Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Spitfire

Příspěvekod David Galuška » 15 srp 2009, 21:30

MSticky99 píše:Toto forum je na téma čeština a její pravopis anebo tu furt mluvíme o modelaření :?: :?: :?: :?:

Velmi trefná otázka:D
Co se týče modelu: Chtělo by to lepší fotku to je pravda, ale jen modelař a stavěj nezáleží na tom co je an té fotce vidět ale na tom co na tom modelu je....
Co se týká Češtiny: Já s ní mám taky problémy (su mládež :D ) Ale je fakt že trochu cvičení gramatiky dělá divy. Ale i tak nikdo není dokonalý...A hold v dnešní době sou i poruchy, kterých se člověk nezbaví (Disgrafie apod.(nebo jaks e to píše))
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Rozestavěno
Focke wulf 190 A-8 1/48 Eduard
Spitfire Mk.Vb přestavba "Spitmess" DB 605 1/48 Tamiya/ LF model
Lysander MK.III Eduard 1/48
Lancaster Mk.III 1/72 Revell
Bismarck 1/350 Revell
2x Me 262 "Schwalbe" 1/144 Eduard

Letos dokončeno
Spitfire Mk.Vb 1/48 Tamiya
Bf 109 G-10 1/72 Revell
Ju-87 G-2 1/72 Academy
Stug. III Ausf G. 1/72 Trumpeter
David Galuška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MSticky99 » 15 srp 2009, 23:11

To je pravda že nikdo není dokonalý a čeština je někdy hodně zapeklitý jazyk ale jinak vše v poho :) :) :) :)
MSticky99

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 22 srp 2009, 20:14

RF-U píše:no ta dnešní mládež jak píše,to je vážně hardcore. To je fakt úroveň IQ dřívka od nanuku. :roll:

Já teda nevím jak Vy pánové,ale já zde na foru vidím i znáčné množství dospělých,kteří pravopis nezvládají o nic líp,ba dokonce hůř.
A promiňte,ale IQ dřivka od nanuku má celá tahle debata o pravopise.Jsme tu abychom diskutovali o modelařině nebo abychom se tu někomu vysmívali za pravopis ?!...
Ale v určitém směru Vám dám za pravdu.Při čtení některých příspěvku se mi rozšiřují zorničky,ale nemám potřebu se k těmto příspěvkům dále vyjadřovat.
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Malý » 22 srp 2009, 21:55

No, jsem z té starší generace. A čím jsem starší, tím mám ten náš jazyk více radši a více si ho vážím (viz boj v 18. a 19. století našich obrozenců o jeho zachování). Ale konkrétně. Spěch a lenost k modelařině nepatří, ani uspěchanost. A to je v mnoha příspěvcích. I a Y neřeším, ale překlepy se dají snadno rozpoznat a opravit. To by si však jeden musel dát tu práci si to po sobě přečíst a opravit to. Snad víte co mám na mysli [-X .
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086948331498
https://www.airmastr.com/
Olda Malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 22 srp 2009, 23:48

Jednou to přijít muselo, HON NA ČARODEJNICE. Jen do nich :!: :lol:

Vždyť je to pravda, i/y se prohodí občas každému, pokud je někdo línej a nepoužívá diakritiku je to horší, ale když už napíšu větu o pěti slovech, ve které vynechám 2 písmena, tak je to hnůj, sajrajt, ... 8-[

Nakonec psaní bez háčků a čárek taky toleruju, když ta věta má smysl. Taky chápu že je tu pár členů, kteří bydlí v zahraničí a nemají možnost česko-slovenského systému a klávesnice - samozřejmě vždy se najde nějakej k***t, kterej jim vyčte, že místo "Š" napíšou "SCH" aniž by se koukli jestli nemají uvedené bydliště, než začnou s buzerací, paradoxem je, že tihle lidi sami píšou srajdy :lol:
Český jazyk jde do prdele a je to vidět skoro všude. U mladejch se to stává módou, nakonec mluví to za vše #-o

Perlička... taky mám rád " anglickou mutaci počeštělých slov " nebo jak to mám pojmenovat...
tím slovem je do nedávna oblíbené a zde používané slovo HACKEL :!: ;-I
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 23 srp 2009, 13:01

Fíkus píše:Jednou to přijít muselo, HON NA ČARODEJNICE. Jen do nich :!: :lol:

Vždyť je to pravda, i/y se prohodí občas každému, pokud je někdo línej a nepoužívá diakritiku je to horší, ale když už napíšu větu o pěti slovech, ve které vynechám 2 písmena, tak je to hnůj, sajrajt, ... 8-[

Nakonec psaní bez háčků a čárek taky toleruju, když ta věta má smysl. Taky chápu že je tu pár členů, kteří bydlí v zahraničí a nemají možnost česko-slovenského systému a klávesnice - samozřejmě vždy se najde nějakej k***t, kterej jim vyčte, že místo "Š" napíšou "SCH" aniž by se koukli jestli nemají uvedené bydliště, než začnou s buzerací, paradoxem je, že tihle lidi sami píšou srajdy :lol:
Český jazyk jde do prdele a je to vidět skoro všude. U mladejch se to stává módou, nakonec mluví to za vše #-o

Perlička... taky mám rád " anglickou mutaci počeštělých slov " nebo jak to mám pojmenovat...
tím slovem je do nedávna oblíbené a zde používané slovo HACKEL :!: ;-I

Nemám slov, sluší se jen =D> =D> =D>
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 23 srp 2009, 13:34

35 odpovedi a 1500 zobrazení na jednu neostru fotku spitáka , som zvedavý čo sa bude robit ked tu kubča zavesí päť ostrých fotiek niečoho :grin: :-D
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 23 srp 2009, 13:42

Pustili sa doňho riadne, skoro ako na Nymbec-fóre. Dúfam, že aj z Modelfóra sa nestane také isté fórum. A Kubča sa odvtedy ani neobjavil, asi radšej. :-k
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 23 srp 2009, 14:51

Myslím si, že zde nešlo o zobrazený model, ale spíš o úroveň zobrazených příspěvků. A slovenštinu nehodnotím, není to můj mateřský jazyk, i když věřím, že jsou na tom podobně,prostě je to horší a horší,vážně je hrozné si domyslet, kam to dospěje.K amícké angličtině? Bůh nás od toho chraň.

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 23 srp 2009, 16:32

Barbarrossa píše:Myslím si, že zde nešlo o zobrazený model, ale spíš o úroveň zobrazených příspěvků. A slovenštinu nehodnotím, není to můj mateřský jazyk, i když věřím, že jsou na tom podobně,prostě je to horší a horší,vážně je hrozné si domyslet, kam to dospěje.K amícké angličtině? Bůh nás od toho chraň.

Neplati to len o amickej anglictine,anglicania si uz sami nerozumeju.Ked som sem dosiel,tak som na nich len cumel,proste nechapal som akym jazykom rozpravaju.Potom mi vysvetlili,ze vraj nas na skolach ucia zlu anglictinu ,Oxfordska anglictina je blud a jedine oni rozpravaju spravne.To ako keby som ja vychodniar tvrdil zvolencanovi ze rozprava zle "bo nehutori po nasim".A anglicka mladez nema o spisovnej anglictine potuchy,pri ich systeme skolstva sa ani nedivim,hroza :shock:
Ja len sa divim ze su taketo problemi v cechach a na slovensku,podla mna sme mali ovela,ovela lepsi system skolstva ako maju oni,teda anglicania.
A sorry ,ze pisem bez interpunkcych znamienok,mam anglicku klavesnicu a jednoducho ich nemam
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 23 srp 2009, 16:53

Máš naprostou pravdu a napsals to dobře, problém je v přístupu dnešní mládeže ke všeobecnému vzdělání a její ovlivnění angličtinou, což berou mnozí jako základ vzdělání. My měli (bez ohledu na zřízení jedno z nejlepších školstvích na světě, protože dávalo rozhled o všem) vážně dobrou výuku.Jen se osobně bojím, že už to neplatí.Snad nedopadnem jako Američané, neboť ti o existenci České republkiy nemají ani šajn.Tedy většinou.Narozdíl od nás.My o nich alespoň víme, že existují.

Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Galuška » 23 srp 2009, 17:01

Pokud chcete diskutovat o jazycích tak si na to založte téma! A nebavte se o tom v téamtu, který an to nebylo určeno
Rozestavěno
Bismarck 1/350 Revell

Letos dokončeno
Bf 109 G-10 1/72 Revell
Ju-87 G-2 1/72 Academy
Stug. III Ausf G. 1/72 Trumpeter
David Galuška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 23 srp 2009, 17:35

David Galuška píše:Pokud chcete diskutovat o jazycích tak si na to založte téma! A nebavte se o tom v téamtu, který an to nebylo určeno

Myslim ,ze stym novym tematom je celkom dobry napad.Zatial ma spravca tohto fora neupozornil,ze moje prislevky su od veci a nech s tym prestanem.Pokial viem ,niesi spravca fora.
Podruhe,so mnou tu zije a pracuje mnozstvo inych narodnosti,poliaci,madari,rusi,litovci,lotysi,portugalci....a niektorych som naucil chodit na toto forum,aj ked vacsinou niesu modelari,ale zaujima ich to.Dost veci im prekladam,cesky proste nevedia,lenze ako to mam robit,ked niekedy sam nerozumiem co sa tu pise.A to jsem starej cechoslovak a ceskej pravopis ovladam mozna lip nez nekteri tady na foru.Takze si myslim ,ze to co sa tu pise vobec nieje od veci,mozno by to len fakt chcelo nove tema.
A tobe Kubco preji,abys priste sem dal nadherny fotky nadhernyho modelu aby se vsichni po...li a dali ti pokoj.Tak jim to teda nandej!
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 23 srp 2009, 18:26

Hančár Ladislav píše:
David Galuška píše:Pokud chcete diskutovat o jazycích tak si na to založte téma! A nebavte se o tom v téamtu, který an to nebylo určeno

Myslim ,ze stym novym tematom je celkom dobry napad.Zatial ma spravca tohto fora neupozornil,ze moje prislevky su od veci a nech s tym prestanem.Pokial viem ,niesi spravca fora.
Podruhe,so mnou tu zije a pracuje mnozstvo inych narodnosti,poliaci,madari,rusi,litovci,lotysi,portugalci....a niektorych som naucil chodit na toto forum,aj ked vacsinou niesu modelari,ale zaujima ich to.Dost veci im prekladam,cesky proste nevedia,lenze ako to mam robit,ked niekedy sam nerozumiem co sa tu pise.A to jsem starej cechoslovak a ceskej pravopis ovladam mozna lip nez nekteri tady na foru.Takze si myslim ,ze to co sa tu pise vobec nieje od veci,mozno by to len fakt chcelo nove tema.
A tobe Kubco preji,abys priste sem dal nadherny fotky nadhernyho modelu aby se vsichni po...li a dali ti pokoj.Tak jim to teda nandej!

Co k tomu zbývá dodat? Snad jen to, že přesně vystihuješ o čem ta debata o češtině je.Aby vše bylo srozumitelné a pochopitelné i pro ty, co pro ně čeština není mateřský jazyk. Nezbývá mi než ti =D> =D> =D>

Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Galuška » 23 srp 2009, 18:46

Tak znova... ZALOŽTE SI NA DEBATU O ČJ TÉMA TŘEBA VE VOLNÝM POKECU. Rád vám tam budu taky psát
Rozestavěno
Bismarck 1/350 Revell

Letos dokončeno
Bf 109 G-10 1/72 Revell
Ju-87 G-2 1/72 Academy