Tak jsem dokončil tuto pěknou novinku od Eduardu. K modelu jsem dokoupil masky od Omask, Lepty od Eduardů, resin motory, resin bomby, resin kryty a klapky motorů, resin kola a kulomety, resin dveře pumovnice. Barvy AK, oleje atd. Model krásný, ale manipulace strašná. Asi tak 10x jsem lepil zadní laufy, protože jsem je stále dokola urážel... Motory, klapky chlazení a kryty motorů včetně pum a dveří pumovnice jsou od Davida Maiera. Motory od Eduardů je hrůzostrašný paskvil za hrozný peníz, rozhodně pokud budete vybavovat motory kupte si ty od Davida, jsou skvostné.....
Tuhle kamufláž jsem chtěl dělat taky, pěkné. Jen mě hned trklo do očí to očouzení na křídle za otvory kde šel jen teplý vzduch( v tématu mě na to dokonce někdo upozorňoval). Další co bije celkem do očí je chybějící čerstvý nátěr pod označením EP. Poslední co mi nesedí podle návodu je střešní prosklení kulometu od radisty, to patří na verze G.
Robe nevím, kdo ti co radil, ale dělal jsem to podle fotek jiných B 17, např.tu co přikládám. Tohoto konkrétního stroje jsem nenašel jinou fotku než na příď a tak jsem improvizoval. Co se týká dalších připomínek nevím, ale podle mého nekoukáme na stejnou mašinu. Dělal jsem to podle tohoto plánku. Tam je podstříknuté pouze písmeno L a překryt radisty je správný..... Odkaz: https://eduard-cdn.oxyshop.cloud/out/me ... -bonus.pdf strana 4/9
Bohužel jste koukal špatně, to očouzení jde tam kde jsou ty výdechy přerušeny. Je to škoda protože u tak velkého modelu je to hodně vidět. Je to hodně se opakující chyba a škoda že jste nenakoukl do tématu skupinovka B-17 kde se to také řešilo.
Naposledy upravil Petr Mikloš II dne 20 bře 2025, 23:00, celkově upraveno 1
Hezká sedmnácka. Se zájmem nahlížím, mám stejnou mašinu ve stavbě na stole. Několik poznámek tu již padlo. Já si dovolím, pokud dobře vidím, tak základna pro astrokopuli na modelu je otočena o 180st. Na vrtulových listech bývalo logo výrobce obvykle pootočeno. Pokud na to máte foto, tak pak to mám blbě já.
Co se týče očouzení, tak mi sám dáváš fotku kde je vidět že to máš přesně naopak. Být tebou bych asi míň improvizoval a raději koukal na podklady.
I když fotky modelu nejsou nic moc, jde vidět že je na boku označení EP-L a na SOP číslo 23271. Tohle označení patří kamufláži M, je i v tom návodě co jsi tu dal. A v tom návodu se píše FRESH PAINT a to hned tří krát, foto řekne víc. To samé je vidět u prosklení radiostanice. Tam je na výběr buď kulomet a nebo prosklení (díl U5 bez díry)
Na mňa je ten povrch príliš lesklý - s olietaním mi to nejak nesedí, nemôžem si pomôcť. Ale je to asi prvá Edu B-17 v galérii ak sa nemýlim a sám by som ju nedokázal takto postaviť. Takže palec hore.