Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D V, 1/32, WnW

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D V, 1/32, WnW

Příspěvekod Honza Kopecký » 16 črc 2014, 11:36

Mě trochu kazí dojem dřevo z obtisků (?) a přes to ta poměrně tlustá špika... s tím pak souvisí nerovnoměrný wash na celém trupu.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 črc 2014, 12:57

Vzhledem k tomu, že na trupu wash použit není, tak si nejsem jist zda tomu úplně rozumím... Ale jestli si to vysvětluji správně, tak jde spíš o to, že na červené šipce není tak zřetelné zvýraznění mezi pláty překližky jako mimo ni. Nad tím jsem přemýšlel, a rozhodl se do linek nic navíc nenapouštět. Dle mne nemůže být stejná linka mezi "čistým dřevem" a linka přetřená štětkou barvou. To je mé rozhodnutí, ale zároveň naprosto chápu jiný názor (každý má svůj pohled na věc :D ). Každopádně dík za názor, je o čem uvažovat pro příště...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 črc 2014, 13:25

Ještě dodatek - ono to "ztracení "linky pod šipkou je vidět na fotce dříve uveřejněné... ALE samozřejmě záleží na úhlu, druhu, kvalitě osvětlení při focení originálu. Je možné, že by wash prospěl (????) (linky jsou zvýrazněné jen ztmavením spojů překližky a jejich okolí nástřikem pod obtiskem), ale osobně moc nemusím příliž "rozkouskované" Albíky... :-D
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 16 črc 2014, 13:28

Myšlenku k té šipce máš dobrou, ale některé věci, přenesené přesně z reálu na model podle mě nevypadají dobře.
Je mi jasný, že wash v reálu není 100% rovnoměrný, ale na modelu to vypadá prostě špatně/divně (buď se nepovedl, nebo nebylo protažené rytí).
To uvádím jen jako příklad, pokud jsi tedy trup newashoval vůbec...

A je to můj osobní pohled na věc....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 črc 2014, 13:46

Já to samozřejmě beru, ani se tomuto názoru vůbec nebráním. Přesto to u tohoto éra nechám tak jak to je. Každopádně určitě díky za názor... :)

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod NnODemon » 16 črc 2014, 18:58

Pro mě je možná moc lesklý a ráfky jsou hodně zaflákaný olejem, ale jinak je to šperk :P
NnODemon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 črc 2014, 21:32

No na ráfcích není ani kapka oleje, pouze nějaké to bláto od "Síry"... Lesklý je pouze trup, neb jak známo byla to LAKOVANÁ překližka.... Ostatní je velmi tvrdě matné (dúsledkem použití olejových barev). Po důkladném vyschnutí budu možná křídla a OP přestříkávat do "trochy lesku". Dle fotografií bývají i plátěné plochy s docela tvrdým leskem, v modelářském ztvárnění to však nevypadá dobře... Takže spíše pololesk. Žel Bohu jsem však po dlouhém zvažování přitvrdil na stínování a filtrování OP (viz dřívější připomínky) a jak známo při dodělávkách a úpravách již hotového se vše může jen zhoršit (pro opravy oprav to samozřejmě platí ve zvýšené míře). Takže je docela možné, že Albík nebude mít dlouhého života a půjde do koše... :x

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 16 črc 2014, 22:46

Michal Švehla píše:Takže je docela možné, že Albík nebude mít dlouhého života a půjde do koše... :x

To je doufám jen nějaký sofistikovaný humor Michale :)
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 16 črc 2014, 22:58

Ani sofistikovaný, ani humor... Bohu žel :-(

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 17 črc 2014, 10:31

Žes na něj šahal, vždyť je nádherný. Odlož ho do vitríny, přestaň si nadávat, načni něco nového a za měsíc se Ti zas začne líbit.
čibotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jasta13 » 17 črc 2014, 10:46

jestli by měl jít do koše tak ho vezmu a klidně zaplatím poštovné!!!!!
www.redbullairrace.com
THE RIGHTEOUS BROTHERS YOU`VE LOST THAT LOVIN` FEELIN`
http://www.youtube.com/watch?v=WfBnswBFZKA - Leichte Kavalerie
http://www.youtube.com/watch?v=aLlBk2_2TvQ - Kimmy Skota - Vilja-Lied "Die lustige Witwe"
http://www.youtube.com/watch?v=aYOLEF-N3oQ - Prince & The Revolution - Purple rain (1984) sekvence od 3:35 - do konce
Jasta13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 17 črc 2014, 12:22

to čibotr -já jsenm si už stokrát řekl, že na hotové věci se nesahá. Bylo to dle mé představy...Takže vůbec nevím, proč jsem se nechal zviklat? :? Navíc je jasné, že na fotce (obvzlášť digy ) nejde zároveň udělat celá škála odstínů v bílé i černé zároveň, takže reagovat na kritiku kontrastu černé a bílé dle foto je prostě má blbost!!! :roll: . A navíc jsem si vůbec neuvědomil, že nemám uzavřenu vrstvu olejů a sáhl na to filtrem HGW (které jinak považuji za šůůůůůůpr). Takže neodstranitelný průšvih a pak už nastalo jen opravování oprav a a zakrývání ještě horším zakrýváním a průšvih čím dál větší až úplně největší... :x . A tohle je výsledek:
Přílohy
004.jpg
003.jpg
001.jpg

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 17 črc 2014, 17:28

Ještě pořád to vypadá jakože to tak má být. Barva bílá vidím že nepovolila jen ta špína z olejovek?
Teď je možnost nechat to; zakrýt to nějakou špinavou bílou; možná i setřít úplně a zopakovat. Rozhodně nevyhazovat!
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BP_Imelman » 17 črc 2014, 18:17

Nevím jak bych to jinak řekl, mě se líbí moc!! Jen tak dál a šoupej sem další modely! ;-I Petr
IM
BP_Imelman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 17 črc 2014, 18:48

Božíí,víc nemohu dodat....
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel