jedná se o model profláknuté mašiny Waltra Nowotnyho z východní fronty na podzim 1943. V mém případě postprodukce z loňského roku, včera jsem ho stihnul dokompletovat. Model jsem si pořídil už při jeho prvním vydání v r. 2016 a bral jsem ho jako příležitost se vrátit k oblíbenému a tak i trochu zděděnému koníčku po tátovi. S přestávkama jsem ho stavěl něco přes rok, kdy jsem si postupně lepidlem pomatlal nýtování a pak ho musel opravovat, resp. zprasil rytí a taky ho musel přerývat. Vloni v listopadu dospěl čas na dodělání tohohle mojeho temelínu. Má to svoje mouchy o kterých vím, a to jest:
1) uhnul mi obtisk s trámovým křížem na levém křídle, všimnul jsem si toho pozdě a pak se mi to už nechtělo předělávat
2) na spodní straně křídla mám špatně opravené nýtování
3) při vložení ostruhového kola mi před ní prasknul spoj trupu

Model jsem bral jako učení nových technik a úprav, práci s barvama (první háďata na kýlu) a hlavně s pistolí. Je to pak celkově můj pátý model dělaný takhle po novu přes airbrush.
Fouknuto barvama od AKček + jsem použil jejich panelinery na šedou a zelenou kamufláž a jsou super + čmoudíky a palivové skvrny taky AK. Doplněno o kulomety a pitotku od Masteru. Vrtule fouknutá přes masku od MH models, obtisk na vrtuli mi nesednul jak jsem si představoval. Odborníci na 190ky a tuhle mašinu můžou namítat, že vrtule neměla červenou špičku, ale co už, v návodu je tahle varianta uvedená, z dostupných fotek jsem to nevykoumal a navíc se mi to takhle líbí víc

Foceno přes mobil, kvalita nic moc. Budu rád za zpětnou vazbu.
Díky a ať Vám to v novém roce pěkně lepí
DJ