Marking:
Nakajima Ki-44-II Shóki, verze Hei, s.č. 2321, 3. Chutai, 246. Sentai, letiště Taisho u města Osaka, rok 1944. Z letiště létaly stroje pro obranu oblasti kolem měst Osaka a Kobe. Tento stroj je zajímavý hned z několika hledisek. Kromě velmi pestrého markingu je stroj vybaven teleskopickým zaměřovačem, který je typický pro starší verze (Ko, Otsu) a pod křídly má instalovány závěsníky pro pumy Ta-dan.
Barvy:
Gunze SM, C, H a Tamiya
Doplňky:
Resinové díly do kokpitu SBS, plechy Eduard, obtisky Revi a mokré transfery MYK design
Stavba zde: viewtopic.php?f=57&t=126533, viewtopic.php?f=504&t=97203
Model jsem začal stavět v roce 2015 a s přestávkami ho dokončil až nyní. Původní plány se průběžně měnily a ve finále byl cíl hlavně to "nějak" dokončit. Nestavělo se to špatně, ale formy už asi dostaly zabrat, protože na povrchu byly místy propadliny (hlavně u kokpitu) a zejména na cowlingu byla hodně patrná dělící rovina. Ještě časem doplním nádrže a závěsníky pod křídly.
Protože Shóki (vymítač démonů) je natolik krásný stroj, že jsem si pořídil ještě jeden model, tentokrát v měřítku 1/32. Jako studijní materiál jsem si pořídil naprosto skvělou knihu, která ve fotografiích zachycuje působení Ki-44 u 70. Sentai.
Třeba se bude líbit