Včera jsem konečně dodělal další patnáctku. Jako moje poslední radarová UTIna je i toto československá úprava, tentokrát pro vlekání cvičných terčů. Konverze spočívala v odstranění všech tří kanonů a zhotovení vlečného zařízení a náporové turbíny pro navíjení vlečného lana. Největší problém byla právě turbína - pořád jsem nevěděl z čeho jí udělat, aby vypadala aspoň trochu jako předloha. Nakonec jsem použil měkký plech z vína, ale stejně to není úplně podle mých představ...
Tak to je nádherný čertík (ako z krabičky ).. a tá turbínka.. podľa mňa je veľmi dobre trafená...vyzerá skvelo ako celá mašina... rysuje sa pekná zbierka ČSSR 15 tiek, a to práve tých nezvyklích gratulujem
apropó.. ten čert tam fakt super sedí.. v leteckej hantírke sa vlečným terčom (KT-03) hovorilo "čert", prešmička písmen, no údajne to súviselo aj s jeho letovými vlastnosťani (vraj občas nevypočitateľnými) (zdroj: Plzeň líne, 247.čka)
"Nikdy nie je dosť času urobiť niečo raz a poriadne, ale vždy je dosť času urobiť to dva a viac krát"!
Moc pěkné. Zaujaly mě ty červené popisky, jak jsou šikmo umístěné. To je podle originálu nebo " kvalifikovaný " odhad? V Malackách jsem na to zapomněl a udělal jen celkovou fotku.
Díky moc pánové Milan a Komisař: máte pravdu, asi to bude blbost. Vycházel jsem z návodu na čtvrtkové popisky od Propagteamu a tam ten kvalifikovaný odhad asi neodhadli úplně přesně. Na dalších mašinách se polepším. Kromě MiG-15bisR a MiG-15bisSB mám v plánu ještě MiG-15SB, "obyčejný" MiG-15 a uvažuju ještě o nějakém kousku s PPZ. David: tyhle naše "nestandardní" typy mě baví, první z nich byl náš první MiG-21F-13 s úzkou směrovkou, taky je tu na MF