Už jsem toho napsal hodně v galerii jinde a tady to pro pořádek zopakuji :) Máš to naprosto neuvěřitelně vymazlené a i já jako rourař musím obdivovat ty krásné detaily. Byla radost sledovat průběh stavby a docela mě to nalomilo, takže si možná jednou dodám dost odvahy a nějakou chmelnici si postavím. Jedna z nejpovedenějších staveb, které jsem za poslední měsíce viděl, byť zatím jen na fotkách ;) Těším se na tvůj další projekt Michale.
Tomáš Svozil píše:Pěkné! Moc se mi líbí motor, jinak bych asi přistoupil k ocasním plochám, ale neubírá to nic z celkového dojmu-gratuluji!
Vzhledem k tomu, že řada eroplánů která mne čeká má podobnou konstrukci OP, rád bych se zeptal co znamená "jinak"? Vycházel jsem z předpokladu, že konstrukce nemůže prosvítat natřeným plátnem a snažil jsem se naznačit jen její stínování a "otisk" v plátně. Docela bych uvítal i jiné možnosti ztvárnění. Dík za odpověď. Michal
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Ne, nemyslím průsvit žeber, ale velký kontrast mezi černou a bílou. Vím, je to černá a bílá, polarita je dá se říct konstantní, ale nemusí to být pravda - jen to trochu srazit. Taky neznám předlohu, takže nevím, zda je bílý lem kříže odlišený od bílého podkladu schválně. To je vše, co jsem měl na mysli, taky ale vidím kus poctivé práce s parádním výsledkem a rozhodně bych to nechtěl poslat někam za roh. Dílčí postupy jsem sledoval se zájmem na FB a těším se na další!
Dík za odpověď. U fotek originálu se tyto "detaily"rozlišit nedají . I když lem kříže se tam dá tušit. (nevím zda to zde bude vidět). Mám také podezření, že je zde použit ortochromatický film (dle "tmavosti" překližkového potahu trupu), což vnímání detailů posouvá opět jinam. Na replice která v současnosti létá (je postavena jako D Va) lem není, ale jsou zde zase barvy jasné a velmi kontrastní (včetně barev Lozengu - je to ale replika). Na modelu ten kontrast černé a bílé je na můj vkus utlumen dost (černá není černá je tvořena několika odstíny šedé, navíc je dost stínována, což na fotkách žel Bohu zaniká. Bílá není bílá, výškové kormidlo je opět výrazně stínováno ), ale to asi záleží na vkusu každého modeláře. Děkuji za připomínky, každá připomínka (rada) je pro další pojetí stavby rozhodně přínosem. Pohled na letoun z VV je, to je můj názor, velmi individuální záležitostí a proto považuji pohled a vnímání modelu "z venku" za velmi cenný. Snad jsem své pojetí tohoto letounu dostatečně vysvětlil. Dle mne se kromě pár kusů letounů z Velké Války které jsou dobře zdokumentovány (příslovečné prsty jedné ruky ) jedná VŽDY o "osobní ztvárnění představy toho kterého modeláře". Já osobně bych si NIKDY O ŽÁDNÉM LETOUNU Z VV netroufl tvrdit, že vypadal zrovna takto... (i když takovéto jedince znám ) Takže ještě jednou mnohokrát díky za postřehy...
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Před časem jsem slíbil, že v "chmelnicích " přispívat nebudu, aby nevznikaly zbytečné třenice, proto tam stavba k vidění není. Je ale k nahlédnutí zde : https://www.facebook.com/pages/Leteck%C ... e=bookmark . A moooooc děkuji za pochvalu...