Měřítko: 1/32
Výrobce: Tamiya
Barvy: Mission Models, AMMO, Vallejo, Tamiya
Patina: AMMO Wash, AK Wash, AMMO Oilbrusher, Flory Models
Doplňky: Red Fox Cockpit, Quickboost Sedadla, F-14B Konverze a Trysky Aires, Eduard Brassin AIM-54C Phoenix, Teknics F-14B/D Conversion Set, Zajistovadla RBF Eduard, Kola Wheeliant.
Po dlouhém době se mi podařilo dokončit tento Temelín. Stavba s několikaletými přestávkami déle než 10 let. Model jsem koupil na inzerát a při setkání s prodávajícím jsme oba zavzpomínali jak pro nás oba byl tento model za studentských let nedostupný a jak moc jsme ho oba chtěli. Pamatuji si nostalgicky na MPM v Myslíkové jak jsem v devadesátkách okukoval a doufal že jednou si tu velkou kočku postavím. No o mnoho let později je dobojováno. No prodávající ztratil morál a změnil hobby a já se sice do stavby pustil relativně záhy ale z objektivních příčin se model stěhoval ze stolu do skříně a zpět s mnohaletými pauzami. Model představuje generickou F-14B, jména pilota a RIO jsou sice od Jolly Rogers ale z A to jen pro Ty, kteří znají seriová čísla a jména posádek zpaměti i pozpátku. Až na několik drobných popisek a zmíněná jména posádky je veškeré označení stříkané přes vlastní masky. Na modelu jsem použil trysky na B/D od Airesu, kokpit je kombinace Red Fox, Teknics, Eduard a sedačky QuickBoost. Protože Tamiya nepochopitelně udělala příď v negativu a zbytek modelu v pozitivu tak je to komplet přeryto a doplněné naznačení nýtů/rychlošroubů. Pár destiček a drátků do šachet a na podvozky ale nic z čeho by se jeden zbláznil. Ale je to Tamiya takže přes své stáří lícuje dobře, tmelení nebylo zase uber moc pokud vezmu v potaz datum vzniku stavebnice. F-14 patří k mým nejoblíbenějším typům. Už od doby kdy jsem v pravěku viděl Top Gun kde hrála F-14 hlavní roli ve vší úctě k Maverickovi

Omlouvám se ale je to tak veliké že se to do foto koutku nevejde

Naposledy upravil Jarda_Hajecek dne 21 bře 2025, 13:29, celkově upraveno 1