Predlohou pre stavebnicu je Cmelak s imatrikulaciou OM-AIU, ktory restauruje kamarat v Nedozeroch Brezanoch. Pribeh je v linku nizsie. Prace odvtedy znacne pokrocili a OM-AIU sa coskoro docka noveho zlteho nastreku CSN 6400. Je to nadherny stroj a priznam sa, ze som mu pocas stavby prisiel na chut, hoci je to civilny stroj agrarneho charakteru.
https://www.gonzoaviation.com/clanok/roman-solarik-z-37-cmelak
Stavebnica od KP doplnena leptami MARABU (su super!), masky imatrikulacii od OMASK (Ondra je uplny demon, jeden den som sa ho opatrne spytal na masky a na druhy den som ich mal v schranke, vsetko tip top.)
S ohladom na povahu kitu od KP som niektore detaily dorabal a prerabal - najma vrtula, ostruha, olejovy chladic, klapky a rozmetadlo sa na original bohuzial moc neponasali. V tom case som o Cmelakovi od MACO alebo od Eduarda nemal ani tucha, takze som si uzil trosku divociny. Stavba ma ale aj tak velmi bavila a s vysledkom som spokojny. Ked to tu v oktobri vypukne a budu pribudat Cmelaky od Eda, budem potichucky plakat od dojatia... a postavim si ho tiez este raz.
Fotky su mobilom, snad sa to bude dat prezit.
robo