Pamatujete si ještě, jak se v propozicích na Modelbrno 2017 objevila speciální kategorie na téma Spitfire Mk.Vc od Special Hobby 1/48 v kamufláži 310ky ? Chtěl jsem se taky zúčastnit a připravit odkrytovaný model s plechy od Eduardu. Stavbu jsem začal s obrovským nadšením, které mě velmi rychle přešlo. Model jsem onýtoval a připravil pro zástavbu doplňků a když jsem konečně začal pasovat motor do trupu letadla, polilo mě horko. Model i s doplňky byl nasypán zpět do krabice a šoupnutý do skříně, kde upadne v zapomnění.
Podotýkám, že samotný model se dá postavit v naprostém klidu. Má spoustu polyuretanových doplňků i planžetu s pásy a drobotinou. Trpěliví modeláři postaví pěkný model. Sice budete muset trochu víc pasovat a tmelit, ale nejste žádný béčka

Během dvou let mě modelářský šotek stále našeptával: "Srabe koukej to dodělat, pětku céčko nikdo jiný nedělá a uvidíš, že se to povede!" No a tak jsem se tedy kousl a tady je výsledek. Mašina od 312.RAF cz squadrony DU-U, na které létal František Peřina. Použil jsem motorovou sadu a zbraňovou sadu CMK, plechy pro interiér a exteriér, radiostanici, kanóny a 20mm nábojové pásy od Eduardu, dvířka a výfuky od firmy Quick Boost + spoustu doma vyrobené drobotiny.
Barvy: Agama, Gunze C a Tamiya. Wash: olejový mix
Označení je stříkané podle masek FinePomiArt, popisky a malé cz znaky jsou obtisky z krabice.

Naposledy upravil Jarda Pomajzl dne 14 zář 2019, 08:22, celkově upraveno 2