ZMOS je stále Zväz modelárov Slovenska. Iba plastikoví modelári už niekoľko rokov netvoria jeho súčasť (v zániku organizovaného modelárstva Slovensko vedie).
http://www.zmos.weblux.sk/
Jirka 29 píše:Ad registrace v SMČR a účast cizinců na MR.
Účast v Masters na MR mají povolenou cizinci, kteří jsou registrováni v ekvivalentu našeho SMČR, potažmo v IPMS. Neregistrovaní se mohou účastnit pouze v kategorii Hobby. Stejně tak se mohou čeští modeláři účastnit všech mistrovských soutěží v zahraničí, pokud se prokážou průkazem SMČR. Kdo byl v Telfordu apod, vím o čem mluvím. Pokud jste nepředložil průkaz SMČR, nebyl jste vpuštěn do bodovací soutěže.
Cizinec ale nemůže získat náš mistrovský titul, i když zvítězí v dané kategorii, ten získává následující český modelář v pořadí. Pokud jste si všimli někdy při vyhlašování na E-dayi, již toto bylo. Zvítězil polský modelář, dostal ocenění za první místo, ale nikoliv diplom s titulem Mistr ČR v pl. modelářství.
No,tak to sa musíš pýtať tých,čo tie pravidla zubami-nechtami bránia.....A pritom by stačilo dať do názvu open......Robert Horáček píše:Že se to tak dělá jsem si přečetl v tom komentu od Jirky. Mne zajímá důvod...
Truhlík píše:No,tak to sa musíš pýtať tých,čo tie pravidla zubami-nechtami bránia.....A pritom by stačilo dať do názvu open......Robert Horáček píše:Že se to tak dělá jsem si přečetl v tom komentu od Jirky. Mne zajímá důvod...
onysx píše:omluvám se předem za ot ale dnes mě to nedalo tak jsem koukl na stránky svazu zda už tam je konečně sportovní kalendář pro rok 2013.světe div se opět prd!zde odkaz:http://www.ipmscze.cz/?page_id=57
nějak nechápu jak je toto možné když termíny se musí hlásit do konce roku tuším aby tento kalendář mohl být vytvořen.jelikož poštou se již toto klubům nerozesílá mám na starosti od předsedy toto zjistit aby jsme se nemuseli pídit po tom kdy která soutěž je.díval jsem se už letos 3x a je to marný.takže můžu jen poděkovat p.Skopanovi za jeho práci se seznamem akcí na jeho blogu a zde na foru.a pokud se takto komunikuje i ohledně dalších věcí kolem plast.modelaření nedivím se že spousta klubu je raději mimo svaz.potom se můžeme dohadovat do nekonečna o pravidlech a pořadatelství MČR v plastik.modelářství na různých forech a bude to stejně k prdu!pokud tímto mohu požádat p.Bártu o zasílání informací pro kluby na můj e-mail:onysx@seznam.cz.děkuji R.Pavlů za KPM Brněnec
Václav Hochmuth píše:ZMOS je stále Zväz modelárov Slovenska. Iba plastikoví modelári už niekoľko rokov netvoria jeho súčasť (v zániku organizovaného modelárstva Slovensko vedie).
http://www.zmos.weblux.sk/
Robert Horáček píše:Že se to tak dělá jsem si přečetl v tom komentu od Jirky. Mne zajímá důvod...
Vladimír Martinko píše:No pokud je mi známo, plastikáři tam nebyli nikdy, tehdy se svaz jen rozdělil, stejně jako republika, jen s tím rozdílem, že to proběhlo o dva roky později, proč plastikáři na Slovensku vypadli když ostatní odbornosti tam zůstaly, nechápu. Pak si pamatuji jeden rok v Telfordu kde byla výprava Slovenska a prezentovala se snad jako IPMS Slovakia, dalo by se to možná i dohledat, ale jak to skončilo netuším.
Ahoj Vlasto ...
Tak Ťa musím trochu poopraviť. Plastikový modelári boli súčasťou organizácie ZMoS kde figurovali pod skratkou ZMoS-SPM (spoločnosť plastikových modelárov). A prečo vypadli zo ZMoS-u ?!? Pretože s vedením ZMoS-u nenašli plastikári spoločnú reč, či sa jednalo o pravidlá, financie a tak podobne. Z roka na rok vystupovali zo ZMoS-u jednotlive kluby a prechadzali na občianske združenia, kde mali oveľa lepšiu poziciu pri získavaní financií pre svoju činnosť.![]()
![]()
![]()
A na ten Telford sa pamätáš dobre - bolo to v roku 2004 a ja som bol súčasťou tej výpravy![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník