Späť k modelu: keďže som ešte nevedel, že Airfix v poslednej dobe robí slušné modely v štvrťke (pred 25 rokmi som videl iba hračkárske 1/72 a tým pádom som mal výrobcu jasne zaradeného), vybral som si ako základ P-40C od Academy. To bol veľký omyl a priniesol mi kopec zbytočnej práce na modeli, ale na druhej strane som bol nútený vyskúšať zopár nových postupov, takže pre začínajúceho modelára je možno slabšia stavebnica dobrým impulzom pre rýchle učenie sa. Poučenie pre tých, čo si chcú postaviť stroj z Pearl Harbor v štvrťke a nechcú ho tesať z pomerne nekvalitného základu, zabudnite na P-40C od Academy, berte rovno P-40B dokonca v správnom markingu od Airfixu. Aby som model vylepšil, použil som leptané doplnky od Eduard-u a kovové hlavne a pitotku Master, model som kompletne preryl a onitoval. Okrem toho som sa snažil zopár drobností riešiť vlastnou tvorbou, čo priebežne vyzeralo striedavo ako katastrofa (viď prvé 3 foto nižšie), striedavo ako skvelý nápad, vo finále ale modelu asi každý zákrok, ktorý som riskol, pomohol. Chémiu som používal od Mr. Hobby (surfacer aj farby), Tamiya (laky), AK a Ammo Mig (washe, panelinery) a Abteilung 502 (oleje). Keď kliknete na foto, mali by sa zobraziť v použiteľnej kvalite.
Ocením vaše komentáre a vopred ďakujem za konštruktívnu kritiku či rady!