Druhý kousek z krabice, tentokrát F-4, je hotový. Stavba prakticky stejná jako u F-2, takže úplná pohoda. Jen snad dodám další pozitivní věc! Kdo rád ztrácí díly, tak u pozičních světel, antény, pitotky, váhadel má dvě šance. Eduard dává do rámečku tyto díly dvakrát. Osobně jsem to přivítal s nadšením. Hned u této stavby bych musel čekat na nové poziční světla.
Teraz nejaká tá kritika - zabudol si na diel PE45 - krycí plech nad výfukom, ktorý tento stroj preukázateľne mal
Ešte niečo ku kamufláži tejto mašiny pre tých, ktorý by ju chceli stavať podľa fotiek skutočnej mašiny. Tento F-4-trop mal celkovo 3 fotografiky doložené podoby 1. Leto - bez emblému II./JG5 na motorovom kryte, smerovka bez fotky
2. Leto - po oprave, už s emblémom II./JG5 na motorovom kryte + prestriekaná jeho zadná časť, nahradená krytka v čísle 1, zoškretá spodná časť trupového kríža, na smerovke 18 prúžkov zostrelov - bez označenia
3. September - na smerovke 26 prúžkov zostrelov s označením, na horných plochách krídel už nastriekané flaky bielej ?? a zatmavenie pieskovej flakmi tmavšej farby, zoškretá spodná časť trupového kríža stále bez opravy
Píšem to sem preto, že Eduard by bol urobil lepšie, keby do návodu aj dekálov dal len tých 18 prúžkov bez označenia hviezdičkou. Viac informácií a fotiek prípadný záujemca nájde tu: JG5
Děkuji moc pánové iFero sekundovým lepidlem, malá tečka lepidla úplně stačí aby sklíčko drželo. Karle ty loga se mi nelíbí taky cencul.sk - díky za postřehy a doplnění ohledně kamufláže. Na ten plech jsem nezapomněl, jen jsem dal plech číslo 52 který se neohýbá. Dával jsem ho totíš na první 109ku F-2, tak jsem bral automaticky že patří i na F-4. Nevšiml jsem si toho v návodu. Hned jsem ten plech opravil za správný. Kdybych ho nalepil neohnutý, jak píše nechtěný tiskový mluvčí Cihoň, tak trčí ten plech 3mm do prostoru.
Paradne to mas, ako vzdy Ten plech - ono to nepatri medzi oficialne rozlisovacie znaky F-2 vs F-4, rovnako ako pozicne svetla ale ked stavias F-4 tak by mal byt zahnuty a ked F-2 tak rovny. To iste plati plati pre pozicky - F-2 pouzivala ten starsi typ - cize len ziarovka, F-4 uz mala prekryte ale samozrejme, obcas sa da najst vynimka, preto pisem, ze to nie je na 100 percent rozlisovaci znak ale moze pomoct. Co sa tyka popisiek na vrtuli, Karel ma predbehol - ja si viacmenej ani nespominam, ci som vobec videl tieto popisky na F a vyssich verziach. Z tych stoviek foto co mam, som si ich nikde nevsimol. Konkretne tieto s logom VDM nie su extra rozsirene ani u E verzii - to len tak na okraj.