Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 11 z 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Příspěvekod ron » 01 říj 2013, 09:32

vravim, robte si co chcete na tych bodovackach, totalne sa ma to netyka, ale nemozete mi proste upriet (teda mozete, mate svoju pravdu), ze ked je to tak dane, nema sa to co dodatocne upravovat, ked je poradie je take, ze sa vam to nezda a po vasej vychvalenej superobjektivnej bodovacke to aj tak zoradit podla paci nepaci.
alebo ak, tak nech je to takto jasne dane pravidlami, nech kady vie, ze sa to vlastne robi takto a nie tak, ako sa zda, ze by sa malo, chapes...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 01 říj 2013, 09:57

Rone, už mi to nedá. Pořád tu něco mluvíš o svojí a naší pravdě. Bodovačkám nerozumíš, osočuješ tu lidi z podvodu a z manipulace. A i když Ti Vlasta Bárta předloží pevné důkazy, stále stojíš na svém. Doporučuji Ti přečíst si pravidla na ipmscze.cz.
Takže ještě jednou.

Sportovní komisař a hlavní rozhodčí mají právo změnit po přebodování ve spolupráci s rozhodčími pořadí v dané kategorii, či bodový výsledek.

viz
http://www.ipmscze.cz/?page_id=104

3.3.5. Hodnocení modelů

Hodnocení modelů provádí každý rozhodčí zvlášť a samostatně dle určeného bodovacího systému a jeho výkladu na základě podkladové dokumentace předložené modelářem. Po skončení individuálního hodnocení může hlavní rozhodčí svolat porotu k vysvětlení případných zásadních rozdílů v jednotlivých hodnoceních a jejich případné úpravě.

O tom, že pořadí bylo správné, svědčí to, že nebyl podán protest ze strany soutěžících. Těm byly naopak jejich chyby vysvětleny na jejich žádost.

Já nerozumím fotbalu, tak nekomentuji výkony hráčů, či rozhodčích. Zkus to samé v případě bodovaček.
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 01 říj 2013, 10:07

Pánové Broži a Bárto,mohu mít trošku osobní otázku??
Když jsou na MR v kategorii letadel 1/48 čtyři!!! modely, z toho jeden od maďarského modeláře,máte osobně pocit,že tohle je "povedené" MR??
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 01 říj 2013, 10:20

v takom pripade dobre, uznam, ze sa bodovaciek nevyznam a teda to nie je z mojej strany ani spravne, ani dobre pochopene.
ostava to tak, ze je to teda v poriadku, i kde mne osobne sa to nepaci.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 10:48

"ron" napsal, len aby bolo jasne, za mna - pomaly uz nikto normalny o tuto cast eday nema zaujem. je to vidno na pocte modelov a aj na ich kvalite.
Opravdu máš tenhle pocit ? Není to spíš v tom, že velký počet modelářů má obavy z toho jak by ten jejich model dopadl v konfrontaci s pravidly ??, ano je těžké jít s kůží na trh :wink: , připomenu jinou soutěž, připravovaný super masters v Brně, kolik modelářů freneticky vítalo že bude první skutečná bodovačka, kde se ukáže kdo je tedy nej. modelář atd. No koneckonců to vlákno tady ještě je, stačí se kouknout a začíst se.. No a jak to dopadlo ??
Co tím chci říct, jen to, že na bodovačku musíš mít prostě odvahu a většina ji prostě nemá. Důvody, tedy spíš výmluvy proč model do bodovačky jsou, taky stále stejné :

- Voni to berou, myšleno rozhodčí do ruky a to já nestrpím aby mi na to někdo makal..

- Člověče, já to nestih dodělat,..jóó, kdyby to bylo vo tejden pozdějc mám to na stole..
- Za rok, ten samý modelář, ..víš já to pak nějak nedodělal a teď už dělám na něčem jiným, ale časem se k tomu vrátím a pak to sem donesu :uff: ..

- Jo, chtěl jsem dát model na bodovačku, ale von to zas boduje tenhleten, to jste mě nasrali, tak na to dlabu :call: ..

- Já to dám radši do Hobby tam je větší konkurence 8-8 ..

- Dám to do Hobby, mě to stačí, nepotřebuju bejt mistr 8) ..

- Já bych to dal do bodovačky, jenže je tam Zdenda a tak to nemá cenu :cry: ..

- Vlóni jste mě zařízli už vám na to kašlu, dokavaď budou vyhrávat tihleti, můj model tu neuvidíte..

- Já bych model dal, jenže v neděli musím vodvýst starou a děti, no a von by mi model neměl kdo přivýst a tady ho nenechám, kdovíí jak by dopad..

- Kucííí, já vím, že sem to už vlóni slíbil, ale já se stěhoval a rozbilo se mi to :D ..
- Před rokem ten samý člověk, čoveče, von mi to schodil čokl, blbec jeden a vopravit se to fakt už nedalo :-D

A takhle bych mohl pokračovat, to jsou reálné, opravdu odposlechnuté důvody, Rone a proč vlastně ty nedáš model do bodovačky :?: :?:

Ron pokračuje, a cele je to myslene tak, ze som predpokladal (tak by to malo byt), ze sa oboduje vsetko podla pravidiel bodovacky a nakoniec sa body scitaju. poradie modelov davaju body, nic ine. takze urobit poradie podla bodov a potom ho upravovat podla paci-nepaci je vcelku proti myslienke jasnej bodovacky nie? riesit, kde najst priestor na upravu bodov smerom hore, alebo dole... :-k

Rone, ale ono to tak je, model se oboduje podle pravidel, sečtou se body, odevzdá se list komisaři a ten následně zkontroluje, pokud se mu něco nezdá, zeptá se poroty proč se tak stalo, systém Líbí-nelíbí, nebo vlastní pocity zde nemají místo. A neřeší se prostor kde najít body pro postup nahoru či dolů, ale pro objektivitu, a mám pocit, že všem řešeným, snad krom téčka
se body přidávaly. Já ani Láďa rozhodně neřešíme kdo je autorem modelu, mě je to prostě fuk, kdo mě zná tohle ví..
A ještě jedna věc, myslíš si, že kdyby jsme chtěli cokoliv upravovat a někomu přilepšovat sedli by jsme si ke stolům u diváků a tedy nastražených uší ? Nebylo by jednodušší tyhle "čachry" dělat uprostřed kde byl taky stůl ?? Co myslíš..

Zopakuji ti svou nabídku a doufám, že jsem ti snad vysvětlil tvé pochyby no a pokud máš opravdu zájem a chuť proniknout do tajů bodování, rád ti zprostředkuji účast na školení rozhodčích a následně i možnost si užít soudcování na nějaké z našich bodovaček, a to nabídnu komukoliv kdo o to projeví zájem
____.jpg

Ondra Kubeš napsal, Když jsou na MR v kategorii letadel 1/48 čtyři!!! modely, z toho jeden od maďarského modeláře,máte osobně pocit,že tohle je "povedené" MR??

Nevidím v tom nic osobního, normální a logický dotaz. Ne, není to povedené mistrovství, tedy pokud to budeme počítat na kusy, pochopitelně, ale zeptám se i já, proč ty nedáš svůj model do bodovačky - byl by další model. Z Klubíčka byl na Eday další člověk, byl oba dva dny, nebo se chtěl do bodovačky přihlásit, nevím - psal mi o tom, nakonec jsem ale jeho model taky neviděl, tedy mínus další model a to už jsou dva :bad: .
Koneckonců o té vaší plánované superbodovačce jsem již psal výše, ne, chraň bůh, tím to nehaním, spíš naopak, těšil jsem se a čekal jak to celé dopadne, ohlasy na to byly velké a kladné.. Byla to opravdu dobrá myšlenka. Výsledek ??
Ale vrátím se k MR na Eday, modelů v bodovačce je málo, ale k účasti nelze nikoho nutit, prostě to nikdy nebyla a nebude soutěž pro každého. Ano, přihlásit se sice může každý, pokud splní určité podmínky, ale ne každý na to má a ne každý si tohle uvědomí . A cením si i těch, kteří sice vědí, že na to nemají, ale vyzkouší to, jedině tak se něco o své práci na modelu dozví. V soutěžích Líbí - nelíbí ta zpětná vazba asi moc nefunguje, nebo máš pocit že ano ?
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 01 říj 2013, 11:20

Akce celkem vydařená. Světlo a smrádek jako vždycky. Když mě už pálily oči, zašel jsem na chvilku ven a hurá zase očumovat.
Organizátorům tímto děkuji.

Přidávám nějaké foto. Leč nekvalitní. Jen pro přehled co zde bylo k vidění...
Přílohy
IMG_2992.JPG
IMG_2991.JPG
IMG_2993.JPG
IMG_2985.JPG
Letecké muzeum Libořezy
https://www.leteckemuzeumliborezy.cz/
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 01 říj 2013, 11:21

Jako bývalý člen SMČR si dovolím utrousit nějaký poznatek:

Za asi 7 let, co jsem byl členem svazu jsem se vlastně nedozvěděl, co se na svazu děje, co svaz opravdu dělá a nepamatuju se, že by někde svaz dělal nějakou propagaci nebo měl někde prezentační stánek.

Myslím si, že by vedení svazu mělo aktivně na každé soutěži představovat a vysvětlovat výhody bodovacích soutěží a lákat na takové soutěže nové modeláře.

Svaz by měl viditelně prezentovat výhody bodovací soutěže oproti porovnávacím.

Svazoví rozhodčí by taktéž měli dodržovat jednotné vystupování směrem ven, nemělo by pak docházet k tomu, na co upozornil Ron.

Vzhledem k tomu že 90% modelářů vlastně neví, k čemu je svaz dobrej, popřípadě zda vůbec existuje, pak je jediným jasným důsledkem to, že se na nejvyšší svazové akci sejde ve čtvrtkách a dvaatřicetinách celkem 3-5 modelů. To je důsledek katastrofálně zanedbané propagace bodovaček a komunikace s modeláři. Dle mého názoru jsou bodovací soutěže a svaz už dávno v klinické smrti právě z toho důvodu, že se nedělá osvěta a propagace tohoto.

Podle mě jsou bodovací soutěže objektivní, stejně jako nastavená bodovací pravidla. Co je táhne ke dnu je nulová aktivita svazu tohle vše přiblížit lajcké i odborné veřejnosti. Proto se ptám, neměl by se svaz nad touto neaktivitou zamyslet a neměl by proti tomu něco začít dělat?

Svaz prostě nemůže čekat na to, že to jeden či dva modeláři vyzkouší. Svaz by je měl aktivně pobízet a zvát, včetně vysvětlení všech okolnosí bodovačky.

Na E-dayi jsem byl jen jako návštěvník veletrhu, nikoli jako vystavovatel. Nicméně je mi líto, že nejvyšší modelářská akce bohužel dojíždí na nezájmu a neinformovanosti modelářů.
Naposledy upravil Jakub Vilingr dne 01 říj 2013, 12:12, celkově upraveno 1
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 01 říj 2013, 11:23

...
Přílohy
IMG_3062.JPG
IMG_3003.JPG
IMG_3036.JPG
IMG_3040.JPG
IMG_3039.JPG
Letecké muzeum Libořezy
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 01 říj 2013, 11:26

...
Přílohy
IMG_3022.JPG
IMG_3025.JPG
IMG_3024.JPG
IMG_3005.JPG
IMG_3011.JPG
IMG_3033.JPG
Letecké muzeum Libořezy
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 01 říj 2013, 11:28

...
Přílohy
IMG_3027.JPG
IMG_3031.JPG
IMG_3044.JPG
IMG_3023.JPG
Letecké muzeum Libořezy
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 01 říj 2013, 11:30

...
Přílohy
IMG_3047.JPG
IMG_3014.JPG
IMG_3015.JPG
IMG_3049.JPG
Letecké muzeum Libořezy
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 01 říj 2013, 11:41

vlastabárta píše:pokud pominu to, že ke složitosti stavby modelu se nepřihlíží a rozhodující je výsledek modelářova snažení
....
rozhodující položkou byly podvozky a jejich bodové ohodnocení, jistě uznáš, že srovnávat bačkory Fokkeru s podvozkem F 104 je dost problematické

tyhle dve veci jsou mozna trochu problem.. to znamena, ze je potreba vzit co nejkvalitnejsi stavebnici na kterou se vyrabi co nejvic doplnku, protoze jakakoliv originalita, iniciativa a prace navic nikoho nedojme, a zaroven se zamyslet, jestli ma predloha dostatecny mnozstvi pozotviratelnejch dvirek, sachet a suplicku a jestli ji dopredu neodsuzuje k prohre treba fakt, ze ma pevnej podvozek :?

tak na Fokkeru XXI se testoval i zatahovaci, tak aspon autor vi, co musi do priste zlepsit :grin: :grin:

jinak ale ocenuju pohled pod poklicku a naprosto chapu, ze pravidla jsou dany a takhle to proste je.. na eDayi jsem chvilku poslouchal rozhodci, jak se bavi nad modelem a bylo to poucny - ocenuju, ze bodovani probihalo na doslech od lidi.

jen pisu jak se mi to jevi z pohledu laickyho divaka: jako takovej obskurni svet sam pro sebe, ve kterym se tezko hleda smysl.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 11:49

Jakube, hezký. Znám tě, vím co jsi dokázal ,co děláš a tleskám ti, protože to je to co by mělo být a co určitě pomáhá.
Druhá věc a teď si rýpnu, pokud mi paměť slouží, děláš předváděčky v Blavě a Brně, proč tedy ne i tady, není zájem ? Ze strany koho?
Ne nikomu nebráníme a veškerou aktivitu vítáme. STAČÍ SE JEN OZVAT. Viz Síra model, vyřízeno během jednoho dopoledne a předváděčka byla.
Další věc, ve tvé knížce, když si jí připravoval jsi rozesílal nabídky výrobcům, modelářům na zveřejnění reklamy pro činnost související s tímto hobby a tématem knížky, proč tedy jedna nedorazila i k nám ? Pokud se pamatuji na stará vydání o plastikařině, vždy tam nějaká poznámka o pravidlech nebo soutěžích byla..
Když už ti tedy jde o tu osvětu Jakube.
A nehledej v tom nic osobního, rovněž si rád si vyslechnu :idea: co vše by měl svaz dělat. Jen si je nutno uvědomit , že to ti kluci dělají ve svém volnu a skoro zadara, někteří úplně zadara, každý na úkor něčeho svého, co by dělal, možná, radši. :-k rodiny, času.
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 01 říj 2013, 12:06

vlastabárta píše:Jakube, hezký. Znám tě, vím co jsi dokázal ,co děláš a tleskám ti, protože to je to co by mělo být a co určitě pomáhá.
Druhá věc a teď si rýpnu, pokud mi paměť slouží, děláš předváděčky v Blavě a Brně, proč tedy ne i tady, není zájem ? Ze strany koho?
Ne nikomu nebráníme a veškerou aktivitu vítáme. STAČÍ SE JEN OZVAT. Viz Síra model, vyřízeno během jednoho dopoledne a předváděčka byla.
Další věc, ve tvé knížce, když si jí připravoval jsi rozesílal nabídky výrobcům, modelářům na zveřejnění reklamy pro činnost související s tímto hobby a tématem knížky, proč tedy jedna nedorazila i k nám ? Pokud se pamatuji na stará vydání o plastikařině, vždy tam nějaká poznámka o pravidlech nebo soutěžích byla..
Když už ti tedy jde o tu osvětu Jakube.
A nehledej v tom nic osobního, rovněž si rád si vyslechnu :idea: co vše by měl svaz dělat. Jen si je nutno uvědomit , že to ti kluci dělají ve svém volnu a skoro zadara, někteří úplně zadara, každý na úkor něčeho svého, co by dělal, možná, radši. :-k rodiny, času.

Obesílání společností ohledně reklamy řeší můj nakladatel. Nenapadlo mne pro reklamu oslovit svaz, nenapadlo mne, že by měl o něco takového zájem. To je zajímavá připomínka. Aktuálně připravujeme druhou knihu, ale myslím si, že nyní je už moc pozdě na doplnění něčeho ohledně bodovačky. To by se muselo řešit hodně dopředu.

Loni jsem dělal na E-Dayi workshop, letos tam myslím žádný oficiální nebyl, ani se nikdo neozval, že by o to měl zájem. Takže jsem nic neplánoval a jel jenom po nákupech.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 01 říj 2013, 12:10

Já osobně souhlasím se slovy Kubrta.
Proto jsem taky vystoupil z SMČR a se mnou celý klub. To raději a to je nás v klubu 21 lidí dáme peníze do klubový pokladny a koupíme za ně ceny a pohoštění na naší bodovačku. Platili jsme roky členství a vlastně od svazu nic moc nedostali.
Jak jsem psal- Mistrák by měl mít důstojnější prostory- líbilo se mi to např. v Plzni, na výstavišti, nebo Brně.
Jak je např. možný, že na bodovačky lidi jezdí- a to dost- příklad: Prostějov, Brněnec, Broumov :D , vše parádní akce. Mohu- li mluvit za náš klub KPM Žamberk- máme tu na naše poměry v bodovačce cca k 40 modelům, plus- mínus.
Je tu opravdu něco špatně :bad: .
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 11 z 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19

Zpět na Rok 2013