Dnes se mi povedlo dokončit další dragoní Ju 88. Tentokrát se jednalo o verzi G-1 vybavenou motory BMW 801. Doplnil jsem ji o soustružené antény radarů, odlévaná kola, pásy a nějaké samodomo úpravy typu přepážky, výroba podvozkových šachet a nýtování. S každým dalším Junkersem jdou ty úpravy rychleji. Předloha pochází od 6./NJG 4 kterou spojenci nalezli poškozenou v hangáru u Wunstorfu. Trochu dohadů máme s kolegy o provedení křídla. Pravá polovina má dobře patrné hady tmavší barvou ovšem levá polovina není tak dobře parná. Mě přijde, že křídlo bylo vyměněno za jiné s typickou kamufláží používanou na G-6 tvořenou skvrnama.
Přílohy
Naposledy upravil petr21 dne 12 kvě 2020, 18:53, celkově upraveno 1
Mazácky nastříkáno. To menší očouzení za levým motorem je zajímavý detail na už tak dost bizár kamufláži
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Servus Peťas, nástřik je fakt parádní, vo tom žádná. Tohle bude ozdoba vitríny (až ji budeš mít ). Jenom je škoda tý římský čtyřky na čumáku. V porovnání s fotkou je fakt obrovská... Ale jinak super kousek.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Heil ! Mein Gruppenkommandeur ! konečně sem se k tomu dostal, abych v klidu napsal pár řádek... V první řadě perfektní nástřik trupu. Vůbec práce s pistolou dva palce hore. Moc mi nesedí ale barevný spojení spodních ploch trupu s horníma. Určitě bych tou RLM76 víc nastříkal právě tuto partii, aby to bylo víc do plynula. No zkrátka dobře, ta RLM75 by mohla jít víc do ztracena. De to právě hodně vidět pod kabinou a na špici. Načež za křídlama to docela ujde... Co se týká očouzení polovin křídla, měl sem zato, že ty barvy použiješ pro obě strany, jen s jiným kontrastem. Když připustíme, že každý křídlo bylo z jinýho éra. Takhle to vypadá, jakoby každej motor hulil něco jinýho...
Potom teda patina... aspon podvozkový kola. Disky a pneumatiky byly často dost zaprášený a ne čistě černý. Pro větší pracnost by se taky příště osvědčilo pneumatiky barevně zesvětlit. Určitě nebyly čistě černý. Jedna z těch barev, co sem ti posílal, tak je právě na nástřik jak očouzení, tak i pneumatik. Používal sem ji kdysi na základní nástřik pro pásy u bojové techniky. Myslím, že barvu kaučuku docela dobře vystihuje. Další barva z těch třech je taky světlý zemitý základ, kterej se po naředění s vodou vpouští do spár. Třeba těch pneumatik a disků.
Když už je to letadlo tak zahulený, určitě bych přidal taky nějaký ty stečeniny. Ty saze z výfuků určitě podléhaly počasí a dešti. Takže by taky tam měly na tom letadle vypadat. Hodně se ti to oživí a opticky propojí s jinak čistým zbytkem letadla. Vůbec bych s nima nešetřil. Kolem krytek a vůbec celý odtokový hrany až přes trup k ocasu.
Hodně taky používám stříbrnou a šedou barvu na chipping, jak bylo omlácený od všemožných částeček, který se letadlu dostaly ve vzduchu do cesty.
Pak teda celková patina letadla ale to sme si už několikrát telefonovali, v létě za tebou zajedu na návštěvu a něco málo si nazkoušíme
JInak stavbu sem samo sebou sledoval a čistota je úplně někde jinde, než u mě, já su prase...
Díky kluci. Však z té kamufláže mě pořádně bolela ruka. Karle pozičky už jsou na místě. Honzo o té číslici bohužel vím, ale tam se mi už hady opravovat nechtělo. Jirko, máš pravdu ovšem v tuhle chvíli už by oprava mohla způsobit víc škody než užitku. Přitom fotky jsi měl už v průběhu. Příště prosím rady a chyby ukazuj dřív.