Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

CONCORDE 1/72 Revell

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

CONCORDE 1/72 Revell

Příspěvekod pilot22 » 03 dub 2018, 16:25

Predstavujem legendu medzi dopravnými lietadlami. Model som horko ťažko dokončil, je na ňom milión chýb.Z polovice vina stavebnice samotnej, miestami som mal dojem že chodím na hodiny sochárstva, rytie radšej pomlčím, ale zato má pekný kokpit, ktorý ale ani v tejto obrej veľkosti nie je skoro vidieť. Mechanizáciu výsuvného nosa som dolámal, takže je v letovej polohe. Potešili gumené kolesá, podvozok je bez úprav, pre niekoho nepredstaviteľné, mne to ale stačí. Všade samá anténa a rôzne senzory, je to veľké a neohrabané, tak som rád že prežil celý bez nutnosti opráv.Farby revell-všetko štetec, okná clearfix. Nesnažil som sa spraviť z toho leštenku ani olietaný kus. Konkrétne táto imatrikulačka je v NY v múzeu. A taktiež konečne u mňa doma :D
Přílohy
IMG_20180403_160455-2496x1402.jpg
IMG_20180403_163940-2496x1402.jpg
IMG_20180403_164017-2496x1402.jpg
IMG_20180403_163710-2080x1560.jpg
a ešte foto s menším bráchom 1/72 vs. 1/144
Dušan Gabriš
pilot22

• Odpovědět s citací

Re: CONCORDE 1/72 Revell

Příspěvekod AldaK » 03 dub 2018, 16:33

Paráda. Nejkrásnější dopravní stíhačka. Pěkný.
Průměrný lepič. Převážně frogař.
AldaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mivo1508 » 03 dub 2018, 20:13

Letadlo to bylo úžasné - byl jsem se v něm podívat v muzeu v Sinsheimu. Bohužel poněkud neekonomické a to ho vyřadilo z provozu. Model vypadá hezky a je moc pěkně nafocený.
Mám v kitníku toho 1/144 a k němu i jeho ruský protějšek TU 144 a pomalu se k nim propracovávám. Je u toho menšího potřeba dát si na něco pozor? Díky.
Tomcat,Tomcat,Tomcat ... dlouho nic a pak F-14
Mivo1508

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rimmer » 03 dub 2018, 20:51

Gratulace k dokonceni, mam tez jen jeho mensiho brasku 1/144 (Revell ho neskutecne odflakl) a i ten je dost velkej, 1/72 to musi bejt neskutecna krava a stetcovat ho bilou si neumim ani predstavit. V Sinsheimu jsem si ho loni tez prolezl, videl jsem i prototyp v Duxfordu. Omrknout predlohu v NY je uz bohuzel mimo me moznosti.

Mivo1508: 1/144 je jich tu na MF nekolik postavenejch , tady je napr. muj s popisem problemů: viewtopic.php?f=57&t=64102&hilit=concorde
Zrychlene = mizerne pasujici silne zjednodusene motory, halda propadlin na trupu a hlavne na kridlech, spatne pasujici horni a spodni dil kridel.
Rozestavěno: X-2, X-3, Bf-109T, Bf-109E-1, Bf-110B+D+E, He-219A-0, Me-262A, Me-163B, FW-190D-9, Do-217J + několik temelínů
Hotovo: Do-27 (SH)
Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk » 03 dub 2018, 21:12

Blahopřeji k dokončení! =D> To je samo o sobě úspěch u tohoto kitu. A když vidím i sourozence v 1/144, tak tím spíš. To je také vyvedený kit. Mám ho (1/144) asi 10 let rozdělaný a vždy něco předělám blíže obrazu předlohy a narazím na další výzvu. Ale nevzdávám! Nejpozději do 5ti let bude v galerii. :grin: Takže ještě jednou gratuluji. Letoun je to opravdu krásný a mimořádný.
Zbyněk Honzík
www.zbynek-honzik.cz
Zbyněk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mivo1508 » 03 dub 2018, 21:30

Hm jak to tak čtu , tak z toho kitníku vyndám nějakou jinou krabičku. to jsem nečekal. Díky . :?
Tomcat,Tomcat,Tomcat ... dlouho nic a pak F-14
Mivo1508

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Elsner » 03 dub 2018, 21:48

Teda musím říct, že smekám tohle už je macek a navíc štětcováno. Za mě nádhera :P
Honza Elsner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pilot22 » 03 dub 2018, 22:55

Ďakujem za pozitívne ohlasy. Pre mňa je Concorde pojem a v 1/72 ho nikto lepší tak skoro neurobí. Okrem HPH, tí ho majú dokonca v 1/48, ale za šialené prachy, cca 500€... Určite sa nájde niekto, kto by to dal aj o tri triedy lepšie, ale ja už nemám morálnych síl niečo vylepšovať, zvlášť keď ma čaká plná skriňa ďaľších modelov. Ako najväčšiu chybu vidím linky paneláže, hrubé neforemné občas aj žiadne, nejaké prepadliny, spoje na trupe a krídlach, a ani zostava motorov nebola ktoviečo. Hodiny som sedel a porovnával fotky skutočného stroja a modelu, niečo vyšlo lepšie niečo nie. Fotky dosť maskujú do očí bijúce chyby, ale vnímam to ako celok a ten je vcelku pozerateľný. Ale keby došlo na detaily, to už by také ružové nebolo.
Dušan Gabriš
pilot22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 05 dub 2018, 20:09

Je to krásný konstrukční skvost a hezký model. Líbí se mi. ;-I
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 25 kvě 2018, 19:22

No pecka! =D> [-o< ;-I
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 03 čer 2018, 00:08

Pěkně postavený Concorde. Měl jsem ho také v kitníku. Od Hellera, v barvách Air France (mimojiné obtiskový "aršík" nabízel i stroj vystavený v Sinsheimu). Ale koupil jsem ho z druhé ruky, a teprve potom jsem zjistil, že překryt kokpitu je prasklý. Zkusil jsem napsat do Francie - dopis jsem si nechal přeložit do francouzštiny, doplnil jsem kupón na výměnu dílu a poslal fotky poškozeného dílu ještě než jsem otevřel zatavený pytlík a čekal... a čekal... a nic. Na začátku roku jsem se dostal do nějakých potíží a tak jsem to řešil prodejem. Přesto pokaždé, když zahlédnu slepený model, si říkám, jestli jsem opravdu udělal dobře...

Na dobu vzniku to byla pěkná stavebnice. Ale nedokážu pochopit, že právě takový křehký díl, jako je čelní štít, dá výrobce vně rámečku, aby ho vystavil možnému uvolnění ba i poškození, zatímco všechny ostatní díly, včetně gumových pneumatik, byly pěkně schované v rámečku. ](*,) Zajímavé je, že se na model daly - možná i dají - sehnat nějaké ty doplňky: resinová kola podvozku, vacu překryt kabiny (vč. toho mého prasklého dílu), plechy (dělal je Extratech a myslím, že vyšly dva druhy) a obtisky (British Airways, popisky a okýnka). Suma sumárum se i s doplňky dostaneme na celkem zajímavou sumu, která je však stále nižší než Konkordskij od Modelsvitu. Je to pěkný model, ale dávat za něj bratru desítku(?), to bych se musel narodit do jiné rodiny. 8-)
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pilot22 » 03 čer 2018, 12:44

Ďakujem páni za povzbudenie (:) Ja som Concord (zatiaľ) nevidel naživo, ale raz sa mi to určite podarí. Je na škodu že dnes na oblohe nemôžeme vidieť takéto lietadlá, hlavne keď technológia je už tak pokročilá... Pre nás ostatných ostala len spomienka na túto éru, hoci ja si ju až tak nepamätám. A ešte niečo k modelu. Pre Dr. Zvied: modely od revellu kvalitou a lícovaním nič moc, ale to sám dobre vieš. Ale bola to jediná schodná cesta, ako mať Concorda v tejto mierke doma (hoci to bola občas riadna pakárna..). Plechy boli len na 1/144. možno by sa dalo samodomo vylepšiť i ten veľký model, ale každý máme rôzne nároky.O tom som už písal v popise. A motivačná na koniec: mohlo to dopadnúť aj horšie :lol:
Dušan Gabriš
pilot22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pilot22 » 03 čer 2018, 12:48

defilé mojich naj
Přílohy
IMG_20180603_130748-2080x1168.jpg
názorná ukážka, Concorde v 1/72 nie je zasa až tak veľký...iba 86cm
Dušan Gabriš
pilot22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 03 čer 2018, 19:43

Děkuji za odpověď na můj vstup. I když jsem svůj Concorde prodal, rozhodně to nebylo jednoduché rozhodnutí, a jak jsem uvedl, vedl mne k tomu jeden problém ze začátku roku. Jinak bych měl svého Concorda pěkně doma, protože v kabátu Air France se asi jen tak nesežene (viz odkaz na muzeum v Sinsheimu) a ani není moc vidět jako slepený model. Ty plechy od Extratechu v měřítku 1/144 opravdu byly a jsou dokonce i k sehnání (velkoobchod Válka má skladem 1 ks). Já ovšem myslel lepty s kat. č. 72168. Myslel jsem, že byly dvoje: interior a exterior. Tak jsem se asi spletl, set 72168 jsou dvě planžety "exterior", a v současné době jsou již nedostupné. Ale když jsem tak pátral po tom jestli se pletu nebo ne, našel jsem náhodou plechy od Brengunu pod kat. č. 72144. Cena je přibližně stejná jako ta, za kterou se nabízely plechy EXT. Resinová kola nabízí fa Airwaves (kat. č. 72150), ty uvádím proto, protože si nejsem jistý tím, co guma udělá po mnoha a mnoha letech. A obtisky které jsem zmínil nabízí fa Draw Decal: Concorde -1 a 2. A potom je tu ještě jedna zajímavost, a to Singapore Airlines od TwoSix Decals.

I když jsem model prodal, stále mě toto letadlo fascinuje. Revell nenabídl nic nového, než výlisky, které kdysi vydali Heller a Airfix (každý pro své aerolinky - jak jinak). Proto si stavba vyžádala svoje a jak jsi uvedl, každý kdo se rozhodne pro stavbu se s tím bude muset nějak poprat, a jestli se někdo rozhodne pro některé z výše uvedených doplňků, je jen otázka vlastního názoru na věc. Třeba já jsem hodně uvažoval o koupi plechů i těch resinových kol. Ale teď už je to pryč...

A k Tvému modelu? Jestli jsem to neuvedl výše, tak smekám. Protože já bych si na tohoto drobečka se štětcem netroufl. [-o< Není to žádné pochlebování. A k tomu motivačnímu fotu... Je to pěkná sbírka, ale není to i přehlídka měřítek? (48, 72, 144)?
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 04 čer 2018, 13:35

Vyděl jsem stavebnici a ultralajty nestavim.Vypadá to dobře , =D> =D> ona asiholt nejde odetailovat,jako Hornet z letadlové lodi.. 8-)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel