Postavil jsem si tuhle starší stavebnici od Edíků (přebal SH). Je to holt short run, takže je třeba smířit se s tím že model vypadá nejlíp v krabici a místy si člověk zamodelaří víc než by chtěl. Ačkoliv to na fotkách není vidět, model jsem pojezdil zubatým kolečkem (nějak slabě asi). Barvy Gunze C, doporučený mix na slate gray jsem ale zesvětloval, protože na modelu byl minimální kontrast. Kryt kabiny jsem rozříznul, protože se mi nějak nedařilo ho usadit na model vcelku. Odsuvná část je ztenčená. Jediné obtisky na modelu jsou nápisy Royal Navy a sériové číslo. Jinak jsem vše stříknul maskami (Omask). Ondra mi k tomu půjčil i barvy MRP a musím říct že naprosto parádní zkušenost, jsou super (nastříkat jsem si to ale už musel sám ). Výhoda při použití masek ovšem je, že jsem ušetřil dost lesklého laku (s leností sobě vlastní, jsem podstříknul jen pidi místa pod obtiskama). Wash jsem tak dával přímo na Gunze a pak to poprášil finálním lakem. Je fakt že ten horní wash mohl být tmavší, dost to zaniká .
Přílohy
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
No Alfe opět jsi dokázal že umíš. Čistá práce a patina vyvážená.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Dík kolegové, jsem rád že se Fulmar líbí (a ještě radši že ho mám z krku ). RED HONZA- čistě Luftwaffe jsem opustil cca 3 roky z5 po přechodu na 1/48. No a teď navíc trochu experimentuju, takže mezi posledními kousky jsou i F2H Banshee a Lotus 79. Po Fulmarovi se vrhám na Ferrari 126 . Paralelně k tomu asi rozestavím nějaké letadlo, jen ještě nevím jaké .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.