V mojej letke Eurofighterov zaradený tretí kus. Oplatí sa povedať pár slov k stavbe, keďže na stavacie chlieviky nejak nemám čas, ale tu jednoducho musím... Model z roku 1992 vyzerá jednoducho, stavebne ujde, ale paneláž a rôzne detaily sú snáď z nejakej predprodukčnej verzie, keďže prvý Typhoon vzlietol až o dva roky neskôr. Úprimne ma oproti revellu tento model veľmi nebavil, ale chcel som taliana, tak holt človek sa musí trochu prekonať. Sklamaním je absencia povrchových detailov trysiek, či pozičných a pristávacích svetiel, alebo nesediaci prekryt, ktorý by som normálne zavrel, keďže v kokpite toho v základe moc nie je. Na začiatku aj bola snaha čo to opraviť, ale v kitníku čakajú lepšie stavebnice, tak načo... A to najlepšie na koniec-dekály. Sú výborné a dobre sa s nimi pracuje. Ale neviem kto navrhoval ten aršík, ktorý je pre 8 strojov. Common parts sú jasné, zvyšné sú kombináciou čísel a písmen, podľa toho ktorú variantu si modelár vyberie. V mojom prípade Italia, čiže IT. Návod uvádza napr. dekál 18IT, ale taký tam ani nie je, číslo 18 je len na common a je iba jeden. A takýchto tipovačiek je tam plno. Vrcholom je však farba dekálov. Šedé dekály na šedom stroji, hmm Popisky NO STEP v taliančine som rovno vynechal. U mňa vo vitríne sa to všetko nejak stratí, a tak aspoň pre dobrý pocit, že som to nevzdal.
Podľa publikácie od Mark.I. sú ti taliani naozaj svetlejší oproti nemcom. Takže áno súhlas že to malo byť viac svetlé. Nechcem sa vyhovárať na návod, ale z čiernobieleho obrázku rozlíšiť odtieň šedej a menej šedej nie je úplne najľahšia úloha. Použil som farby revell, aj som testoval odtiene ktorý sa hodí, ale to už bolo dávno, keď som to striekal, a na dokončenie prišlo až teraz. Takže opraviť to po nanesení dekálov už by ani nebolo možné. Vďaka za pripomienku, cením si to