Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Sculpting ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pale man

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

pale man

Příspěvekod OndrákJan » 14 led 2013, 14:25

Zdravim ,

Jsem ve svete sculptingu uplny zacatecnik,na konte mam zatim jedinou figurku,jedna se o pale-mana z filmu faunuv labyrint z hmoty sculpey firm.
Velice bych ocenil konstruktivni kritiku a par rad,napr:
1)at udelam kostru figurky jakkoli,pokazde se mi hmota "prorezava" skr. nejvetsi problem je u pazi a nohou,nanesu hmotu..poradne ji na drat zapracuju..ale jak postune pridavam a dodelavam detaily..najednou mi drat vyleze ven =D . hmotu vzdycky poradne prohnetu do meka,konstrukci mam opravdu robustni...nekolikrat omotanou este slabsim dratem ale furt mi to nepomaha..
2) velice se mi libi detaily na figurkach vetsiny z vas...tak bych prosil o nake doporuceni na naradicko ... mam jen 2 drevene spachtle a jedno ocko,ktere spis hmotu trha nez ze by ji odkrajovalo=D samozdrejme v online shopech je toho spousty..ale kdo vi co je dobry a co ne,co budu vyuzivat a co mi bude jen lezet v policce.
3) a jako posledni bych se rad zeptal jaka je vhodna metoda pro stinovani pri malovani figurky... zkousel sem takovy ten hodne vodnaty roztok s kapickou barvy...ale to mi povetsinou jen zanechalo tmavsi lajnu..a vystinovani se mluvit neda =/

diky moc..Honza
Přílohy
DSC04149.JPG
DSC04148.JPG
DSC04147.JPG
OndrákJan

• Odpovědět s citací

pale man

Příspěvekod Lucanus » 16 led 2013, 07:06

Na prvy skulpt to mas celkom slusne, aj ked ja som orientovany skor na historicke figurky. Zatial som toho sice vela nevyskulptil, ale ake take skusenosti uz mam. Aby Ti nezliezala hmota z drotenej kostry dolu, tak bud na nu omotaj alobal t.j. tenku hlinikovu foliu pouzivanu na pecenie, a pevne este previaz tenkym drotom alebo spagatom, aby sa na drote nekrutila, takto zdrsnis povrch drotu a modelovacia mhota na nom lepsie drzi. Alebo mozes len na holy drot naniest jednu tenku vrstvu hmoty a nechat zapecenim vytvrdnut, az potom nanesies druhu vrstvu a tak Ti uz drot nebude trcat, lebo je uz v prvej vytvrdnutej vrstve. Nastroje na modelovanie som si nejake kupil v modelarskom obchode, ale vacsinu vyrobil sam z hrubsieho drotu pouzivaneho na zvaranie plamenom. Drot som si vybrusil do pozadovaneho tvaru rucne pilnikom, alebo pomocou mikrovrtacky. Samotne malovanie figurky je dost rozsiahla problematika, ktora sa neda zhrnut do jednej vety. Pozornejsie si prestuduj prispevky skusenejsich koplegov na tomto fore. Mne tiez pomohlo, ked som si na stranke youtube alebo v Google navolil napr. sculpting mniniature figures alebo sculpting human body. Sice pracne som si takto musel prejst vela stranok, ale nemusel sa potom nikoho nic pytat, vsetky zakladne informacie som si nasiel a aj overil sam.
Tu je par obrazkov postupu, ktorych je na nete velke mnozstvo, len je potrebne trochu sa v tom pohrabat.
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg

Lucanus

• Odpovědět s citací

Re: pale man

Příspěvekod offo » 16 led 2013, 15:11

http://akrylem.blogspot.sk/2011/12/nast ... ovani.html
Ahoj, všetko čo ti napísal Lucanus sú rady , ktoré by som ti aj ja poradil. A odporúčam ti tu blog Martina Skořepu - Lopee-ho. Ktorý túto zdĺhavú cestu hladania systémom pokus omyl urobil za všetkých , kto má o toto záujem. Všetko pekne zosumarizoval a dal vlasné odporúčania . Tak ti to vrele odporúčam prelúskať.
Lopee je aj tu na Model fore.
Palo offo
offo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 24 led 2013, 10:55

diky moc panove.. je tam vcelku vse co sem potreboval vedet.. =) akorat ty pryzove stetce ne a ne sehnat ani na online shopech =/ nema to treba jeste nakej jinej nazev? =)
diky
OndrákJan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod offo » 24 led 2013, 13:15

Servus , tak tie štetce sú silikonové a zoženieš ich a prekvapivo veľmi lacno v potrebách na tvorbu gelových nechtov. Daj si na nete vyhladať gelové nechty a v pomôckách to nájdeš.
Palo offo
offo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 14 úno 2013, 14:33

zdravim.. pridavam par fotek z meho druheho projektu "samurai"

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

OndrákJan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 14 úno 2013, 15:02

tohle mel byt puvodne witch doctor z D3..ale jelikoz mi to vubec neslo tak z toho vznikl takovej paskvil=)

OndrákJan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 14 úno 2013, 15:09

a aktualni prijekt... zatim cca den prace a urcite to este nakej ten den zabere=)

OndrákJan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 14 úno 2013, 15:56

jinak figurky delam prevazne pro svoje poteseni nebo obcas pro zname..a sem si vedom toho ze jsou namalovany naprosto OTRESNE =D holt v tomhle mi buh nenadelil.. proto bych byl rad kdyby se mi ozval nejaky painter z BRNA co by byl ochotny mi obcas nakou tu figurku namalovat abych ji tim ja nezkazil... samozdrejme tam bude nakej revanz at uz penezni nebo flaska rumu =).
OndrákJan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wladoo » 15 úno 2013, 19:27

Na den práce to nevypadá vůbec zle. Těším se na hotovou figurku.
http://evil-miniatures.blogspot.cz/
http://www.facebook.com/evil.miniatures
wladoo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OndrákJan » 21 zář 2013, 17:51

zdravim vas =)
po dlouhe dobe taky ukazu svou momentalni praci... ostatni dilka doplnim casem=)

Dwarf hunter z World of warcraft. inspiraci mi byl jeden obrazek trpaslika s kusi...vypujcil sem si pozu a doplnky vymyslel sam.
soucasti mela byt i Puma ,ale nemel sem z ceho vyrobit vetsi podstavec..takze sem se nakonec rozhodl udelat to takhle skrome.

a mam jeden dotaz. chtel bych na ten podstavec udelat plaketku neco jako " World of Warcraft.." poradili byste mi jak udelat pismo? nemam ani sablonku ani zadne udelatko=)

PS. zkuste omezit kritiku na vousy...za ty bych si dal nejradsi facku... celou postavicku sem tim zkazil..ale zatim nemam ten grif a vlasy/vousy mi moc nejdou=(
Přílohy
IMG_0266.JPG
IMG_0269.JPG
IMG_0267.JPG
IMG_0260.JPG
OndrákJan

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie