Letošní rok je nějaký bohatý na polské kousky. Začal to David Koktavý, pak se přidal další kamarád, a máme z toho takové "polské období". Jiný náš kolega modelář to prozměnu nazval "jednolitým khaki blobem", ve kterém se naprosto ztratil. No, nedivím se mu. Polské typy jsou zajímavé konstrukce, ale že by to byla nějaká hitparáda ohledně kamufláží a markingu, to se bohužel říct nedá. Nevadí, bylo to výročí, tak jsem ještě naplněný dobrým pocitem z PZL.7 od Arma Hobby, zařízl do PZL.11c od stejného výrobce. V té době už jsem věděl, že bude ten samý typ dělat i IBG, ale nechtělo se mi čekat a AH mi přišla v krabičce už tak dost dobrá, abych ještě váhal se stavbou, a vyčkávat jestli konkurence bude lepší.
Co říct k modelu...lepí se to dobře. Je to zase o kousek lepší než PZL.7 a zvláště pokud si koupíte Expert vydání, máte všechno a nic dalšího netřeba. Tedy skoro. Celkový dojem kazí vtaženiny na chladiči a kolech. Chladič jsem našel v PZL.11c od Azuru, a kola jsem měl resinová. Nevzpomínám si na žádné větší tmelení na všechno mi stačilo trocha vteřiňáku. Lehce jsem zápasil s palubkou a jejím umístěním, ale dal jsem to. Obtiskovou variantu jsem vzal z modelu od Azuru, čímž jsem si přivodil menší komplikace. Koukal jsem do Azurového návodu a nevšiml jsme si, že mají v návodu špatně orientované šachovnice. Takže na to bacha. Návod AH je v pořádku. Barvy jsou od Hataky, lak Microscale. Na obtisky jsem použil Gunze vodičky. Trochu jsem zkoušel Oilbrushery a pastelky od Miga. To je tak asi vše, co mě z hlavy napadá. Na mašině létal por. Jan Dzwonek u 161 EM, v srpnu 1939. Ten krocan na trupu byl neoficiálním emblémem eskadry, ale než mohl být zaveden, na scénu vstoupila válka a důležitější starosti. Tak ať se vám líbí...