Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 13 z 19 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Příspěvekod vslunicko » 01 říj 2013, 17:36

Pánové když si říkáte,že dokud tam jsou známé špičky našeho koníčku a,že nemáte šanci tak já vždy přihlásím model do mistráku a budu se snažit tuhle špičku porazit (zatím se mi to moc nedaří,ale za ty léta se pomalinku přibližuju).Když nebudou mít konkurenci tak budou vždy (s jejich kvalitou zaslouženě)nejlepší tak se spojme dejme jim konkurenci.Co sleduju v hobby tak by konkurenci měli takže hurá do bodovačky.
vslunicko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 01 říj 2013, 18:19

Je to na dlouhou diskuzi,
ale nemám na mysli finance- náš klub hospodaří cca s 15000,-Kč, což nám bohatě stačí. Ceny dostanem od sponzorů a klidně sami něco dáme. A to myslím ,že máme hodnotný ceny. Plakety a diplomy nám dělají firmy sponzoringem- něco málo třeba doplatíme. Dá se, ale musí se chtět.Já dělám na MÚ a když jsem šel ke starostovi, tak na mě koukal, jak na blázna, že chci peníze, když má město dluhy. A děti u nás dostávají cenu( model) všichni a když zbyde, i víc.
Myslel jsem to tak, že někteří členové bývalého vedení SMČR byli obviňováni z všeho možnýho, což jsem několikrát slyšel. Dobrá, volilo se nový vedení, ale bylo to stejný. Ale dřív nám alespoň zavolali a ptali se, zda můžeme jet bodovat, uspořádat soutěž atd. Já se nebudu nikomu vnucovat a po tom, co jsem si občas tady na MF přečet různý názory, už vůbec ne. Pokud svaz potřebuje, má soupis a může si vybrat a oslovit. Čekali jsme 2 roky a pak se celý klub usnesl, že toto není to pravý a svaz nepotřebujem. Je to takový, že by svaz měl naslouchat názorům modelářů a i nečlenů, protože ti to vidí nestraně- jako král, co šel mezi lidi a naslouchal. A snažit se přitáhnout co nejvíc modelářů pod svý křídla a hlavně děti- to je naše budoucnost. A propagovat, příkladů kolem je dost.
Ztotožňuju se s názorem Honzy Jezla výše. Mistrák má sestupnou tendenci a je potřeba něco udělat. Psal jsem to výše- na mnoho soutěží dorazí víc lidí, než sem. A jedou za své a pokud chtějí, bodují a dostanou třeba jen občerstvení. A opravdu to není o penězích. Je to asi opravdu o komunikaci.
Nechci vysírat, ale poněvadž se o tom dost dikutuje, tak jsem to řekl nahlas. (asi ne vše)
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Pospíšil » 01 říj 2013, 18:48

http://old-eagles.webgarden.cz/rubriky/ ... 2013-e-day
Pro ty z Vás, kteří jste nemohli být o víkendu v Praze přidávám další balíček fotografií na našich klubových stránkách. Milan
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 02 říj 2013, 11:18

:celeb:
Přílohy
PicsArt_1380661506956.jpg
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 02 říj 2013, 13:10

Zdeněk Hanzal píše::celeb:

Hezký, kdo rychle dává, dvakrát dává =D> ..
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 02 říj 2013, 13:29

To je fofr! :-D =D> =D> =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 02 říj 2013, 13:40

=D>

tak to je fofr ;-I
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Pospíšil » 02 říj 2013, 15:54

http://old-eagles.webgarden.cz/rubriky/ ... 2013-e-day
Opět jsem přidal více jak desítku obrázků ze sobotní modelářské garáže. Milan
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin němec » 02 říj 2013, 21:05

Přidávám svojí trošku do mlýna. Několik (ale opravdu jen několik, než zdechnul foťák) fotografií z letošního E-Day. Hodně se tady už napsalo, tak nechci nikoho unavovat svojí "chytrostí", jen se přikláním k názoru, že lodičkářům u bázénu by mohli Eduardi příště před vstupem na akci zabavit "ostrý střelivo" a aby bylo modelů víc, tak všichni, co stáli v sobotu kilometrovou frontu a píšou o slabší a slabší účasti v soutěži, mohli donést alespoň JEDEN model. Frontu by tím pádem nestáli a určitě by to pomohlo v kategoriích Hobby i Masters a dalo by se zase koukat na něco nového.
=D> =D> Na závěr patří mé vřelé díky pořadatelům za výborný garážový víkend, který jsme si s naším klubem parádně užili =D> =D>
http://martinnemec.rajce.idnes.cz/E-DAY_2013
http://www.kpmmarlazne.estranky.cz/
KPM Mar. Lázně na Facebooku
martin němec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 03 říj 2013, 20:22

Zdravím všetkých.Som sem nakukol a nestíham sa diviť.Na eday som bol dávno,pradávno-ešte v Plzni a bolo super!Pár rokov si vravím,že do tej Prahy zájdem,ale nejako ma to tam prestáva ťahať.Na 10 stránke tohto vlákna dal pán Bárta bodovacie listiny k trom modelom.Zaujímavejšie čítanie som už dávno nevidel....Mám pár otázok:model 668 T 55 enigma v kolonke zpracování modelu,geometria a obrysová správnosť má 8.5 zo 16-čo je tam naprd?veď nevyzerá ako T 72?čistota zpracovania 9 zo 16,ani tam to dosť nechápem,žiadne zvyšky lepidla,nepretmelené,neobrúsené...detaily-prevedenie karosérie a podvozku 4 z 8,nezdá sa mi,že by tam niečo chýbalo a už vôbec nie na strhnutie polovice bodov,takisto kolesá a nápravy 3 zo 7,počet kolies sedí a pokiaľ má mašina torzné tyče,tak tam vozíčky s pružinami budeme čakať zbytočne!Povrchová úprava-prevedenie kamufláže 2 z 12 :shock: :shock: žiadna krupica,ťahy štetcom,mastné prsty a pod.no a zlatý klinec programu:obrysová a vecná správnosť kamufláže 0 zo 6 !!!Ako má podla pánov rozhodcov vyzerať púštna kamufláž....????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Poučte ma,prosím.A takto by sa dalo pokračovať aj pri ostatných nahodeních kúskoch,nebudem ich tu pitvať,ako enigmu,len ma zaujíma,ako má vyzerať model s otvoreným motorom,ako ho má Thunderbolt,tak,aby dostal viac,ako 3 zo 6 ?Určite tam je Aires sada a pochybujem,že jej niečo chýba-pokiaľ mu ale majiteľ nenaťahal všetky kábliky,tak to snáď nieje na takúto degradáciu,veď tam nieje Jumo 211!!!!
Aby to nevyzeralo,že som odporcom bodovačiek,pravý opak je pravdou,ale mala by to byť bodovačka podľa pravidiel a nie len tak,ako sa mi zachce.Mne osobne bodovačky vyhovujú viac,len ich tu na tom našom malom slovensku voľajako niet. :roll:
Truhlík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 03 říj 2013, 20:38

Uvedený model jsem neviděl, nicméně z popisu můžu vznést pár otázek/námitek. Jde asi o nepochopení bodovacích pravidel:

- "kolesá a nápravy 3 zo 7"
V položce 'Kola a nápravy' se body PŘIDĚLUJÍ, nikoliv strhávají. Sám píšeš, že T-55 má torzní tyče, žádné pružiny, kdesi cosi... pak ale není divu, že dostal míň bodů, než kdyby je třeba měl.

- "prevedenie karosérie a podvozku 4 z 8"
Naprosto totéž.

- "vecná správnosť kamufláže 0 zo 6...Ako má podla pánov rozhodcov vyzerať púštna kamufláž....?!"
Podle rozhodčích vůbec nijak, důležité je, aby byla doložená. Byla k modelu přiložená dokumentace, které by kamufláž odpovídala? Pokud ne, je to zkrátka nula, i kdyby to bylo správně provedené.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladislav Seidl » 03 říj 2013, 20:54

Pro Truhlíka:
Můžu podat vysvětlení k bodování Thunderbolta. Jediným podkladem, který jsme k tomuto modelu dostali, byl barevný levý bokorys a půdorys. Neměli jsme k dispozici stavební návod, výkres ani doložení úprav nad rámec stavebnice. Proto jeho hodnocení v případech, kde se jednalo o shodu se vzorem, dopadlo tak jak dopadlo.

Řekl bych, že pravidel pro bodování jsme se drželi, viz citace z pravidel:
Obecná část

Při hodnocení shody se vzorem musí rozhodčí vycházet z předložených podkladů. Tyto podklady musí být hodnověrné; takovými jsou především fotografie předlohy modelu a oficiální tiskoviny (odborné časopisy, publikace apod.). Základní částí dokumentace je stavební návod, nejedná-li se o novostavbu a doložení změn na modelu nad rámec stavebního návodu. U novostaveb je nutnou součástí dokumentace výkres, u přestaveb alespoň výkres přestavované části modelu. Jednotlivé body se přiměřeně strhávají nebo přidělují, přičemž nejmenším měřítkem je 0,5 bodu.

Pokud soutěžící nedoloží k modelu dokumentaci, tak rozhodčí nemůže posuzovat shodu se vzorem. V položkách, kde se porovnává shoda se vzorem pak rozhodčí přidělí maximálně 50% bodového hodnocení. Rozhodčí nesmí použít nadstandardní znalosti, ale musí se držet přiložené dokumentace.

Naposledy upravil Vladislav Seidl dne 03 říj 2013, 21:00, celkově upraveno 1
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 03 říj 2013, 20:56

Truhlíku Truhlíku... Hodnotit hodnocení podle jedné fotky...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 03 říj 2013, 21:04

Věcná správnost kamufláže byla za 0bodů asi opravdu jen kvůli tomu, že nebyla doložena.
Pokud bych model hodnotil já tak bych věděl, že Enigma byla písková bez označení, ale to vím jen proto, že jsem Enigmu stavěl a mám o tomto typu určité znalosti. Jenomže, aby to bylo objektivní tak mi pravidla jako rozhodčímu tyto znalosti daného typu zakazují využít a ukládají mi, abych hodnotil jen podle předložených podkladů. No a jestli tam nic není, tak nemám podle čeho srovnávat a tudíž přidělím 0bodů.
Přitom by to třeba stačilo napsat do podkladů jednou větou a mohl z toho nějaký bod být.

Jít do bodovačky s modelem znamená pochopit pravidla a využít toho co ti pravidla umožňují. Mě osobně to taky nějaký čas trvalo a až se naučím modelařit tak to půjdu zkusit.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 03 říj 2013, 21:27

Ja nie som blbý,viem,v čom spočíva bodovanie,ale pokiaľ niekto boduje,tak nejako predpokladám,že danú techniku aj pozná,či už pozemnú,alebo leteckú.Napísať,že nemusí mať znalosť danej kategórie je ....Predsa keď robím lietadlá,tak ma nedajú bodovať figúrky,ktorým prd rozumiem-to bodovanie potom bude aj tak vyzerať.A chápem,že sa majú dať podklady,aj s návodom-sám som na súťaže voľakedy so sebou ťahal kilá papiera,len aby som po čase zistil,že oni do toho nepozerajú,lebo tomu rozumejú.Čo sa týka podvozku,tak snáď a berie zhoda so vzorom,nie kto to má viac zložité...Veď ak má tank torzky a vaňu zboku takmer holú,tak na modely by malo byť to isté,nič viac-to znamená plný počet bodov.Nie,že čím viac tam toho je tým viac bodov.K tomu tundíkovi,mne nejde o podklady,ja chcem vedieť,keď tam má motor nakompletku,aj s deklami,prečo tak málo bodov,čoho sa mám vystríhať,aby som sa pri mojej prípadnej účasti na eday nepopálil.
Truhlík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 13 z 19 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19

Zpět na Rok 2013