Tak po delší modelářské přestávce vynucené operací ramene dokončen další model. Je to pokus o hodně opotřebovaný stroj z Malty. Camo je z Limitky od EDURADu pro G. Beurlinga z podzimu 1942. Mělo se jednat o nespecifikovanou modrou, která byla v poměrně tenké vrstvě nanesena přes standardní pouštní camo RAF. Model jsem si proto na horních plochách nastříkal hned dvakrát - nejprve Dark Earth/Middle Stone, pak popisky a přes to modrou a nakonec znaky stříkané přes šablony a zbylých pár drobností v dekálech. A mezi tím jsem stříkal lokálně kovovkou a pomocí loupacích přípravků odíral. Ve znázornění opotřebení jsem volil poměrně volný přístup s cílem vystihnout spíše podstatu věci, než se přesně držet nějaké konkrétní fotky.
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
P.S. pořád bojuji s nastavením správné expozice fotek tak, aby byla správně jak pro IPS/OLED monitory, tak pro TN monitory - když je to na IPS v pořádku, fotky na TN monitorech vypadají příliš přeexponované (přesvětlené). Když je to naopak na TN vizuálně akorát, tak na IPS vypadají příliš tmavé (přexponované). První tři fotky v úvodním příspěvku jsou nastavené pro IPS monitory. Přidávám tedy pro účely výzkumu druhou sérii stejných fotek s upravenou expozicí tak, jak mi přijde správně pro TN monitory (tj. objekt na fotce je o trochu tmavší). Budu rád za reakce, která série fotek vám přijde vhodněji naexponovaná. Budu vděčný za názory, abych u příštího modelu trefil fotky co nejlépe hned na poprvé. Díky.