Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Tomahawky 2012
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Curtiss Hawk 81-A-2, 1/72 Airfix, Pearl Harbor

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Curtiss Hawk 81-A-2, 1/72 Airfix, Pearl Harbor

Příspěvekod Ježeček » 03 pro 2011, 18:50

Zakládám si také své vlákno. Zatím jsem si vyštípal křídla a trup z rámečku. Tomahawk bude pro mne zkušebním králíkem pro další nýtovací pokusy. Kamo bude také z Pearl Harboru, ale u mne to bude stroj K.M. Taylora s bílou 155. Zamýšlím ho jako krabičku, pouze s dekály od ALM, no když by se snad nějaké drobné doplňky během stavby objevili a dostaly se mi pod ruce tak možná.
Jen se zeptám, nemá náhodou AML v návodu těch dekálů chybu? Když uvádí u dvou strojů černé číslo 36 na směrovku? Nepatří snad jen na stroj z Rejkjavíku?
http://www.aml.cz/en/C9003-1.html
Dokončeno: A6M5 Zero 1/72 Hasegawa viewtopic.php?f=57&t=21304&st=0&sk=t&sd=a
Rozestavěno: P-51C Mustang 1/72 Academy http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57 ... Miss+Pelt+
Spitfire Mk.Ia 1/72 Airfix grupebuild http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57 ... &sk=t&sd=a
Ježeček

• Odpovědět s citací

Re: Curtiss Hawk 81-A-2, 1/72 Airfix, Pearl Harbor

Příspěvekod Franta Šrédl » 02 led 2012, 12:14

Kennet M. Taylor sundal 7.12.1942 nad Pearl Harborem dvě Val jistě a dvě pravděpodobně během dvou startů. Startoval společně s Welchem a je možné, že z jejich strojů byly zdemontovány trupové půlpalcové kulomety:
however, the planes had been engaged in gunnery practice the previous week using only the four wing-mounted 0.30 caliber guns.The two fuselage mounted 0.50 caliber guns on each plane were inoperative.
Černé číslo na kýlovce nějaké být mohlo, ale chybí fotky letadla. Osobně bych tam dal pouze označení 15P - označení příslušnosti k 15th PG. Původně nad tímto označením ještě bylo stejně velké číslo stroje, ale to by asi mělo být zatřeno. Aspoň tak to je vidět na jiném stroji od jednotky zničeném při náletu na Pearl Harbor.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Re: Curtiss Hawk 81-A-2, 1/72 Airfix, Pearl Harbor

Příspěvekod Ondřej Škarka » 03 led 2012, 20:30

Přeji hodně štěstí do stavby. :D
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D
Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936.
WALKAROUNDY!!!
Obrázek
Ondřej Škarka

Odeslat odpověď

Zpět na Tomahawky 2012