Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Nostalgia Cup ‹ Nostalgia cup 2012
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Aero A-42.1, Legato, 1/72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Aero A-42.1, Legato, 1/72

Příspěvekod mitte » 17 dub 2012, 21:54

Tohle Aero jsem rozdělal krátce po vydání modelu. Měl jsem v úmyslu postavit jej v podobě ze závodů Malou dohodou se zakrytým střelištěm a se startovním číslem 11. Pak ale nastala kombinace potíží s vyjasnění přesného vzhledu stroje s mnohaletým obdobím větších prací na baráku proložené narozením dětí a rozdělaný drak s podvozkem skončil zapomenut hluboko v pracovní vitrínce. Jak se ukázalo , bylo to vyjímečně ku prospěchu věci. Po vyjití monografie v Model Hobby Magazínu s výkresy na oba prototypy se alespoň něco vyjasnilo. Zkusil bych tedy tuhle elegantní aerovku dokončit.

Přiložení na výkresy nepotěšilo - trup je asi o dva milimetry užší, je to hodně vidět, ale s tím prostě nic nenadělám. Špatný tvar SOP se upravit dal - obrousit, zatmelit, vyškrábat plátno. Původní VOP se mi za ty roky prohnula do luku. Vzal jsem tedy VOP z modelu druhého prototypu, který ji stejně má mít zcela jiného tvaru. Ještě jsem stihl prodloužit příď trupu hned za kuželem a začít upravovat tvar boulí kryjících válce motoru. Problém bude s koly. Velikostí odpovídají větší z modelu, tvarem disku a pneumatik zase ty menší. Vhodnou náhradu jsem ve vrakovišti nenašel, takže bude taková menší sofiina volba.

Pár fotek pro začátek, aby bylo jasné, že si nevymýšlím. :grin: Příště budou lepší. :idea:

P1010038.jpg

P1010040.jpg

P1010041.jpg

Hotovo 1/72 2025:
Leopard 2A4 (Trumpeteer - mizerný model!), Praga Škoda L (Peewit)

Hotovo 1/72 2024:
2x S-199 (Eduard), 9K72 / SS-1B SCUD-B (Revell), Blenheim IF (Airfix), CB-36 (Tamiya), LT-40 (Attack), LT-35 (FtF), OA-30, (FTF), CS-199 (Eduard), B-36 (Hasegawa), S-92 (Revell)
mitte

• Odpovědět s citací

Re: Aero A-42.1, Legato, 1/72

Příspěvekod Stýblo » 18 dub 2012, 14:35

Tak to je bomba !Jako stavitel ČS letectva jsem potěšen,že se tady do tohoto modelu někdo konečně pustil.Můj obdiv.Mohu poprosit o informaci v kterém čísle Model Hobby Magazínu se tato monografie vyskytla ? Děkuji předem a držím palce při stavbě !
Stýblo

• Odpovědět s citací

Re: Aero A-42.1, Legato, 1/72

Příspěvekod mitte » 18 dub 2012, 15:05

Monografie je v čísle 8/2010. Výkresy jsou pěkné, fotografie bohužel velikosti poštovních známek a text je velmi stručný. Až tady jsem si všiml naprosto odlišné VOP u druhéh prototypu, ačkoliv to na dostupných fotkách je vidět.
Hotovo 1/72 2025:
Leopard 2A4 (Trumpeteer - mizerný model!), Praga Škoda L (Peewit)

Hotovo 1/72 2024:
2x S-199 (Eduard), 9K72 / SS-1B SCUD-B (Revell), Blenheim IF (Airfix), CB-36 (Tamiya), LT-40 (Attack), LT-35 (FtF), OA-30, (FTF), CS-199 (Eduard), B-36 (Hasegawa), S-92 (Revell)
mitte

Odeslat odpověď

Zpět na Nostalgia cup 2012