Pod vlivem jakéhosi „rumunského poblouznění“ jsem zvolil kamufláž RRAF – pro mě zkráceně „Draculescu“. Ke stavbě jsem si pořídl i výbornou profilovou publikaci MMP Books, ve které nalezne modelář vše, co potřebuje. Musím uznat, že se docela šikla, protože z návodu ve stavebnici, mnoho informací modelář nenačerpá.
Model se stavěl docela dobře, ačkoli Tamka to zrovinka nebyla. K modelu jsem si koupil i originál IBG masky a ty byly dosti mizerné, každý druhý dílek masky jsem musel ořezat, docela by mě zajímalo, jestli to autor masek ověřoval na nějaké stavbě, doporučuji si sehnat masky jiného výrobce.
Zbarvení jsem volil z obtiskového aršíku Techmod – RRAF z roku 1942, kdy jsem však zaměnil horní odstín za zelený (cca RLM 80). Takto je to publikováno ve výše zmíněné publikaci (změna nátěru před ruskou anabází).
Dalším mým vylepšením je instalace německých 50kg pum, páč si vůbec nejsem jist použitím těch „okurkových/cuketových“ polských.
No a je jasné, že po tomhle zahřívacím kole, již následuje stavba opravdu velkého bačkoráka, nad všechny ostatní bačkoráky světa – tedy Štuka…
…tak tedy nechť se líbí
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...