07 bře 2006, 08:42

Martin Černý 'Černoch' píše:Davide, super, myslím že je to OK. Já bych udělal jednu změnu oproti tobě, přestříkal bych ty červeno - bílý pruhy hodně naředěnou šedou, nebo zelenou kamuflážní barvou, takový filtr, přeci jen ty pruhy na můj vkus moc řvou.
Tohle neber jako kritiku, spíš jiný pohled na patinu. Za dva měsíce je to super výsledek =D>

Díky za reakci a názor,
co se týče toho řvaní bílé, já to řešil přimícháním mali-li-linko černé a kamuflážní zelené do bílé a červené. Otázka zní, jestli jsem to udělal málo, nebo moc. Sám nevím, ale podle mého vkusu se mi to zdá akorát. Potom to přestříkavat, bych si každopádně ani netroufl. A chce to taky asi spíš vidět v reálu...
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 24 bře 2006, 13:35

:roll: :roll: No pánové, ale to že jsem zapoměl odmaskovat trojúhelníková okna, tó mi samozřejmě nikdo nepochválí co :lol: :grin: :grin:
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod benediktv » 29 bře 2006, 09:37

Tak okýnek jsem si nevšiml, ale krásného modelu ano. Tomu mezkovi tahle kamufláž vyloženě sluší. Sám bych chtěl postavit nějaké švýcarské letado (něco optimistického, pestrého do vitríny, aby se to líbilo přítelkyni), myslel jsem na mustanga, ale mezek vypadá ještě líp. Jenom škoda, že se to musí upravovat, řezat do takhle drahý stavebnice si netroufnu. Ale gratuluju k eskvělému výsledku. =D>
Václav Benedikt
benediktv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 29 bře 2006, 09:45

Zdravím! Opravdu se mi toto "nezvyklé" zbarvení líbí...
Navíc i model mi připadá super!!! Na 2 měsíce práce - klobouk dolů.. :)
Jen tak dál!
J!rka Votápek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Pruhovaná letadla