Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 17 z 19 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Příspěvekod Václav Hochmuth » 07 říj 2013, 12:37

ZMOS je stále Zväz modelárov Slovenska. Iba plastikoví modelári už niekoľko rokov netvoria jeho súčasť (v zániku organizovaného modelárstva Slovensko vedie).
http://www.zmos.weblux.sk/
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 07 říj 2013, 13:32

Takhle to může velmi brzo potkat i SMČR :bad:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod znena » 07 říj 2013, 13:57

Jirka 29 píše:Ad registrace v SMČR a účast cizinců na MR.

Účast v Masters na MR mají povolenou cizinci, kteří jsou registrováni v ekvivalentu našeho SMČR, potažmo v IPMS. Neregistrovaní se mohou účastnit pouze v kategorii Hobby. Stejně tak se mohou čeští modeláři účastnit všech mistrovských soutěží v zahraničí, pokud se prokážou průkazem SMČR. Kdo byl v Telfordu apod, vím o čem mluvím. Pokud jste nepředložil průkaz SMČR, nebyl jste vpuštěn do bodovací soutěže.
Cizinec ale nemůže získat náš mistrovský titul, i když zvítězí v dané kategorii, ten získává následující český modelář v pořadí. Pokud jste si všimli někdy při vyhlašování na E-dayi, již toto bylo. Zvítězil polský modelář, dostal ocenění za první místo, ale nikoliv diplom s titulem Mistr ČR v pl. modelářství.

Pokud je to takhle, tak pak je to asi v pořádku. Svým příspěvkem jsem vycházel z úvodu propozic, kde nic takového není. Teď jsem si ale projel i podmínky pro účast v bodovačce a je to tam(mluvím o registraci). Vyhlašování výsledků většinou propásnu, takže jsem nezaregistroval, že by mistra dostal jen český modelář.
znena

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 07 říj 2013, 14:27

omluvám se předem za ot ale dnes mě to nedalo tak jsem koukl na stránky svazu zda už tam je konečně sportovní kalendář pro rok 2013.světe div se opět prd!zde odkaz:http://www.ipmscze.cz/?page_id=57
nějak nechápu jak je toto možné když termíny se musí hlásit do konce roku tuším aby tento kalendář mohl být vytvořen.jelikož poštou se již toto klubům nerozesílá mám na starosti od předsedy toto zjistit aby jsme se nemuseli pídit po tom kdy která soutěž je.díval jsem se už letos 3x a je to marný.takže můžu jen poděkovat p.Skopanovi za jeho práci se seznamem akcí na jeho blogu a zde na foru.a pokud se takto komunikuje i ohledně dalších věcí kolem plast.modelaření nedivím se že spousta klubu je raději mimo svaz.potom se můžeme dohadovat do nekonečna o pravidlech a pořadatelství MČR v plastik.modelářství na různých forech a bude to stejně k prdu!pokud tímto mohu požádat p.Bártu o zasílání informací pro kluby na můj e-mail:onysx@seznam.cz.děkuji R.Pavlů za KPM Brněnec
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 07 říj 2013, 21:24

Robert Horáček píše:Že se to tak dělá jsem si přečetl v tom komentu od Jirky. Mne zajímá důvod...
No,tak to sa musíš pýtať tých,čo tie pravidla zubami-nechtami bránia.....A pritom by stačilo dať do názvu open......
Truhlík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 07 říj 2013, 22:37

Truhlík píše:
Robert Horáček píše:Že se to tak dělá jsem si přečetl v tom komentu od Jirky. Mne zajímá důvod...
No,tak to sa musíš pýtať tých,čo tie pravidla zubami-nechtami bránia.....A pritom by stačilo dať do názvu open......

Mám rád tyhle "chytré a zasvěcené" komentáře :roll: . Takže vše vyřešíme slůvkem open ?
Dám ti příklad, každej druhej umí kopat do mičudy a v komentářích po zápase by byl u piva nejlepším trenérem fotbalové reprezentace.. Prostě všeználek. No a myslíš si, že když napíšeš na fotbalový svaz, že ti umožní si jen tak na zkoušku a zdarma zahrát ligu, nebo předělat pravidla, co myslíš ?
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Martinko » 07 říj 2013, 22:39

Vašo, iba pre poriadok (neber to v zlom):
ZMOS - Združenie Miest a Obcí Slovenska
ZMoS - Zväz Modelárov Slovenska
Vladimír Martinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 07 říj 2013, 22:54

onysx píše:omluvám se předem za ot ale dnes mě to nedalo tak jsem koukl na stránky svazu zda už tam je konečně sportovní kalendář pro rok 2013.světe div se opět prd!zde odkaz:http://www.ipmscze.cz/?page_id=57
nějak nechápu jak je toto možné když termíny se musí hlásit do konce roku tuším aby tento kalendář mohl být vytvořen.jelikož poštou se již toto klubům nerozesílá mám na starosti od předsedy toto zjistit aby jsme se nemuseli pídit po tom kdy která soutěž je.díval jsem se už letos 3x a je to marný.takže můžu jen poděkovat p.Skopanovi za jeho práci se seznamem akcí na jeho blogu a zde na foru.a pokud se takto komunikuje i ohledně dalších věcí kolem plast.modelaření nedivím se že spousta klubu je raději mimo svaz.potom se můžeme dohadovat do nekonečna o pravidlech a pořadatelství MČR v plastik.modelářství na různých forech a bude to stejně k prdu!pokud tímto mohu požádat p.Bártu o zasílání informací pro kluby na můj e-mail:onysx@seznam.cz.děkuji R.Pavlů za KPM Brněnec

No když už narážíš na ten kalendář, na stránce je kalendář který tam byl předchozí roky, tj. vždy se obměňoval, sestavoval ho na základě příspěvků Honza Mikač a po něm já až do roku 2012, na rok 2013 jsem dostal celkem 3, slovy tři příspěvky od klubů s informací že budou pořádat nějakou soutěž, tvůj klub byl jeden z těch tří...
Na stránce je mimo jiné i tato informace : Případné změny nahlašte prosím na kontaktní adresu ipmsczechrepublic@gmail.com, aby mohl být kalendář aktualizován. Na uvedenou adresu však nepřišla ani jedna informace. Myslíš tedy, že jsem tedy měl sestavit kalendář z oněch tří soutěží ?
Svaz pořádá léta už jen dvě soutěže a těmi jsou MR seniorů a MR žáků.
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 07 říj 2013, 23:03

Václav Hochmuth píše:ZMOS je stále Zväz modelárov Slovenska. Iba plastikoví modelári už niekoľko rokov netvoria jeho súčasť (v zániku organizovaného modelárstva Slovensko vedie).
http://www.zmos.weblux.sk/

No pokud je mi známo, plastikáři tam nebyli nikdy, tehdy se svaz jen rozdělil, stejně jako republika, jen s tím rozdílem, že to proběhlo o dva roky později, proč plastikáři na Slovensku vypadli když ostatní odbornosti tam zůstaly, nechápu. Pak si pamatuji jeden rok v Telfordu kde byla výprava Slovenska a prezentovala se snad jako IPMS Slovakia, dalo by se to možná i dohledat, ale jak to skončilo netuším.
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 07 říj 2013, 23:24

Důvod je jednoduchý, směrnice SMČR, která říká :

3. Mistrovství ČR

Vyhlašuje SMČR na základě podkladů republikových odborných klubů. Na základě jejich podkladů uzavírá SMČR s příslušným organizátorem smlouvu o zajištění akce. Republikový odborný klub určuje kategorie, postupový klíč, možnost přístupu zahraničních účastníků, schvaluje výši vkladu a případně navrhuje dotaci z rozpočtu SMČR. Tady jsou tři možnosti jak se dá M ČR konat :

a. M ČR uzavřená soutěž pro členy Svazu Výklad je jednoduchý a netřeba ho snad komentovat

b. M ČR s mezinárodní účastí
- pro členy Svazu
- účast zahraničních modelářů bez omezení
- s dotací SMČR (poskytnuté prostředky nelze použít na úhrady zahraničních účastníků a funkcionářů)
- způsob hodnocení: Mistrem ČR je první český účastník akce. Při skupinovém hodnocení jsou výsledky zahraničních účastníků hodnoceny jako výsledky účastníků z ČR.
Tedy to co už napsal Jirka.

c. Mezinárodní M ČR je zařazeno v kalendáři mezinárodní organizace
účast - všichni účastníci akce musí být držiteli platného mezinárodního průkazu (jen FAI licence) nutného pro účast na soutěži
- vklad – výši určuje republikový odborný klub
- bez dotace SMČR
- Mistrem ČR je vítěz soutěže.
No a tady je to na co doplácíme, jako odbornost nemáme mezinárodní organizaci a IPMS jí bohužel není, tudíž nemůžeme vyhlásit oficiální mezinárodní MR tak, aby titul MR mohl získat i zahraniční účastník...

Stačí to jako vysvětlení ?
Naposledy upravil vlastabárta dne 08 říj 2013, 10:17, celkově upraveno 1
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Martinko » 08 říj 2013, 00:37

No pokud je mi známo, plastikáři tam nebyli nikdy, tehdy se svaz jen rozdělil, stejně jako republika, jen s tím rozdílem, že to proběhlo o dva roky později, proč plastikáři na Slovensku vypadli když ostatní odbornosti tam zůstaly, nechápu. Pak si pamatuji jeden rok v Telfordu kde byla výprava Slovenska a prezentovala se snad jako IPMS Slovakia, dalo by se to možná i dohledat, ale jak to skončilo netuším.

Ahoj Vlasto ...
Tak Ťa musím trochu poopraviť. Plastikový modelári boli súčasťou organizácie ZMoS kde figurovali pod skratkou ZMoS-SPM (spoločnosť plastikových modelárov). A prečo vypadli zo ZMoS-u ?!? Pretože s vedením ZMoS-u nenašli plastikári spoločnú reč, či sa jednalo o pravidlá, financie a tak podobne. Z roka na rok vystupovali zo ZMoS-u jednotlive kluby a prechadzali na občianske združenia, kde mali oveľa lepšiu poziciu pri získavaní financií pre svoju činnosť. :-D :-D :-D
A na ten Telford sa pamätáš dobre - bolo to v roku 2004 a ja som bol súčasťou tej výpravy :) :) :)
Vladimír Martinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 08 říj 2013, 05:58

Neuveriteľné,dedkovševedko a našlo sa niečo,o čom nemá šajn........ :?
Truhlík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 08 říj 2013, 07:09

No, pozoruju, že to vše jde, jako v tom našem pitomým státě od 9 k 5 :wink:
Ale do tý podzemní kobky mě už nikdo nikdy nedostane!!! Zajedu si na mnohem hezčí soutěže.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 08 říj 2013, 07:38

Já na další E-Day pojedu rád. Prostředí mi nevadí (obzvlášť jestli lodičkáři dají pokoj s pyroefekty) a spoustu kamarádů tam potkám taky.
Těším se na další ročník. ;-I
Pořadatelům velký dík. [-o< [-o< [-o<
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 08 říj 2013, 10:57

Vladimír Martinko píše:No pokud je mi známo, plastikáři tam nebyli nikdy, tehdy se svaz jen rozdělil, stejně jako republika, jen s tím rozdílem, že to proběhlo o dva roky později, proč plastikáři na Slovensku vypadli když ostatní odbornosti tam zůstaly, nechápu. Pak si pamatuji jeden rok v Telfordu kde byla výprava Slovenska a prezentovala se snad jako IPMS Slovakia, dalo by se to možná i dohledat, ale jak to skončilo netuším.

Ahoj Vlasto ...
Tak Ťa musím trochu poopraviť. Plastikový modelári boli súčasťou organizácie ZMoS kde figurovali pod skratkou ZMoS-SPM (spoločnosť plastikových modelárov). A prečo vypadli zo ZMoS-u ?!? Pretože s vedením ZMoS-u nenašli plastikári spoločnú reč, či sa jednalo o pravidlá, financie a tak podobne. Z roka na rok vystupovali zo ZMoS-u jednotlive kluby a prechadzali na občianske združenia, kde mali oveľa lepšiu poziciu pri získavaní financií pre svoju činnosť. :-D :-D :-D
A na ten Telford sa pamätáš dobre - bolo to v roku 2004 a ja som bol súčasťou tej výpravy :) :) :)

Vlado,já jsem měl tohle info od Vašeho vedení v DS /koukám, že ne vše sídlí v Blavě 8-)/ Co se týče domluvy o pravidlech i u vás po rozdělení platila původní federální pravidla, pravidla jsou věcí dané odbornosti a svaz nemá právo do toho mluvit, svaz má právo mluvit pouze o věcech organizačních a finančních i to však po domluvě s předsedy odborností a i to se dá za určitých okolností změnit. Je škoda, že jste to vzdali, peníze jdou dál samozřejmě na ty zbylé odbornosti a ty s tím problém nemají. Plno lidí i u nás si myslí, že příspěvek od jednotlivého člena je to základní co se rozděluje zpět na kluby, ale ono je to spíš prostředek jak získat peníze od státu, tedy čím víc členů bude, tím větší podíl ze státního rozpočtu se získá.O to, aby sportovní svazy sestavily reálné databáze svých členů v tuto chvíli velmi stojí i ministerstvo školství, které nás zastřešuje. A protože pracuji ve školství vím, co je to za spolek, nechtějí podporovat skoro nic co jim zákon dovoluje obejít. Právě počet příslušných sportovců, a my jsme bráni jako technický sport, totiž patří mezi kritéria, podle nichž stát jednotlivým odvětvím rozděluje své příspěvky. Odejít od svazu je tedy hloupost, větší zlo, než tam být. Jednání se sponzory znám, sliby na začátku skoro nikdy nejsou to reálné plnění na konci. A teď mě nechytejte za slovo, proto píšu skoro nikdy, vyjímky samozřejmě jsou a dík za ně...

Typ j.cena Poznámka
Senior 5,00 € 18 a viac rokov
Junior 1,50 € od 15. do 18. roku života
Žiak 1,00 € do 15. roku života
Preukaz 0,20 € platí pre všetky vekové kategórie
FAI Senior 6,60 € 18 a viac rokov
FAI Junior 3,30 € menej ako 18 rokov
Individuálny člen 10 € platí pre všetky vekové kategórie

Pro zajímavost, těm co si myslí že členství u nás je drahé jsem zde přetiskl slovenské poplatky za členství, velmi zajímavá tabulka.. Podotýkám, že u nás je to STO korun krom dětí a důchodců, kteří to mají za polovičku.. A individuální člen je něco jako členství v našem KPM 199, který je za stejnou stovku jako "klubáky" zastřešuje, u sousedů platí jednotlivec 10€ ... I když, jinde v zahraničí je to ještě víc, přesto to tam roky funguje. Ne, není to zbytečné a nemělo by se to zrušit jak píše třeba Renda, Dunda, ale každý máme právo říci svůj názor, to respektuji.
vlastabárta

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 17 z 19 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19

Zpět na Rok 2013