Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.IX C KoPro 1:72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Spitfire Mk.IX C KoPro 1:72

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2006, 13:07

Vážení kolegové!
Konečně mohu prezentovat svoji první práci po desetileté pauze, na které jsem se pracně učil nové modelářské postupy. Bez Vás bych to zhnojil úplně, takhle to aspoň vypadá jako letadlo. V nejbližší budoucnosti je připraven přestřik prostoru kolem čelního skla kabinky a náhrada rukou malovaného seriálu za vlastnoručně vyrobený obtisk.
Motor je tvořen asi 15 let starým PUR odlitkem, se kterým se toho moc dělat nedalo.
Model sloužil především jako cvičný k získání zkušeností s moderními postupy, sety PUR do interiéru, výrobou vlastních dílů podle dokumentace a tak podobně. Je v něm více odvahy autora než dovednosti. Posuďte sami.
Přílohy
spitfire zespod.jpg
spitfire zleva.jpg
spitfire pohled od kabinky.jpg
spitfire zpředu.jpg
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 01 črc 2006, 13:35

No, kdybych rekl, ze je to dobry, tak bych kecal, ale pokud to je prvni model po 10 letech staveny s cilem otestovat nove veci, tak no problemo.

Poznamky - model vypada dost neciste a podle fotek bych rekl, ze velkou merou za to muze patina, konkretne stribrenka. Je odreny moc, moc velke plochy a na mistech, kde by odreni asi moc nebylo (vysostny znaky) Odreni na nabeznych hranach ma tvar spis zaspineni nez odreni (odloupnuty kus barvy nepujde "do ztracena", ale udela ostre ohraniceny prechod) U patiny obecne pak plati, ze mene je nekdy vice.

Taky se mi zda trochu zbytecny si hrat s otevrenym motorem a kabinou (mimochodem, ten motor se mi zda v porovnani se zbytkem modelu o hodne lepsi), dokud clovek nezvladne postavit model ciste. Na druhou stranu ja to delal taky - proste me to bavilo :-D

Ale hlavu vzhuru, dalsi modely budou urcite lepsi, takze drzim palce :D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2006, 13:41

Jsem překvapen, že to odešlo!!!! Blbne mě zase spojení.
Honzo díky! Nečistota postavení je způsobena tím, že jsem nedodržel jasně dané postupy a dělal některé věci opakovaně. Přitom ještě po surfaceru to bylo good. Taky mě chybí potřebná praxe ve zručnosti.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 01 črc 2006, 13:51

Hammer píše:Jsem překvapen, že to odešlo!!!! Blbne mě zase spojení.
Honzo díky! Nečistota postavení je způsobena tím, že jsem nedodržel jasně dané postupy a dělal některé věci opakovaně. Přitom ještě po surfaceru to bylo good. Taky mě chybí potřebná praxe ve zručnosti.

sak v pohode, rikam, ze priste to bude lepsi, tak at se dari. Co bude dalsi model? :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 črc 2006, 13:56

vydrž, já je mám hotové, ale nejde mě to odelat.... doprčic... Jak je to větší, je to hrůza. Mám postavené "super stavebnice" Bf-109 F-2 od Hellera Hanse Joachima Marseilla a Junkers Ju-87 A-1 od MPM. Marseilla jsem zaprasil sice moc, ale odřeniny jsou už o něčem jiném a ta Stuka je ani nevím o čem: ten model nemá žádné sady, neměl jsem dokumentaci, je to sem a tam fantazie (číslo a typ kříže třeba, no vydrž, uvidíš sám). Čistota stavby se ale prudce zvýšila, to je fakt. U toho mezka: z k....y pannu neuděláš.
Hammer

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel