Zdravím modeláři, níže fotky z mé čtvrté a prozatím poslední stavby. Tahle kamufláž mi na albatrosa přijde asi nejhezčí. Dekály vlaječky na směrovce nejsou ty co by tam měly být, bohužel ty správné se mi nepodařilo beze stráty aplikovat a tak jsem musel použít ty kulaté jako náhradu - škoda. Doufám, že i přesto se bude trochu líbit a díky za případný komentář.
To je krásná "Pařížanka". Jen se obávám, že přechody polí "antikamujláže" nebyly tak ostré a odstín šedé měl nádech lehce do modra. Ale mám na to jen jednu barevnou fotku z L+K, tak je možné že to byla jen chemie (tónování při tisku obálky). Takže se můžu mýlit. Ale model se líbí.
Pekná mašina. Tak takúto "Parížanku" by som si rád pridal ku jej predchodkyni L-29A, ktorú som postavil nedávno. Ale nie Trumpetera. Tá firma sú pre mňa vždy galeje, ak chcete postaviť niečo čo sa aj podobá predlohe. Možno naivne dúfam, že sa ešte objaví lepšia "štvrťka"" tohoto krásneho stroja.
Pařížanka je z albíku také moje nejoblíbenější provedení a je moc pěkné postavena, jen- odkud pochází info, že na křídlech jsou asymetricky čs znaky? Měl jsem za to, že měla jen praporový znak na SOP. Jak je to?
Petr Schickl, prostý lepič... člen štětečkové galaxie č.50
No jó! To mi také uniklo. Taková školácká chyba! Letadla s civilní imatrikulačkou mají jen praporový znak na SOP. Kokardy jsou pro vojenská letadla. Ale záleží jen na Jirkovi, jestli se s tím popere nebo ne.
A nebylo by bývalo bylo lepší tu vlaječku na SOP vystříhat a poskládat z těch kulatých? Ale jinak Pařížanka je také moje oblíbená kamufláž, kdysi jsem ji postavil z KP. A teď čeká na reinkarnaci ze stavebnice Eduard. Šedá svrchu je asi celkem v pořádku, zespodu byl jiný odstín, podle fotek s nádechem do modra. Albatros je krásné éro…
Tak naopak, dole šedá, vrch do modra. Díky za fotku.
Horní a boční plochy kombinace bílá-šedá, spodní plochy jen šedá (ta samá, co je na horních plochách). Ta šedá má možná slabý nádech do modra. Možná. Asi záležení na nasvícení letadla nebo na tisku fotky. Jak budu mít čas, zkusím sem dát pár snímků z toho L+K, aby nebyly zbytečné dohady.