Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P 47 Eggplane / Hasegawa

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1
  • Odpovědět s citací

P 47 Eggplane / Hasegawa

Příspěvekod Marek P. » 27 dub 2021, 12:14

Jen pro vysvětlení - vím, že na tyhle zhůvěřilosti tu máme speciální chlívek, ale ten je, jak jsem zjistil, už nějakou dobu poněkud mrtvý... tak snad nikoho neurazím (:)
S myšlenkou postavit si japonské vejce jsem si pohrával už nějakou dobu, ale teprve dlouhotrvající covidová opatření a s nimi spojený nadbytek volného času mě přivedli k tomu, že jsem se i já odhodlal si nějakou tu kraslici namalovat. Jako svůj první počin na tomto poli jsem si vybral P-47 Thunderbold a to jednak proto, že mám tenhle typ rád a také proto, že (snad se na mě vyznavači eggplánů nebudou zlobit) je to jedno z mála letadel, která jsou i v této zkarikované podobě ještě k poznání. Neodolal jsem a vzhled vajíčka jsem vylepšil vlastním rytím - v originále je pouze na křídlech a ocase a to ještě pozitivní. Poloha spár a panelů na trupu je samozřejmě velice přibližná, byť jsem se snažil brát si za vzor skutečný výkres. Také obtisky jsem rozmístil trochu jinak, než předepisuje výrobce - prostě mi to přišlo víc realističtější :lol: . Barvy jsou klasické GS v odstínech pro americké letectvo. S nimi také souvisí jedna velice nepříjemná zkušenost o kterou bych se rád podělil: pokus o velkoplošné maskování pomocí maskolu GS Mr. MASKING SOL neo dopadl téměř tragicky! Postupoval jsem klasickou metodou, tj. postupné stříkání jednotlivých odstínů, kamuflážní pole ohraničená gumovými "hady", zbytek překryt páskou a maskolem. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že kamuflážní barva GS překrytá tímto přípravkem prostě zmizela :o ! Rozpuštěná a místy "vyžraná" až na základ. Byl to trochu šok, zvláště proto, že třeba u maskolu Vallejo se mi nikdy nic takového nepřihodilo. Teď jsem teprve děkoval Stvořiteli za nápad postavit si "jen" vejce, pokud by se mi něco takového přihodilo na "ostrém" modelu, byl bych asi velmi emotivní! Takhle jsem se jen párkrát zhluboka nadechl, zbytky barvy obrousil a vše nastříkal znova už bez použití "zázračného přípravku". To je ostatně největší devíza těchto staveb: pokud se vám něco nepovede nebo nevyjde podle vašich představ, není to tragédie ani důvod k depresi - vždyť je to jenom vejce :) !
Přílohy
07.JPG
06.JPG
05.JPG
04.JPG
03.JPG
02.JPG
01.JPG
Marek P.

Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1

Zpět na Galerie letadel