Ahoj,
po několikaleté přestávce jsem se k modelařině vrátil, snad na trochu lepší úrovni a tohle je moje druhé dílo (1. F-15E 1:48, has). S patinou jsem to možná trochu přehnal, ale i tak mě zajímá váš názor. Jinak lehce několik postřehů ze stavby (pokud chce někdo detaily, klidně se ozvěte):
1- jak sami vidíte, má to křídla v pozici přistání start 20°, ale klapky jsou nahoře - je to proto, že jsem se původně rozhodl udělat tuto konfiguraci, ovšem zkompletovat vysunuté klapky je nadlidský úkol (jen z krabice to vůbec nejde - je to tam úplně špatně) Pozor - pokud tam nalepíte části pod křídly, které jsou v reálu asi z nějaké gumy, nejde už geometrie změnit. Na žádné fotce jsem sice zaparkováno s úhlem křídla 20° neviděl (kromě oprav), ale myslím, že je to možné.
2- vřele doporučuji použít zakrytování intaků z Big Ed sady, ušetříte si spoustu nervů se spasováním kanálů. Ty kryty je ale třeba hooodně upravit.
3- červenou na směrovky a "chodítka" na intejkach rozhodně stříkat, i když tam je obtisk
4- na příští model si určitě pořídím Gunze barvy, Humbroly nestojí za nic. Je tam surfacer 1000, preshading, pololesklá humbrol, lesklý lak, patina a satin humbrol, všechny humbroly mi dělaly příšernou krupici, ovšem Mr. Surfacer to je skvost.
jinak to jde celkem bez problémů, je tam 248 dílů z plastu, 207 fotoleptů a dával jsem to dohromady 180 hodin.
Vytvořil jsem si poměrně rozsáhlou databázi fotek F-14 a 15E, takže pokud bude někdo něco chtít, stačí se ozvat.