Ahoj všem, hodně dávno mě napadlo postavit z Albatrosu Alcu,ale až když jsem uviděl na Kitbazaru obtisky na něj za pajdu ,tak jsem ještě přihodil sedm pětek za starou 39 od KP a pome. Hodně jsem si ulehčil práci tím, že jsem to stavěl jako ALCATROSS ,tím pádem jsem se nehonil za věrnou zmenšeninou .Takové modely beru jako vždy za "odpočinkové" ,takže když se to pos... hup do koše .Kokpit ,sedačky, schůdky, bandasky na křídlech ,čumák, nádrže atd.jsou vyrobeny z různých plastu a zbytku raket z vrakoviště, kabinka vytáhnutá z acetátu ,dva praporky remove before jsou od Edy, doplňky do toho investovat mě nenapadlo . Dioramka trošku vypadá jako pomník, ale při stavbě mi to přišlo jako dobry nápad .Obtisky jsou sice na jednomístnou verzi, ale stačilo zaměnit na konci číslic trojku za dvojku a sedělo to na iráckou sparku, ta se mi "zdála i jednodušší " na přestavbu.
Já vím ,je to divné,ale délka je podle mě ok,ale spíš tvar to může kazit,udělá jsem celkem tři čumaky,ale stačí milimetr tam,nebo jinde a vypadá to blbě,ale určitě se shodnem ,pták jako pták
No ten čumák je divný, ale to jsi vlastně popsal proč. To víš, když to vidím každý den v práci tohle letadlo, tak už mám ty tvary vžitý. Každopádně jsi dokázal co umíš a trochu připomněl co dělali modeláři v 80. a 90. letech když se snažili udělat verzi letadla co nikdo v modelu nedělal. Já si teda slepil radši L-159A od KP(a kdysi i resin Legatokits), protože bych na tohle neměl koule.
Naposledy upravil Filip Tomči dne 11 pro 2020, 05:21, celkově upraveno 1
Pěkné, co pěkné nádhera. Každý, kdo se do takového projektu pustí má můj obdiv. Já mám pár let doma resin od AirCzech a jsem línej ho dodělat. Myslím ale, že do Iráku šly spárky bez radarů, ty tam máš za radomem ty výdechy z chlazení. Ty jsou vidět až na našich verzích T2. Poctivá modelařina, ale vím, že spousta lepičů si řekne proč, když to existuje v resinu i plastu ....
Z původní stavebnice toho asi moc nezůstalo, ale to je spíš ku prospěchu. tvary a věrnost originálu neřeším, máš to moc pěkně postavené. Stálo to za námahu
dekuji všem ,co se ještě týče toho čumáku , když máte oko z kašparovy krávy, jako já , tak se vám může stát , že čemu při stavbě říkáte tolerovaní mírné disproporce, může se později na fotografii dokonce jevit, že má autor šedý zakal v poslední fázi / fotky bohužel nelžou / ,dle mého je čumák z pohlede shora tuškoidni a z boku to kazí divný blbě nalepený čelní štítek,to že irácké alcy neměly radar jsem nemel tušení, to se omlouvám ,budiž tato informace pro jiné lepiče, myslel jsem že na modelu spoustu věci bude chybět a ouha ono i přebývá. A co týče proč tohle a ne jiny kit ? Odpověď je na snadě v sekcích Správným směrem ,nebo Frog-žaba ,protože je to pro některé z nás zábava, která se dá užít i za pár kaček , vždyť o nic nejde ,no ni
Naposledy upravil pepsini dne 11 pro 2020, 17:37, celkově upraveno 1
A hele, další zoufalec, vítej v klubu Na rozdíl od našeho uměleckého dua už jsi to dotáhl do konce, takže nezbývá, než Jo, a ještě jeden za zdravej modelářskej nadhled.