Jedná se o stroj, který se v roce 1969 zúčastnil Mistrovství Československa v letecké akrobacii, konaného ve slováckých Kunovicích. Jeho největší zajímavostí je emblém disneyovského Goofyho na SOP. Ještě byly další tři Trenéry s těmito postavičkami (Donald, Mickey Mouse a Ludwig von Drake).
Účast těchto neobvykle vyzdobených strojů na zmíněné soutěži zdokumentoval Stanislav Trnka a jsou ke shlédnutí na stránce "Trenérologa" Michala Orlity.
Použitá stavebnice je sweepový (čili příjemně slevněný) Profipack č. 82182 od Eduarda. Díky generickým rámečkům je možné použít jakoukoliv verzi motoru, vrtule, směrovky apod., takže nebyl problém ztvárnit Dvěstěpětku Téčko s původním motorem Walter Minor 6-III se šesti výfuky na pravé straně.
Obtisky pochází ze sady Cartoon Treners (World of Treners pt. 3) od JBr Decals. Ty jsou tištěny u Eduarda, takže kdo chce, loupe. Já mimo nejmenších popisek loupal vše. Se sadou se pracuje dobře. Nabízí potřebné obtisky včetně popisek na všechny čtyři disneyovské stroje.
Použité barvy GSI C (hlavně nudná stříbrná C8 + C308 na vnitřek kabiny), vrtule je nastříkaná Tamiyí XF-60 a přetažena olejovou siennou. Z vlastních úprav jsem přidal jen turbulentní plošky na náběžnou hranu křídla, odvrtal výfuky, madla na krytu kabiny udělal z olověného drátku a VOP mám vychýlenou nahoru podle fotky na webu orlita.net. Použity jsou také obtisky popisek v kabině od Eduarda (č. D48097)
Rád bych poděkoval i dalšímu odborníkovi na Trenéry Lubošovi "Samosseto" za konzultace
Naposledy upravil Petr Martinek dne 06 črc 2023, 19:35, celkově upraveno 1