Prispejem do galérie modelom, ktorý som dokončil minulý rok a konečne som ho nafotil.
Malé intro.. vždy som si chcel postaviť Mig-29 v mierke 1/48, tak ako som ho videl prvý krát naživo ako malý chalanisko na leteckých dňoch niekedy v 90-tych rokoch/na prelome milénia, v typickej kamufláži ešte vo verzii „A“. Lietadlá boli vtedy relatívne nové a neolietané... Rozhodol som sa urobiť „6829“ - bez „tigrovanej kamufláže“.
Čo sa úprav týka, tak som skrátil nohy hlavného podvozku (aby mal mig typickejší postoj), plechy (sukne), ktoré sa v realite zhora opierajú o výtokové trysky som odrezal a upravil tak, aby viac vyzerali ako na skutočnom lietadle, naznačil som hydrauliku na podvozku a „samodomo“ doplnil detaily na prekryte kabíny.
Viem o niektorých chybách.., napr. ak sú zatvorené horné žalúzie, tak by mali byť otvorené hlavné vstupy do motorov (možno doplním kryty hlavných vstupov), riadiace plochy rakiet R-27 som chcel kovového tmavého vzhľadu (ako v realite), ale nie som s výsledkom úplne ok (je tmavší ako som chcel a už som nemal silu to prerábať) a pre obdobie 90-tych rokov by bolo vhodnejšie mať rebrík oranžový a nie červený (škoda, že som si to uvedomil/všimol na fotke až keď som ho mal hotový..).
Stavebnica: GWH Mig-29A 9-12 Early type, 1/48
Použité aftermarket doplnky/farby:
Sedadlo Neomega
Výtokové trysky Aires
Riadené strely R-73 Eduard
Vybíjače a pitotova trubica Master model
Rebrík Plus model a zarážky na kolesá LP Models
Dekále kombinácia Begemot, HAD decals a tie zo stavebnice
Farby Mr.paint (kamufláž) a Tamiya
P.S.: Máte tu na fóre parádne veci a chodím sa sem inšpirovať. Ďakujem, že sem pridávate vaše stavby a hotové modely

Matúš