Taky by se to mohlo jmenovat hříchy mládí nebo starý zbrojnoš vzpomíná...
Pamatuje si někdo na akci Kitshow Beroun? Klasické devadesátky (já vím, kdo si je pamatuje, ten je neprožil), víkendová akce, výstava, soutěž, burza, přespávání na internátu, hospody… A tam jsem si jednou od pana RS (jojo, TOHO RS) koupil z druhé ruky tuhle stavebnici - jako že si postavím tu švédskou verzi. Jenže vždy se našel důvod, proč to nevyšlo - a pak se mi nějak změnily modelářské priority.
Zkrátka nejdřív bych rád poděkoval Martinovi 76 - poslal mi nezištně ty správné obtisky z nejnovějšího vydání stavebnice Italeri. Díky tomu jsem mohl postavit model jediného Ju 86K od 12. perutě Jihoafrického letectva z bojů proti Italům ve východní Africe 1940/41(ostatní jihoafrické Junkersy byla dopravní „zetka“ - bomby nejspíš vyhazovali ze dveří lopatou). Použil jsem něco leptů z prastaré sady Eduard a masky Peewit - a pokusil jsem se trochu porýt povrch. Barvy jsou AK Real Colors - sada předválečné Luftwaffe. Odstíny jsou jaký jsou, asi bych to po tolika desetiletích vůbec neřešil. Matný lak na závěr a nějaké šminky Tamiya. Na to, jak stará je to stavebnice, to do sebe šlo celkem prima, i když křehký plast měl občas chuť nečekaně praskat. Není to žádný soutěžák, ale do vitríny dobrý.