Zajímavé občas nakouknu U P-39 se Vám skutečně povedl pěkný "kopanec" který by stál za opravu. Vrtuli máte nalepenu obráceně, zadní stranou dopředu ! Všechny typy vrtulí na P-39,jak Aeroproducts či Curtissc jsou pravotočivé a to včetně čtyřlistých dávaných ke konci. Pokud se to dá u této vrtule říct, tak máte nyní levotočivý vířič vzduchu, neb ani jako levotočivá vrtule by nefungovala, má nyní největší úhel náběhu na konci listu a nejmenší u kořene ( jinak je to obráceně, aby bylo dodrženo stejné stoupání po celé délce listu za jednu otáčku).
Stavba z krabičky, součástí byly i nějaké lepty. Zápasil jsem s interiérem, který jsem moc nepochopil. Masky na kabinku jsou od Montexu, nelepí ani nesedí stoprocentně. Stavbu jsem korunoval tím, že jsem zapomněl vymaskovat zadní levé okénko, takže jsem musel použít další z druhé stavebnice... Asi jsem měl prohloubit rytí, ten wash v linkách nevypadá nic moc, i když nedokonalosti částečně vytáhl foťák.
Moc pěkný kousek. Pár chybek se tam najde, ale přijde mi to jako tvůj zatím nejlepší model. V tomhle chlívku je krásně vidět, jak se člověk zlepšuje, pokud lepí a nekecá.
Děkuju, ale mám lepší modely, tohle je můj průměr, řekl bych. Dávám si víc záležet na barvení, stínuju a zesvětluju barvy, což jsem dřív nedělal. Bohužel polovina efektů se ztratí po zalakování. Kabinky jsou moje slabá stránka, ať to maskuju jak chci, vždycky je to takové spatlané... a když se snažím štětcem opravit rámování, tak se mi třese ruka a moc tomu nepomůžu Nejhorší je, že už si na detaily musím nasazovat brýle na blízko... příští rok si na narozeniny pořídím velkou modelářskou stolní lupu. V pátek 16. mi bylo čtyřiačtyřicet
Krabička Eduard, leptané pásy Eduard, obtisky Kits-World, přídavné nádrže od tamiyáckého Mustangu. Barvy Agama (Ocean Grey, Sky), Gunze H (šedá), Mission Models (zelená). Prostě klasika Technické popisky na vrtuli nemám, byl by to hezký detail.
Se zavěšením nádrží jsem si moc nevěděl rady, fotky moc nepomohly, tak jsem to nějak spatlal, aby to plus mínus bylo...
Ještě kdysi dávno, když jsem začínal stavět bojovku, jsem si chtěl postavit k tankům tuhle Stuku. Ve dvaatřicetině. Nakonec je ve dvaasedmdesátině a to bude stačit Stavebnice je super, levná, perfektně sestavitelná s pěknými detaily a rytím. Do interiéru jsem doplnil upínací pásy z eduardích leptů na italeráckou Stuku (které nejsou na mých fotkách stejně nikdy vidět ), jinak je to čistá krabička. Co není super, jsou obtisky. Tvrdé jak prkno, s tlustým lakem, navíc chybí svastiky na ocasní plochy (měl jsem jen jedny náhradní, které jsou menší, než by měly být). Bohužel se spirálou na kuželový kryt vrtule jsem si neporadil, což mě mrzí, byl by to krásný detail. Barvy Gunze H. Pohrál jsem si se stínováním, to už dělám na všech letadlech. Po přelakování se částečně ztratilo...
Jeden z modelů od Academky, který je dobrý poměr výkon-cena. Ty obtisky bývají fakt naprd u Academky pokud to není Cartograf což v tomhle případě není no. Hezky jsi se s tím popasoval. Ta spirála jde vždycky dodělat štětcem syntetikou.