A mel bych dotaz k maskam Eduard. Jsou soucasti profipacku, tak proc je nepouzit.
Bohuzel me s nima potkala jedna neprijemnost. Nektere (hlavne ohnute) masky se mi neustale odlepuji. Bohuzel i behem strikani, ani nechci videt, jak tak kabina dopadne .
Zatim jsem do vyresil Herkulesem, ale moc ciste reseni to neni a doufam, ze to pak pujde odlepit.
Udelal jsem neco spatne, setkali jste se s tim nekdy?
Staré masky se odlupovaly běžně, ale fungoval na ně fígl s fénem, kdy po zahřátí změkly a krásně přilnuly k povrchu. Což ale na vacu kabinu použít nejde. Nejlepším řešením by bylo je nalepit na Tamiya pásku a obříznout si podle nich nové. Teď už ale asi bude pozdě...
Ano, bohuzel uz je pozde. S takovym chovanim masek jsem nepocital a soudim, ze je ted strhavat a nahrazovat paskou by bylo spise ke skode. No nic, uvidime, co se objevi po odmaskovani a kazdopadne je to pouceni pro priste.
Strikani jsem zacal odtokovymi kanaly. Pouzita je obycejna Gunze stribrna a ocouzeni je pomoci Gunze Steel (haha, steel, v Japonsku maji zrejme nazlatlou cernocernou ocel) a cerne. Skoda, ze si fotak neporadil s metalizovym nadechem ocouzeni.
Pridal jsem obruce na prid (strasny opruz!), ztriknul bilou a cervenou, cimz lavocka konecne dostala i pruhy. Stavebnice sice nabizi pruhy jako obtisk, ale obecne moc neverim obtiskum, co maji obepinat cely ocas. Ale mohlo to dopadnout lip, cervena mi udelala krupicku, jsem matla .
Z lavockou to vypada blede .
Po odmaskovani mam znacne poruseny povrch vsech cervenych ploch. Na jednom miste dokonce barva jakoby zpuchrela. Kdyz se na to podivam, rikam si, ze je to zrale na kos. Uvidim, co se s tim da jeste udelat...
Vsadim se, ze si pouzil Gunze rady H. Nejspis si pak nastrik H barvou vykryl Tamiya paskou a po nastriku dalsich barev lehce pod vodou prebrousil nebo tu tamiya pasku navlhcil nejakym jinym zpusobem...
Jisteze H Gunze. Lesklou. Uz se mi to stalo jednou a dokonce jsme to snad i probirali. Ja nevim, snad se na ty Hcka opravdu v...
Ale voda pritomna nebyla, Tamiya paska docela stacila sama o sobe...
Tak bohuzel, to nejhorsi se potvrdilo: naleptani barvy neslo opravit brousenim. Takze cerveny cumak se umyje a udela znovu. To ale asi znamena, ze model nestihnu v terminu.
Leskle Gunze H asi maji fakt nejaky problem. Podobne lepkave mam i spodni (svetlemodre) plochy. Nejsem si vedom zadne chyby, jako je spatne namichani, redil jsem 1:3. Ach jo.
Chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo (Pavel Š) neposlal nýtovací výkres na La-7.. Leží mi ve skříni Eduardí Profipack a já bych teď chtěl nějakou oddychovku - a když už tam těch nýtků nebylo tolik, tak zkusit i tuhle "finesu"... Díky moc!
Jo a ještě jeden malinkej zádrhel: z čeho nejlépe udělat metalické pásy přes kryt motoru? Z nějaké fólie?? Nad tím dumám už dlouho...
Kdyz mi das email, nejake schemata ti poslu - snad ti budou k necemu dobre.
Co se tyka obruci, vyrizl jsem je z kovove folie (material nevim), ktera se prodava ve vytvarnych potrebach. A4 snad za 40Kc nebo tak nejak. Je velice tenka a ohebna, ale ne tak moc, jako obycejny alobal. Vytvarnici ji pouzivaji na reliefni obrazky (daji se do toho vytlacovat tvary). Da se poridit ve vice odstinech (materialech).
V mem podani ovsem obruce dopadly vselijak, mel jsem dost problemy uriznout tak tenky pasek. Chce to ostry a pevny nuz. S nuzkama se ustrizeny prouzek krouti (neni na to nejaka finta?).