Letoun z 815 NAS vzlétající z paluby HMS Illustrius, který se v noci z 11. na 12. listopadu 1940 s posádkou Lt. I.Swayne a Sub.Lt. J.Buxall zúčastnil operace Judgment, tedy útoku na kotviště italské flotily v Tarantu.
Swordfish jako ikonické letadlo FAA samozřejmě nemohl v mé sbírce FAA letadel z WWII chybět, ale dlouho jsem se k jeho stavbě nemohl odhodlat, protože dvouplošník s výplety jsem ještě nikdy nestavěl. Z tohoto pohledu je však stavebnice od Airfixu ideální, protože je konstruovaná tak, že i začátečníkovi umožní jednoduše udržet správnou geometrii křídel. S výplety jsem si zase pomohl leptanou sadou od SBS, a musím říct, že jsem s ní byl rovněž spokojen. Zejména mě překvapila tuhost leptů, které se neohýbaly a nemačkaly, takže výplety zůstaly i po manipulaci rovné. Z doplňků jsem kromě zmíněné leptané sady výpletů od SBS použil ještě trošku leptů od Eduardu (pásy do kabiny, krytku před pilotní kabinu a nosiče malých pum pod křídlo), masky od Eduardu a nádherný kulomet Vickers K od GasPatch models. Model je kompletně naštětečkovaný syntetickými barvami a laky Humbrol / Revell, základná kamuflážní barvy H123/H224/R8, laky R1/2. Obtisky jsou ze stavebnice, wash je akrylový Vallejo. Teprve po definitivní povrchové úpravě jsem lepil dohromady trup s horním křídlem a oběma dolními křídly. Na závěr jsem dolepoval výplety to předvrtaných otvorů. Váhal jsem s barvou výpletů, nakonec jsem je, i podle rad zde na fóru, udělal světle šedé. Po 2 letech odmlky můj první model zde na fóru, s výsledkem jsem vcelku spokojen, focení mi ale moc nešlo, snad se i tak bude líbit.