Je to moc pěkný, až na ty otočený vnitřní kryty podvozku
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Marku, krasny Tempest ...az na tu "skolacku" chybku u toho otoceneho krytu podvoz. kolesa...a tie vztl. klapky by som dal na takych 15 stupnov, pretoze pri pohlade spredu to trochu rusi...
Krásná práce Marku , stavba i povrch je naprosto fantasticky zvládnutý po "Marina Venetsku". Závěrečný finiš (patina, olétání, odřeniny, očouzeniny atd.) taky na výbornou . A nakonec i pilot
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Slušná práce a k těm krytům podvozku si přidej i pěkný kopanec na klapkách/kanonový šachtě. Koukni se do návodu co se má do kanonové šachty nalepit /nenalepit při vyklopených klapkách. V sadě klapek je to myslím posaný lépe než v Brassinech na kanony. Ostatní.... byla to pár měsíců stará mašina a Beaumont ji používal zejména k sestřelování V-1 (taky to bylo eso No.1 proti V-1), čili podle předpokladů vyleštěná (rychlost) , udržovaná, navíc velitel wingu. Asi by utrhl mechoušovi hlavu kdyby ji nechali dojít do takhle zbědovaného stavu. Vím že tě seru, ale mě se to nelíbí. Aspoň to řeknu narovinu. Příště bych volil lépe předlohu na patinovací orgie, třeba P-40 z Afriky, Pacifiku, Barmy apod. Tam se můžeš vyřádit jak sviňa.
Na FB jsem tě dával fotku, bohužel, pokud to máš takto nalepené, oprava je nemožná. Já udělal stejnou chybu a pak to vyřezával, trhal . Oprava mě trvala asi týden. Naštěstí to bylo teprve ve fázi hrubé stavby. V návodech to moc dobře popsaný není, což je škoda. Modeláři pak snadno udělají chybu. Mě to trklo, když jsem si prohlížel fotky Robertovo Tempesta co dělal na mistrák a okukoval co a jak udělal.
Po tak výživné kritice já mohu jen chválit skvělou techniku čisté práce. Sledoval jsem vícero staveb Tempesta V, takže jako jeden z mála modelářů upustil od aplikace obtisků, které při sebelepší snaze dělají na pozitivních nýtech paseku. Povrchovka 1 s hvězdičkou
Není nic jednodužšího než ty šílený pozitivní nýty obrousit a přenýtovat, já to tak udělal a měl klid. Označení jsme také stříkal jako Mára nakonec si říkal že to za tu práci vůbec nestálo.
Velmi pekne. Ten prechod medzi ciernymi a bielymi pruhmi mas taky neostry, kostrbaty naschval? Nikde som to tak este nevidel. Alebo je to podfuknute/zatecene?