Možná je to rozjívenost, když je dneska k mání spousta překrásných figurek, v mým případě tedy spíš bust, ale mam v hlavě spoustu nápadů hlavně na busty, který zrovna k mání nejsou, nebo mě jejich kvalita nepřesvědčila. Tím chci říct, že jsou horší než co jsem schopnej uplácat já sám

Jedno z hlavních témat tý mojí tvorby jsou busty muzikantů z období napoleonských válek. Tedy bubeníci, trubači, atd. Trubači mají prim, páč preferuji jízdu před pěchotou.
První mojí vlaštovkou byl trubač fr. dragounů kdysi prezentovaný v galerii. Bohužel hodně ztratil po namalování,takže to možná někdy zkusim znovu. Další byl tambormajor fr. pěchoty, taky zde už prezentovaný. Toho jsem pro změnu neuváženě vykoupal v louhu a přišel tak o veškeré doplňky vyrobené z hliníku. Takže čeká, až budu mít náladu to opravit.
Prvním kouskem, kterej tady chci ukázat a kterej už snad dopadne podle mých představ bude asi zároveň taková moje srdeční záležitost. Bude, tedy doufám, že někdy bude, to busta trubače jednotky nejelitnější z elitních–pluku jízdních myslivců francouzské císařské gardy v plné parádě. Bude v podobě ve které se mimo jiné trubači objevili dne 4. prosince 1804, kdy se dosavadní konzulská garda změnila na gardu císařskou, tedy v den korunovace Napoleona císařem Francie. Tahle podoba výstroje se používala do roku 1806. Hlavním znakem téhle starší verze až na detaily byl prapor trubky ve tvaru jezdecké standarty ze zeleného damašku, zlatem a stříbrem vyšívaný. V roce 1806 byl nahrazen menším, čtvercovým a jinak zbarveným.
Základem předělávky je kopie busty husarskýho kapitána od Andrea Mini, která je ale drasticky rozřezaná (s originálem by mi to svědomí nedovolilo) a poslepovaná a dotmelená tmely Alteco a Milliput. Trubka je ze všeho možnýho–mosazný drát, plastová destička, Milliput, atd. Prapor je hliníková fólie polepená z obou stran tiskem vzoru vyšívání. Obruba je z olověných drátků. Zatím je celá ta věc, a asi dlouho ještě bude, rozdělaná.
Poznej 10 rozdílů
Středně šedá- to je původní odlitek
Nakonec jde dolů i většina šňůr
Namalování výšivky vydá časově za jednu celou bustu
Tak jsem se vychlubil a snad to bude brzo pokračovat.

HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.
Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90
Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450
Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798
A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
A DOSTATEK ZELENÝ.
Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90
Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450
Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798
A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593