Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nové kousky na blogu 72insight

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nové kousky na blogu 72insight

Příspěvekod David Koktavý » 28 kvě 2024, 05:57

Ahoj Jirko,
díky za milé komentáře. Dovolím si odpovědět za Davida H. Ta bílá na kolečku je dekál, který je obsahem stavebnice (WM1). Já jsem si ten dekál netroufl použít, protože jsem měl pocit, že díky velkému okraji laku se nebude dobře aplikovat a nemusel bych trefit soustřednost. Rozhodl jsem se tu bílou udělat tenkým štětcem. Byla to špatná volba a jak Efko Davida H. ukazuje, výsledek s dekálem je o několik tříd lepší. Uvažuji, že to ještě předělám. A pro ty kdo by měli přeci jen obavu že se něco nepovede, tak dekálový aršík obsahuje 2 sady těch koleček (bílé gumy má více markingů).
Obrázek
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stone » 28 kvě 2024, 06:33

Jirkun píše:Vláďa - nádherný model nevzhledné předlohy. Pečlivost a houževnatost se vyplatila.
Pepa - pečlivost a skvělý rukopis
David K - rovněž
David H - rovněž. A ta bílá na ostruhovém kolečku - bomba. Jak je to dělané?

Jirko díky!! Tvoje Jirkun-Flugzeugfabrik je taky impozantní!! Nechceš někdy všechny svoje Mezky vyvětrat na soutěži? Třeba teď v Tovačově? ;)
Obrázek
stone

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 28 kvě 2024, 08:55

všechny parádní jako vždy ,ale ten blackburn wau =D> =D> =D>
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 28 kvě 2024, 21:03

Obděláváte to tady všichni moc dobře ale ta věžová šílenost je teda echt parádní, pane K.! [-o< :P
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 29 kvě 2024, 06:28

David Koktavý píše:Ahoj Jirko,
díky za milé komentáře. Dovolím si odpovědět za Davida H. Ta bílá na kolečku je dekál, který je obsahem stavebnice (WM1). Já jsem si ten dekál netroufl použít, protože jsem měl pocit, že díky velkému okraji laku se nebude dobře aplikovat a nemusel bych trefit soustřednost. Rozhodl jsem se tu bílou udělat tenkým štětcem. Byla to špatná volba a jak Efko Davida H. ukazuje, výsledek s dekálem je o několik tříd lepší. Uvažuji, že to ještě předělám. A pro ty kdo by měli přeci jen obavu že se něco nepovede, tak dekálový aršík obsahuje 2 sady těch koleček (bílé gumy má více markingů).

Dík za vysvětlení. Vůbec jsem si toho obtisku nevšimnul. Stejně by to chtělo vysvětlení jak to na to kolečko dostal. Chce to asi nějak rozřezat? Obtisk je jednolitá placka a komplikuje to vystupující vidlice. A ta černá přerušovaná čárka na obtisku mě taky nedává smysl.
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 29 kvě 2024, 06:33

stone píše:
Jirkun píše:Vláďa - nádherný model nevzhledné předlohy. Pečlivost a houževnatost se vyplatila.
Pepa - pečlivost a skvělý rukopis
David K - rovněž
David H - rovněž. A ta bílá na ostruhovém kolečku - bomba. Jak je to dělané?

Jirko díky!! Tvoje Jirkun-Flugzeugfabrik je taky impozantní!! Nechceš někdy všechny svoje Mezky vyvětrat na soutěži? Třeba teď v Tovačově? ;)

Pepo dík za pozvání.
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 29 kvě 2024, 07:55

Ahoj Jirko, ta přerušovaná čárka tam asi slouží k vyznačení kde má být střed vidlice. Máš pravdu, že celou placku obtisku bych na tak členitý povrch usadil dost těžko. Vysekl jsem tedy výseč v laku, tak aby dekál sedl přímo jen na kolo. Soustředil jsem se hlavně na to, aby to bílé kolečko přesně sedlo na pneumatiku a vůbec jsem neřešil jak mi sedl lak okolo, protože stejně lak půjde pryč. Počkal jsem až dekál okopíruje povrch, a lehce ho zatlačil ušátkem, ale pořád jsem hlídal aby se nepohnul a neměl jsem to šejdrem. Pak jsem počkal dva dny a lak sundal. Výsledke vidíš. Samotného mě to překvapilo. Byla to přesně ta věc, co jsem furt odkládal a nechtělo se mi do ní, až jsem se nakonec odhodlal a ono to bylo vlastně lehký :) Jinak kolega mi radil, že na loupání stačí počkat den, já osobně nikam nespěchám a dávám tomu dva dny.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 29 kvě 2024, 07:58

Díky všem za pochvaly modelů. Stále máme otevřené dveře, pokud by se někdo chtěl přidat, jste vítáni.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 30 kvě 2024, 07:26

David Hényk píše:Ahoj Jirko, ta přerušovaná čárka tam asi slouží k vyznačení kde má být střed vidlice. Máš pravdu, že celou placku obtisku bych na tak členitý povrch usadil dost těžko. Vysekl jsem tedy výseč v laku, tak aby dekál sedl přímo jen na kolo. Soustředil jsem se hlavně na to, aby to bílé kolečko přesně sedlo na pneumatiku a vůbec jsem neřešil jak mi sedl lak okolo, protože stejně lak půjde pryč. Počkal jsem až dekál okopíruje povrch, a lehce ho zatlačil ušátkem, ale pořád jsem hlídal aby se nepohnul a neměl jsem to šejdrem. Pak jsem počkal dva dny a lak sundal. Výsledke vidíš. Samotného mě to překvapilo. Byla to přesně ta věc, co jsem furt odkládal a nechtělo se mi do ní, až jsem se nakonec odhodlal a ono to bylo vlastně lehký :) Jinak kolega mi radil, že na loupání stačí počkat den, já osobně nikam nespěchám a dávám tomu dva dny.

Díky Davide za popis, jenom pro upřesnění. Tu čárku jsi také odřezal ? Byl nutný lesklý lak na pneu?
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 30 kvě 2024, 07:42

Jj, ta čárka leží defakto uprostřed výřezu, který jsem uděla na dekálu, tedy šla pryč. Kolo bylo v lesku, já jsem stará škola, pod dekály dávám lak, i když vím, že to může fungovat i bez něj, raději moc neriskuju.
Jinak jestli budeš v TV a potkáme se, ještě to můžeme probrat.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 30 kvě 2024, 08:16

Přidávám se k zástupu gratulantů. S chutí jsem si všechny nové modely na 72insight prohlédnul.
Vláďův Roc je fenomenální a ta pečlivost v práci s podklady je příkladná. Vůbec by mě nenapadlo, že to takto SH odbyde.
Samozřejmě chválím i další kousky, Mezek i všechny Mesršmity.
Paráda chlapci =D> =D> =D> =D>
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 30 kvě 2024, 11:41

Do této chvíle jsem neměl o stránce potuchy.
Různých stránek o modelech a alternativních fór je habakuk, ale tyhle se vyplatí sledovat.
Palec nahoru. =D>
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 30 kvě 2024, 14:20

Samí krasavci! Tedy modely, autory neznám :)
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 31 kvě 2024, 11:23

Já už jsem 72insight chválil vícekrát, tak jsem se nechtěl opakovat. Ale ten Blackburn Roc si zaslouží jmenovitou pochvalu. Opravdu dobrá práce! =D>
Na 72insight chodívám často, opravdu inspirativní a pěkné modely, všechny, tak nějak podle mého vkusu!
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 17 zář 2024, 12:10

Díky moc všem co nás navštěvují a líbí se jim obsah našeho blogu.

Po čase zase nějaký update..

Pavel Šenk a jeho dvojice FtF obrněných Tater. Link na více fotek a čtení.
Tatra_OA30_2xFtF_titul-zelena.jpg

Dava K přihodil jednu japonskou hyenu v americkém kožichu. Poodhalím, že David tyhle speciality mám rád, a tak se v budoucnu dočkáme i dalších. Link na více fotek a čtení.
2023_0129_mod_CorU5_Hurri_Ki61_107_bl169-800x445.jpg

A posledním kouskem dnes bude další česká raritka z dílny Dušana Vrážela. Upřímně řečeno, já žasnu a nemám slov. Link na více fotek a čtení.
A200_14-800x445.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel