Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Sculpting ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Venas Miniatures

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Venas Miniatures

Příspěvekod cesnak » 07 zář 2010, 19:35

Co ti urobilo to FIMO, nejaka zla reakcia pri kontakte so syntetickou farbou, ci ako?
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 08 zář 2010, 08:06

cesnak píše:Co ti urobilo to FIMO, nejaka zla reakcia pri kontakte so syntetickou farbou, ci ako?

Přesně tak. Nastříkal jsem to základem, udělal korekce Milliputem a znovu lehce přefouknul a pohoda. Zhruba po třech dnech se začala busta lesknout a barva šla dolu nehtem. Části, který nebyly z Fima tj. popruhy, bandalíry a spodek busty, tak ty byly v pohodě. Myslel jsem si, že je to tim, že základovka byla na nitro bázi, páč akrylovka mi došla. Tak jsm koupil akrylovku a fouknul na kousek vytvrzený hmoty. Stejný výsledek. Tak jsem řešil, co s tim. Buďto hodit do formy, což se mi vůbec nechtělo, nebo to odbarvit a zkusit použít rovnou Vajecha. Zvolil jsem druhou možnost. Zase špatně.
Po vyndání z brzdovky (předtim jsem reakci FIMA na brzdovku vyzkoušel a bez závad) začalo FIMO druhej den po celym povrchu praskat. Dělalo to takovej mramorovej efekt. Navíc s barvou slezly veškerý korekce. Tady jsem poprvý řekl „do prdele“.
Jen proto, že tu bustu opravdu chci dodělat a díky tomu, že se nakonec nerozpadla, tak jsem se k ní vrátil a udělám formu. Takže teď už druhej večer opravuju praskliny, zaplňuju hluboký záhyby a musim koupit pružnější Lukopren. Zkrátka se daří ](*,) ](*,) :( .
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90

Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450

Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798

A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 27 úno 2012, 19:47

Nazdárek =;
Tohle starší vlákno jsem si sem nechal přesunout, páč jsem se rozhodl po delší době se pokusit zase něco vymodelovat.
Jedná se, jak jinak, o bustu. Začal jsem výzbrojí, takže přináším foto meče a štítu. Ta barvička je tak kvůli představě o velikosti.
IMG_0009.JPG

IMG_0015.JPG

Můžete zatím tipovat, o co se bude jednat. :-D :-D Jsou v podstatě dvě možnosti, legionář nebo gladiátor. Kdo mě zná, tak má asi jasno. :wink:
Z 95. procent je to vyrobený plastových destiček, dále pak je použit tmel Alteco.
To je prozatím vše.
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod offo » 27 úno 2012, 23:27

Tak ak môžem, myslím , že legionár. Vašku toto vlákno sem určite patrí ,tos urobil dobre. A teším sa na pokračovanie . Vzhľadom na tvoju detailistickú povahu sa máme všetci na čo tešiť.
Zdar Palo
Inak je tu neskutočne mrtvo. Čo sa deje?
offo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 28 úno 2012, 20:32

Čau Palo.
Mrtvo tu je, bohužel. Poslední dobou je to v takových vlnách. Teď je asi momentálně odliv. :-D :-D :-D
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 29 úno 2012, 22:41

Pokračování
IMG_0005 (2).JPG

IMG_0004.JPG

Takže teď už je jasno. Je to, bude to, gladiátor – secutor. V podstatě půjde o půlfiguru s oběma rukama v bojové póze. Bude to veliký, především kvůli štítu. Pravda je, že jsem se docela lekl, když jsem štít v měřítku namaloval na papír. Nakonec jsem ho zhruba o 10% zmenšil.
A teď k helmě. Jelikož na ní není jediná rovná plocha, netroufnul jsem si jí dělat sochařsky, tedy vymodelovat jí přímo z hmoty, ale volil jsem sice pracnější, ale spolehlivější metodu „lodního trupu“.
IMG_0005.JPG

IMG_0019.JPG

IMG_0023.JPG

IMG_0002.JPG

Žebra jsou z plastových destiček a poté aplikován tmel Alteco. Po zbroušení ještě korekce tvaru boků Milliputem a nalepení ostatních prvků z plastových destiček a profilů různé tloušťky. Tohle je vlastně matrice (kopyto) helmy pro zhotovení silikonové formy, protože ve finále bude dutá, aby tam mohl být ksicht. Je pravda, že stejně nebude skoro nic vidět, ale pouhý černý otvory v průzorech mi v týhle velikosti připadají nepřípustný.
Takže po zhotovení dvoudílné formy z tužšího silikonu mám v plánu vyrobit výdusek, vlastně dva. Jeden bude pro přilbu a druhý pro hledí. Použiju k tomu tmel Alteco, který je pro daný účel ideální. Dá to práci, přitom je to taková blbost, ale snažší způsob neznám.
Zatim.
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Žaba » 29 úno 2012, 23:05

O5 nadherna vysoka skola modelariny... ;) bude to super o tom ani v nejmensim nepochybuju budu to sledovat!!
Moje Galerie a W.I.P. na http://ZabaArt.blogspot.cz/
Lukáš Žaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 01 bře 2012, 08:19

parada
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod offo » 01 bře 2012, 09:26

Servus , opäť tvoje ponatie práce. Sofistikované postupy , precíznosť , čistota.
Mimochodom pozor pre ostatných , ktorí používate polymerové zapekacie hmoty ako napr. aj ja. Takýto postup neuplatníte. Dôvod? ZAPEKANIE! A plastikový skelet prilby ..... to by nedopadlo dobre. Je to možné len s dvojsložkovými hmotami.
A tu je vlastne aj odpoveď na pred nedávnom trocha emotívnu debatu o materiáloch. Každý robí s niečim iným a každá hmota je na niečo iné vhodná.
Vašku gratulujem a teším sa ďaľší postup.
Naposledy upravil offo dne 01 bře 2012, 14:31, celkově upraveno 1
offo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 01 bře 2012, 09:39

super praca, trochu riadnej modelariny konecne... =D> =D> =D>
torsion

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HernandoCortez » 01 bře 2012, 14:41

Sleduju :)
HernandoCortez

• Odpovědět s citací

Venas Miniatures

Příspěvekod Lucanus » 01 bře 2012, 20:31

Zaujimavy sposob s tym rebrovanim. Je to sice pracnejsie, ale mas aspon istotu, ze prilba bude pravidelna a v pozadovanom tvare. Ako si robil tie nity? Ja ich zatial vyrabam pracne z krajcirskeho makkeho spendlika upnuteho do mikrovrtacky a hlavicku vytvarujem pomocou pilnika ako na sustruhu.
Lucanus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 01 bře 2012, 21:17

Jedná se o odlejvaný nýty od CMK průměru 1,2 mm, který mam doma asi víc jak deset let. Ani nevim, jestli je ještě vyrábí.
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 04 bře 2012, 22:25

Takže hotová helma šla do formy a mezitím mimo jiné pracoval na ksichtě. To je kopie hlavy ze sady od Warriors a je trochu upravená Milliputem.
IMG_0006 (2).JPG

IMG_0008 (2).JPG

IMG_0020 (2).JPG

Výdusek z Alteco A+B Epoxy se nezdařil. Bohužel jeho silná nepřilnavost k silikonu způsobila, že výdusek postrádal většinu ostrých detailů. Takže na druhý pokus jsem použil Alteco 3Ton Epoxy, který taky s oblibou používám. Psal jsem o něm o pár stránek dřív. Výsledek je několikrát lepší, nicméně vady se ještě ukázaly, tak to zkusim ještě jednou. Ale až zítra, páč mi došel. #-o
IMG_0023 (2).JPG

IMG_0025.JPG

Musel jsem okopírovat rukojeť scuta, protože bude v ruce, kterou budu tvořit z hmoty SS Firm a plastová rukojeť by troubu nepřežila. [-X
IMG_0009 (2).JPG

Na výrobu formy jsem použil tohle:
IMG_0011 (2).JPG

Je to šikovná věc na takový rychlý zaformování malých drobností. Sehnal mi to Peťa Vlk , ale odkud, to nevim. Funguje to tak, že se ten hranolek dá asi na půl minuty do vroucí vody. Stane se z něj taková nelepivá absolutně čirá plastelína, která se oplácá kolem vzorku do jakéhokoli tvaru. Čirost je velmi výhodná i kvůli eliminaci vzduchových kapes. Jen je třeba dávat pozor na čistotu prstů.

No a přišla na řadu pro mě nejnáročnější fáze, modelování vlastního těla, tedy jeho částí. Je to moje premiéra, co se týče nahýho těla a už se z toho pěkně potim. Zkrátka, pokud tam není sochařský talent, musí se to dohnat trpělivostí. Takže pomalu a jistě. :uff:
IMG_0020 (3).JPG

IMG_0021 (3).JPG

IMG_0022 (2).JPG

První pracovní, velice nekvalitní, foto. Pokud se vám tam někomu něco nezdá, prosím o upozornění. Je to zatím takový náčrt svaloviny, bude se dolaďovat. Ale možná, že některý svaly by měly bejt jinak. Materiál je Super Sculpey Firm podle Cesnaka smísený 1:1 s Fimo zelené barvy. Proto taková šedozelená barva. Jinak se přidávám ke všem, kdo tuto hmotu chválili. Pracuje se s ní opravdu dobře. :wink:
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod torsion » 05 bře 2012, 08:48

....drzim palce....je to fakt dobry ...step by step...ten instant mold je fakt dobra vec ..mam to a skracuje to pracu kde clovek potrebuje nieco rychlo dorobit a nechce sa mu sochat,alebo si chce urobit malu seriu kopii.... =D> =D> =D>
torsion

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno